Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpecikami (Spaghetti con polpettine al sugo di pomodoro)

Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpecikami (Spaghetti con polpettine al sugo di pomodoro)

Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpecikami (Spaghetti con polpettine al sugo di pomodoro)

SKŁADNIKI Sos pomidorowy 800 g passaty pomidorowej 10 listków bazylii 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki  cukru s ó l, pieprz  oliwa z oliwek Pulpeciki  (ok. 20 sztuk) 300 g mięsa mielonego z kurczaka 50 g bu ł ki tartej 2 ząbki czosnku 5 łyżek mleka oliwa z oliwek s ó l  i pieprz Dodatki 400 g spaghetti **** INGREDIENTI Sugo di pomodoro 800 g di passata di pomodoro 10 foglie di basilico 1 cipolla 2 spicchi d'aglio 2 cucchiaini di zucchero sale, pepe olio d'oliva Polpettine ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pulpeciki, spaghetti, sosy, mielone, tarta, kurczak, mięso mielone, mięso, bułki, makaron, kurczak z makaronem

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.