pysznie! SKŁADNIKI: 200 g makaronu penne 400 g pomidorów krojonych (opcjonalnie passata, 4 świeże pomidory) 1 mała ostra papryczka 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól, pieprz do podania: tarty parmezan i świeże listki bazylii PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewam oliwę, podsmażam na niej posiekany czosnek, po chwili dodaję pokrojoną w talarki (i pozbawioną pestek) papryczkę. Gdy się lekko(...)zeszklą wlewam pomidory z puszki, doprawiam do smaku. Makaron gotuję w osolonym wrzątku al dente, odcedzam i dodaję do pomidorowego sosu na patelni. Danie wege podaję z tartym parmezanem, udekorowane świeżymi listkami bazylii. Smacznego
Zasmakuj Kuchnipęczka szczypiorku · 5 plasterków sera żółtego · 5 łyżek majonezu · Bułka tarta do panierki · 2 jajka · Olej do smażenia · Sól(...)plasterki pomidora. 4. Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy pomidory i przykrywamy farsz pozostałym schabem. 5. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 7. Kotlety gotowe. 8 . Smacznego
Kulinarna ChwilaMozzarella · Olej do smażenia · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry(...)łyżce farszu z grzybów 5. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej 6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony 7. Roladki gotowe
Kulinarna Chwilasumie proste i smaczne danie. POTRZEBUJEMY 150 g świeżego szpinaku 6 łyżki startego sera żółtego 200 g czerstwych bułek 3 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej Średnią cebulę Garść natki pietruszki Olej do smażenia Sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Kroimy bułki w drobną kostkę i skrapiamy wodą. Szpinak myjemy i wrzucamy na wrzątek. Po dwóch minutach odcedzamy(...)natkę łączymy z bułką i szpinakiem. Cebulę kroimy na drobne kawałki i smażymy do złotego koloru na oleju. Dodajemy ją do naszej masy. Na końcu do całości wrzucamy bułkę tartą i połowę sera. Wyrobione ciasto odstawiamy na 15 minut. Następnie formujemy kulki, wielkości piłek do ping-ponga i wrzucamy je na wrzątek. Gotujemy 10 minut. Podajemy całość
Fleksitarianizm.plłyżeczki gałki muszkatołowej · Pieprz · Sól · Bułka tarta do panierki · 3 jajka · Olej do smażenia · 1 ½ szklanki mleka Sposób przygotowania(...)były bardzo mokre. 10. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 11. Gotowe, smacznego
Kulinarna ChwilaPieprz · Olej do smażenia · 2 jajka · Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie, bób myjemy i również gotujemy w osolonej wodzie. 2. Bób po ugotowaniu obieramy z łupinek(...)doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Na każdy kawałek mięsa nakładamy po łyżce farszu i zawijamy w kopertki. 6. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 8. Kotlety gotowe. 9. Smacznego
Kulinarna Chwilagłówki sałaty lodowej · 1 filet z kurczaka · Jajko · Bułka tarta do panierki · Sól · Olej do smażenia · 1 papryka czerwona(...)Bób gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu obieramy. 4. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, solimy i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6. Na dno naczynia wykładamy warzywa dodajemy bób i układamy po bokach kolendrę a w środek sałatki wtykamy kawałki kurczaka
Kulinarna ChwilaPIECZAREK 2 ZĄBKI CZOSNKU 1 ŚREDNIA CEBULA 1 MARCHEW 1 DUŻA CUKINIA 2 JAJKA PIEPRZ I SOL DO SMAKU 1 1/2 ŁYŻKI ZIÓŁ PROWANSALSKICH OKOŁO 80 G BUŁKI TARTEJ 8 ŁYŻEK KECZUPU. BARDZO POLECAM KECZUP Z CUKINII. PRZEPIS NA MOIM KANALE YOU-TUBE OLEJ DO SMAŻENIA ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU PRZEPIS NA KECZUP Z CUKINII WYKONANIE: PIECZARKI OCZYŚCIĆ(...)PIECZARKI. CALOSC PODSMAŻYĆ OKOŁO 5 MINUT. USMAŻONE ODSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA. USMAŻONE WARZYWA PRZEŁOŻYĆ DO DUŻEJ MISKI I DODAĆ DO NICH 1/2 PORCJI KECZUPU, PRZYPRAWY, WBIĆ JAJKA I WSYPAĆ BUŁKĘ TARTA. CALOSC BARDZO DOBRZE WYMIESZAĆ, NA KONIEC DODAĆ MIELONE MIĘSO. WSZYSTKIE SKŁADNIKI BARDZO DOBRZE ZE SOBA POŁĄCZYĆ. TAK PRZYGOTOWANE MIĘSO PRZEŁOŻYĆ DO FORMY DO PIECZENIA ( U MNIE FORMA KEKSOWA
Pani M - kuchnia smakowitaserek śmietankowy · ½ pęczka koperku · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · Olej do smażenia · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy(...)posiekanym koperkiem. 4. Na każdy plaster mięsa smarujemy serkiem i układamy trochę fasoli. 5. Zwijamy w roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 6. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 7. Roladki gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilatych, którzy twierdzą ,że jej nie ruszą nawet palcem. Ruszyli. Nawet nie wiedzieli co jedli. Składniki - kasza gryczana biała KUPIEC - 500 g mięsa mielonego jagnięcego + jajo+ pół szklanki tartego parmezanu+ garść siekanej natki pietruszki+ sól i pieprz do smaku- uformuj kotlety , usmaż - pomidory, ogórki - różyczki brokułu gotowane na parze - tarty parmezan ( Parmezan jest źródłem białka (ok.40
Z Kuchni Do Kuchnioleju szczypta soli Nadzienie: ok. 0,5 l jagód 4-5 łyżek cukru 1 łyżeczka bułki tartej Przygotowanie: Jagody płuczemy i osuszamy. Przesypujemy do miski i mieszamy razem z cukrem i bułką tartą. Można ją pominąć, ja jednak daję, żeby wchłonęła ew.. sok z jagód. Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, mieszamy
bistro mama