Danie dnia: Zapiekanka z ryżu, chorizo i batata

Danie dnia: Zapiekanka z ryżu, chorizo i batata

Danie dnia: Zapiekanka z ryżu, chorizo i batata

Kolorowa, zdrowa zapiekanka z ryżu, która sama się robi. Trzeba ją tylko wstawić do piekarnika. I gotowe. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2   Mega prosta, zdrowa zapiekanka z ryżu. Żeby była zdrowa, lub zdrowsza, nie używaj białego ryżu. Świetnie sprawdzi się czerwony ryż, który i świetnie wygląda i smakuje. Jeśli go nie masz użyj ryżu dzikiego lub jaśminowego. Zapiekankę z ryżu można zrobić na dwa sposoby: udusić całość na patelni, lub zapiec ją w piecu. Naszym zdaniem ta drug... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, chorizo, zapiekanki, zapiekanka, tarta, ziemniaki, czerwona fasola, kiełbasa, zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki, ser biały, biała kiełbasa

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.