tarta - 42848 przepisów (strona:855/2857)

Serowy garnek 136

słodka papryka, przyprawa do mięsa mielonego, 2 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia, mąka pszenna do obtoczenia pulpetów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: pora kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w drobną kostkę podsmażamy na oleju aż ładnie się zeszkli, do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy cebulkę, jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą,pieprzem,słodką papryką i przyprawą

Blog kulinarny S9.PL
Roladki wieprzowe w stylu devolay 135

natkę pietruszki. 3 kotlety schabowe (bez kostki), 100 – 120 g masła, 1,5 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz świeżo zmielony, do panierowania: 1-2 jajka, bułka tarta, mąka tłuszcz do smażenia – masło klarowane, masło i olej Masło wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Mięso lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Masło ułożyć wzdłuż kotleta. Zawinąć(...)brzegi, tak aby dokładnie na siebie nachodziły. Tak przygotowane mięso można na chwilę schłodzić, łatwiej będzie panierować. Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć najlepiej w głębokim tłuszczu. Można też obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, a następnie dopiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Z dobrze przyrządzonej roladki, po przekrojeniu

królestwo garów
Wielkanocna pieczeń z jajkami 73

porcji): 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 4 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz do smaku 5 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka oleju Sos chrzanowy  Sposób przygotowania: Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.  Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem

Wymiar Zdrowia
Śliwkowa makówka 95

maku 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka tartej bułki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mak należy sparzyć i odstawić na pół godziny, a następnie odcedzić i dwukrotnie zmielić (możecie też użyć mielonego maku sypkiego, który zalewa się gorącym mlekiem). Żółtka ubijam z cukrem, następnie dodaję mak, proszek do pieczenia, kaszę i tartą bułkę. Wszystkie składniki mieszam mikserem

Słodki sentyment
Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpecikami (Spaghetti con polpettine al sugo di pomodoro) 131

minuti, mescolando di tanto in tanto. Pulpeciki Przygotowanie pulpecików rozpoczynamy od namoczenia bu ł ki tartej w mleku. W misce mieszamy mielone mięso kurczaka, drobno posiekane 2 ząbki czosnku oraz wyciśnięt ą  bułkę  tart ą . Doprawiamy solą i pieprzem. Masę dokładnie  wyrabiamy.  Z masy formujemy pulpeciki i smażymy na rozgrzanym

La grande e la piccola cuoca
Szarlotka walentynkowa 161

Składniki na kruche ciasto: 2szkl. mąki tortowej 0,5szkl. cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 żółtka 100g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki bułki tartej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie: 1kg jabłek użyłam jonagold 2 białka 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki płatków kukurydzianych z miodem i orzeszkami(...)sera wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia, wpuszczając jego brzegi w rant formy. Ok. 2/3 ciasta starłam na dno tortownicy i wyrównałam, lekko je dociskając. Ciasto posypałam równomiernie bułką tartą. Jabłka obrane ze skórki starłam na tarce na grubych oczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wymieszałam je z proszkiem budyniowym i cukrem i na chwilę odstawiłam. Białka ubiłam ze szczyptą

Waniliowe Improwizacje
Wielkanocna pieczeń z jajkami 90

porcji): 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 4 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz do smaku 5 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka oleju Sos chrzanowy  Sposób przygotowania: Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.  Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem

Wymiar Zdrowia
Schabowy w ziołach 139

kotlety schabowe 1 jajko 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu pęczek ulubionych ziół - u mnie pietruszka, koperek i rozmaryn bułka tarta do panierowania Kotlety rozbić tłuczkiem jak na tradycyjne schabowe. W misce wymieszać ze sobą jajko, majonez, sok z cytryny, sól, pieprz oraz posiekane(...)zioła. Do przygotowanej marynaty włożyć mięso i obtoczyć je z każdej strony. Odłożyć je do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie wyjąć z lodówki i obtoczyć kotlety w bułce tartej. Mięso smażyć na dużym ogniu na złoty kolor z obu stron

My simple kitchen
Jabłecznik z kremem kokosowo-nutellowym 150

bułki tartej 1/4 szklanki wody 1 puszka mleczka kokosoego 1 łyżka nutelli Wykonanie: Jabłka obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach,dolewamy wodę, dodajemy cukier waniliowy, cynamon i cukier, ja dodałam 3 płaskie łyżki, wszystko zależy od słodkości jabłek dodajcie tyle ile uważacie.Jabłka dusimy na małym ogniu aż zmiękną, następie dodajemy bułkę tartą

Sama słodycz i szczypta chili
Soczyste kotlety mielone – sprawdzony przepis 137

namoczenia bułki (może też być mleko) niewielka cebula lub pół dużej jajko ząbek czosnku około 1/4 szklanki zimnej wody około łyżeczka soli i pół łyżeczki pieprzu bułka tarta smalec do smażenia   Przygotowanie Bułkę zalewamy wodą i odstawiamy do namoczenia na 10 minut. Mięso mielimy na drobnych oczkach maszynki razem z cebulą i odciśniętą bułką. Jeśli kupujemy gotowe(...)Następnie wlewamy wodę i mięso wyrabiamy jeszcze około pięciu minut. Masa mięsna powinna być dość luźna, dzięki czemu usmażone kotlety będą delikatne. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na rozgrzaną patelnię z roztopionym smalcem. Smażymy na średnim ogniu około 7-8 minut, następnie obracamy na drugą stronę, nakrywamy pokrywką i smażymy też około 8 minut

e-PrzepisyKulinarne
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I GORGONZOLĄ 156

puszki lub passaty pomidorowej 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki suszonego oregano sól, świeżo zmielony czarny pieprz szczypta chili w proszku lub płatkach DO PODANIA: tarty parmezan WYKONANIE Smażymy naleśniki. Szpinak płuczemy i dokładnie osuszamy. Suszone pomidory odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki. Ser gorgonzola kroimy w małą kostkę. Orzeszki pinii prażymy(...)pinii lub pestkami słonecznika. Zwijamy w roladkę.  Smażymy z każdej strony, na 2 łyżkach oliwy, aż przyrumienią się i będą chrupiące. Podajemy z ciepłym sosem pomidorowym. Można posypać tartym parmezanem

cool and minty
Danie dnia: Zapiekanka z ryżu, chorizo i batata 148

szklanką wody. Doprowadź do wrzenia, przykryj i wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut. Krok 4 Wyjmij rondel z piekarnika. Wsyp do niego puszkę fasoli (nie musisz jej płukać), dodaj tarty ser i wymieszaj całość. Posyp zieleniną, podawaj. Smacznego! Artykuł Danie dnia: Zapiekanka z ryżu, chorizo i batata pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Kotlety z fasoli czerwonej 105

fasoli czerwonej 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 szkl ugotowanego ryżu 1 jajko 1 marchewka 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka natki pietruszki suszonej sól pieprz olej bułka tarta Jak zrobić kotlety z fasoli czerwonej: Zaczynamy od nastawienia do grzania patelni z niewielka ilością oleju. Następnie cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na olej, podsmażamy. Potem marchewkę(...)czas na doprawienie masy, dodajemy przyprawy i czosnek starty na tarce. Następnie, kiedy już smak jest wyraźny i zdecydowany dodajemy jajko, mieszamy masę. Potem formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. Finalnie smażymy je na złoto na oleju. Artykuł Kotlety z fasoli czerwonej pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Kotlety drobiowe z serem i majonezem z piekarnika 135

pęczka majonez - 1 łyżka Dodatkowo : filet z kurczaka - 500 g jajko 1 szt + 2 białka do panierki kajzerka - 1 szt mleko do namoczenia bułki sól i pieprz tarta bułka tłuszcz  Przygotowanie: Farsz: Sery zetrzeć na tarce o dużych otworach. Szczypiorek opłukać, pokroić. Połączyć oba sery ze szczypiorkiem, dodać majonez, dokładnie wymieszać. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, przepuścić(...)mięsa okrągłe kulki, lekko spłaszczyć, nakładać porcję farszu, dobrze zlepić, formować podłużne kotlety. Białka jaj roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Kotlety zanurzać w białku i panierować w tartej bułce. Układać kotlety na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. Przez 15 minut, następnie odwrócić kotlety na drugą stronę i znów piec 15 minut. (function

Kuchnia Danusi
Wiejskie klopsiki z kapustą w sosie pomidorowym 212

pieczywem albo duszonymi ziemniaczkami. Polecam!   Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 100g kaszy jęczmiennej wiejskiej (1 woreczek) 250g białej kapusty 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia klopsików olej do smażenia 250ml bulionu 150ml passaty pomidorowej (przecieru) 2-3 łyżki słodkiej śmietanki Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona, majeranek(...)niewielką ilość oleju i szklimy na nim cebulę. Dodajemy kapustę i całość smażymy przez około 2-3 minuty ciągle mieszając.Odkładamy do przestudzenia *** *** Do miski przekładamy mięso mielone, bułkę tartą, przyprawy – do smaku i wbijamy jajka. Mieszamy *** *** Następnie dodajemy przestudzoną kapustę i kaszę *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy formujemy okrągłe klopsiki i obtaczamy je w mące

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania