sprawdziły się znakomicie wraz z czerwoną papryką radziły sobie znakomicie. Ciasto jest tak kruche że aż piaskowe dzięki dodatkowi mąki gryczanej i jogurtu. Serdecznie polecam i zachęcam do pieczenia. Tarta z białymi szparagami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemasła 50 g cukru 20 g mąki Młyn Kopytowa 50 g tartych migdałów Back Mit oraz truskawki ok 500 g Przygotować kruszonkę. Do miski przełożyć masło, cukier, mąkę i migdały. Wszystko połączyć rozcierając w palcach. Gotową kruszonkę odstawić. Blaszkę o wymiarach 25x28 natłuścić i posypać tartą bułką. Przygotować ciasto. W jednej misce połączyć wszystkie składniki
Monia miesza i gotujezajrzyjcie tam koniecznie...a nie pożałujecie.. Klopsiki w zalewie już kiedyś robiłam..tym razem skorzystałam z przepisu znalezionego tutaj . Klopsiki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego ½ szkl.bułki tartej 2 jajka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz olej do smażenia Zalewa: 4 szkl. wody 1 ½ szkl. octu koperkowego Kielecki 4 łyżki ketchupu śliwkowego Kielecki 1 duża(...)ziarenka pieprzu białego Kociołek Smaków 4 listki laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego Kociołek Smaków 3 łyżki cukru 2 łyżeczki soli cebulowej Kociołek Smaków Do mięsa mielonego dodać jajka, bułkę tartą, cebulę i czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrobić i formować małe klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Obsmażyć je na rozgrzanym oleju na złoto-brązowo
Moje domowe kucharzeniesmażenia zostanie wytopiony i nada kotletowi soczystości. Wielkość kotleta zależy tylko od nas. Składniki: 60-70 dkg schabu około 0,5 l mleka 1 cebula 1 jajko bułka tarta sól, pieprz smalec lub olej Wykonanie: mięso pokroić na 4-6 grubych plastrów. Jeśli chcesz kotleta na cały talerz pokrój mięso grubo(...)dokładnie rozbij, najlepiej pod folią do mleka dodaj pokrojoną cebulę, sól i pieprz, następnie ułóż rozbite kotlety i mocz 2-3 godziny odsączone kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, następnie smaż na silnie rozdgrzanym smalcu lub oleju podawaj z puree ziemniaczanym i np. młodą kapustą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!połowie pieczenia, na wierzch tarty wbijamy jajko. Pieczemy na złoty kolor, tak aby po wbiciu widelca masa nie była płynna. Tartę doprawiamy pieprzem i dodajemy świeży tymianek. Rada: Żółtko powinno być płynne. Jeśli żółtko ma być całkowicie ścięte wystarczy wcześniej je dodać. Smacznego
Moniki Smakołykimost valuable people I’ve ever met. And I wish you guys to have friends like Pawel is a friend to me. INGREDIENTS: On tart baking mold having a diameter of 22 - 25 cm. Pie crust: 125 g Oreo biscuits 125 g digestive biscuits 175 g butter, melted Peanuts filling: 3 Snickers bars 200 g full-fat cream cheese(...)cookie crumbs and stir using a wooden spoon. Press the mixture into the pie dish, making sure to press it up the sides of the dish. Place the tart in the fridge to set approximately an hour. Peanuts filling: Cut the Snickers bars into 5 mm pieces, and arrange them over the base of the tart. Using a electric mixer
W kuchni Katiez ciasta francuskiego. Szybkie i smaczne danie dla miłośników szparagów :) SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko 4 plastry szynki długo dojrzewającej pęczek zielonych szparagów 4 łyżki tartego twardego sera PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie dzielimy na 4 części. Wszystkie boki zawijamy do środka na ok.1cm) tworząc mały rant. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Układamy plasterki szynki. Szparagi myjemy, obieramy
Moje Kuchenne Rewelacjeząbki czosnku jajko 3-4 łyżki bułki tartej łyżeczka masła pieprz, sól, papryka ostra, papryka wędzona Przygotowanie Masło rozpuszczamy na patelni. Wrzucamy zmrożony szpinak i smażymy aż stanie się miękki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy jeszcze dwie minuty. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy szpinak, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy
e-PrzepisyKulinarnegwarantowany :) SKŁADNIKI : ok. 1 kilogram obranych ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól do smaku świeżo zmielony pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do głębokiego smażenia(...)SPOSÓB WYKONANIA : Ziemniaki obrać, umyć. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i rozgnieść. Do przestudzonych dodać resztę składników, doprawić do smaku. Formować kuleczki i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wyjąć na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Gotowe. Są bardzo proste w wykonaniu, myślę, że niejadek też na nie się skusi zwłaszcza
Basia w kuchnidwoma arkuszami papieru do pieczenia. Wyłożyć ciastem formę. Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Surowe ciasto przykryć wyciętym z papieru do pieczenia kołem (sporo większym niż tarta). Ciasto obciążyć fasolą lub grochem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok 15 minut, następnie usunąć folię wraz z obciążeniem i piec przez kolejne 15 minut
Stare Garyłyżki wody nadzienie: 2 białe kiełbasy 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko 300 ml śmietany majeranek szczypta soli świeżo mielony pieprz kiełki/ rzeżucha (opcjonalnie) tarty chrzan (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść jak najszybciej zimnymi rękoma. Wykleić nim formę, po nakłuwać widelcem, przykryć je papierem do pieczenia, obciążyć fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi(...)pokroić w równe plasterki a kiełbasę piec w temperaturze 180 stopni aż będzie miała delikatnie złoty kolor. Pokrojone w plastry jajka i kiełbaskę poukładać na podpieczonym spodzie i zalać tartę masą jajeczno- śmietanową. Całość zapiekać ok. 15 minut (aż wierzch będzie ścięty i delikatnie zrumieniony). Podawać z kiełkami lub rzeżuchą. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytgruszkami to pyszna propozycja na niedzielny podwieczorek. Aromatyczne pieczone gruszki na kruchym spodzie przykryte pierzynką masy migdałowej. Do tego gęsty babciny dżem – palce lizać! :) Foremka, w której robiłam tartę ma średnicę 25 cm. Składniki na spód: 1 szklanka mąki 30 g margaryny 30 g masła 40 g cukru 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia +gęsta śmietana do odpowiedniej(...)Dodajemy żółtko i zagniatamy, na koniec dodajemy śmietanę do odpowiedniej gęstości ciasta – powinno mieć konsystencję plasteliny. Rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 0,5 cm i wykładamy nim formę na tartę – najłatwiej zrobić to nawijając ciasto na opruszony mąką wałek. Na ciasto nakładamy arkusz papieru do pieczenia i wysypujemy warstwę suchego grochu lub fasoli. Pieczemy 15 minut w temperaturze
Ciastkozercycebule 5 ząbków czosnku 2 czerstwe bułki mleko 50 ml wody 2 jajka sól do smaku pieprz do smaku domowa wegeta do smaku bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Mięso oczyścić z błon, wymyć, pokroić na kawałki i zmielić w maszynce. Cebulę i czosnek zmielić wraz z mięsem. Bułki namoczyć w mleku, delikatnie odcisnąć(...)dodać do mięsa. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i domową wegetą . Na sam koniec dodać wodę oraz roztrzepane jajka. Z gotowej masy formować placki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć z obu stron, odkładać na ręcznik papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Krakowskie smaki Animinuty to nie 4 minuty, kto obserwuje mój profil na FB ten widział jaki jest efekt wkładania na 4 minuty zamiast 3 :) Można też bezy opalić palnikiem. Tarta powinna chwilę przestygnąć w lodówce. Smacznego
W kuchni wieczoremoraz cukrem pudrem. Posiekaj masło, dodaj żółtko oraz wlej mleko. Zagnieć kruche ciasto i wstaw je na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkuj i przełóż do prostokątnej formy na tartę lub szerokiej keksówki, wysmarowanej uprzednio masłem i wysypanej mąką. Ponownie wstaw do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do 180 ºC . Ciasto ponakłuwaj dokładnie widelcem(...)którym rabarbar będzie już miękki, ale jeszcze nie zacznie się rozpadać. Wyjmij go teraz na talerz i odstaw do wystudzenia . Na sam koniec poukładaj kawałki rabarbaru na kremie. Tartę podawaj schłodzoną
Food Square