Najlepsze pomysły powstają zawsze przez przypadek i tak też było z tymi naleśnikami. W ubiegły tygodniu przygotowywałam sobie farsz do tarty z botwinką i mówię do Męża, że chyba przesadziłam z jego ilością, a on popatrzył na pozostałe ze śniadania naleśniki i zaproponował by jednego posmarować nadzieniem do tarty. I to był strzał w przysłowiową
Cynamonowe szczęścieTrudno znaleźć osobę, która choć raz w życiu nie spróbowała burgera. Taką potrawę można jednak przygotować na kilka różnych sposobów, a jednym z nich jest burger
Kuchnia MagdaLenyknedli z truskawkami! Brzmi łatwo? Spróbuj i przekonaj się sam! Podaj jako letnie danie główne bądź deser, polej kwaśną śmietaną i posyp cukrem lub serwuj na słono z bułką tartą z masełkiem. We wszystkich wersjach są pyszne! Kluczowym składnikiem przepisu na knedle twarogowe z truskawkami jest dobrej jakości twaróg lub jak kto woli ser wiejski. To właśnie(...)minut. Ponownie przy pomocy łyżki cedzakowej wyjmij ugotowane knedle i przełóż na talerz. W ten sposób ugotuj pozostałe kluski. Knedle serowo – truskawkowe podawaj z podsmażoną na maśle bułką tartą, z kwaśną śmietaną posypaną brązowym cukrem lub gałką lodów. Jeśli zastanawiasz się nad tym, czy knedle serowe z truskawką można zamrozić, to jak najbardziej tak! W tym celu
Kuchnia Na Wypasiebudyń waniliowy bez cukru 2 szt, mąka ziemniaczana 1 łyżka, ekstrakt z wanilii kilka kropel, sól szczypta, dodatkowo: rabarbar 600 g, galaretka truskawkowa (sucha)1 szt, bułka tarta 1,5 łyżki, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać margarynę, żółtka, cukier i wszystko razem posiekać nożem, a następnie zagnieść(...)Podzielić na dwie części, mniejszą część włożyć do zamrażarki a większą do lodówki na 1 godzinę. Ciasto z lodówki rozwałkować na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posypać bułką tartą. Rabarbar obrać, umyć, pokroić na małe kawałki, wymieszać z suchą galaretką truskawkową i wyłożyć na spód ciasta. Masa jogurtowa: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo
kulinarne odsłony patiPrincessa kokosowa to pyszne ciasto przekładane z truskawkami. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych kokosową masą budyniową z dodatkiem wafelków kokosowych oraz świeżych
Kuchnia MagdaLenyCurry buraczane: Pokrój buraki w kostkę i podsmaż je z cebulą, imbirem i czosnkiem. Dodaj mieszankę curry, mleczko kokosowe i gotuj, aż buraki będą miękkie. Podawaj z ugotowanym ryżem. Tarta z burakami i karmelizowaną cebulą: Wykorzystaj buraki i karmelizowaną cebulę jako nadzienie do wyrobu tarty. Możesz użyć gotowego ciasta francuskiego lub przygotować własne. Zupa krem
Via Gustomielonego 1 opakowanie, pieprz mielony 1 łyżeczka, koperek posiekany 1 pęczek, papryka ostra 1łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, do pieczeni mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy do posmarowania, bułka tarta do obsypania 1 łyżka Mielone mięso dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem, posiekanym koperkiem i cebulą, jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego, papryką ostrą, pieprzem mielonym, odłożyć część mięsa(...)pieczeń do miski, dodać mąkę i jeszcze raz dokładnie wyrobić. Foremka silikonowa 17 cm , posmarować olejem i obsypać tartą bułką. Mięso włożyć do foremki dociskając do dna foremki, wygładzić wierzch pieczeni. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 45 minut, następnie na termoobiegu piec w 160C z 10 minut, dobrze pieczeń wystudzić. Pieczeń postawić
W Mojej Kuchni LubięGrillowanie to popularna metoda przyrządzania różnych potraw. Krótki czas obróbki termicznej bez potrzeby użycia tłuszczu, a do tego wyjątkowy smak sprawiają, że dania z grilla cieszą
Kuchnia MagdaLenyKozia broda czyli kawałki młodej kapusty usmażone w panierce z jajka i bułki tartej to pyszny pomysł na wiosenne danie. Robi się bardzo szybko, a jest bardzo smaczna, chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku. Polecam wypróbować ją, kiedy sezon na młodą kapustę w pełni, na pewno nie będziecie żałować. Pomysł na danie podsunęła mi teściowa, u której(...)sadzonego. Pasuje również do pieczonego kurczaka czy ryby. Mizeria z ogórków też będzie świetnym dodatkiem. Składniki na kozią brodę: główka młodej kapusty 2 jajka około 2/3 szklanki bułki tartej sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście. Większą kroimy w ósemki, mniejszą przekrawamy na ćwiartki, tak aby każda część miała kawałek głąba, co zapobiegnie
e-PrzepisyKulinarneelementów przygotowywania smakowitych wypieków jest odpowiednie wałkowanie ciasta. Ta kreatywna czynność pozwala nam osiągnąć idealną grubość, elastyczność i jednolitość ciasta, niezależnie od tego, czy przygotowujemy pierogi, babeczki czy tarty. W dzisiejszym artykule zaprezentujemy Ci wałkownicę do ciasta – niezbędne narzędzie w kuchni, które ułatwi Ci pracę i przekształci Twoje kulinarne marzenia w rzeczywistość. Czym jest wałkownica do ciasta(...)tekstura będzie idealnie dopasowana do naszych preferencji. Elastyczność w kuchni : Posiadanie wałkownicy daje nam możliwość eksperymentowania z różnymi przepisami i kształtami. Niezależnie od tego, czy chcemy upiec tradycyjne tarty, czy może wypróbować oryginalne kształty ciastek, wałkownica pozwoli nam dopasować ciasto do naszych wizji kulinarnej. Łatwość użytkowania : Wałkownica do ciasta jest intuicyjna w obsłudze. Wystarczy umieścić kulkę ciasta pomiędzy
Trochę smakukilka centymetrów równoległe nacięcia i w te „mini kieszonki” wkładamy dowolne dodatki. U mnie dziś farsz szpinakowy. Dalej piersi zapieka się w piekarniku, a pod koniec posypuje tartym serem cheddar. Jest pysznie Takie mięsko podałam z młodymi, pieczonymi ziemniaczkami oraz brokułami zapiekanymi w sosie serowo-śmietanowym z boczkiem. Nie do końca był to fit posiłek, ale warto(...)było się skusić 2-3 piersi kurczaka około 90 g świeżego szpinaku 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów 75 g sera ricotta 2 garście tartego sera cheddar mielona papryka słodka i ostra szczypta mielonego imbiru szczypta kurkumy oraz curry sól, pieprz oliwa Na patelni rozgrzewamy `1 łyżkę oliwy, dodajemy szpinak i smażymy, aż znacznie zmniejszy
Smaki Na TalerzuDomowa strucla drożdżowa to jedno z moich ulubionych ciast. Mogłabym ją jeść na okrągło, zmieniając tylko nadzienie. Ostatnio gościła u nas strucla orzechowa , która szczególnie przypadła
Kuchnia MagdaLenyGdy dni stają się dłuższe i cieplejsze, a wakacje i dobra zabawa wiszą w powietrzu, wielu z nas sięga po swój ulubiony gatunek rumu. Z jego
Kuchnia MagdaLenySernik jest jednym z najpopularniejszych ciast. Ma swoich zwolenników nie tylko w Polsce, ale też za granicą. Jak sama nazwa wskazuje, wykonuje się go z sera
Kuchnia MagdaLenySzukasz lodówki w dobrej cenie? Czasami awaria sprzętu potrafi zaskoczyć w najmniej spodziewanej chwili! Zobacz najlepsze urządzenia, które nie zrujnują twojego budżetu, a przy tym - zadbają
Kuchnia MagdaLeny