Przepis na : obiad
Składniki: 1,5 kg młodych ziemniaków 1 pęczek zielonych szparagów 1 mała cukinia 6 plastrów szynki parmeńskiej 1,5 szklanki tartego sera chedar 200 g śmietany 18% 1 jajko 1 łyżka oregano sól, pieprz 2 łyżki oleju do natłuszczenia naczynia żaroodpornego Sposób wykonania: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Szparagi myjemy i odłamujemy ich twarde końcówki. Na 10 minut przed końcem gotowania do ziemniaków dodajemy przygotowane szparagi. Ugotowane warzywa studzimy. Następnie zie... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...