Ziemniaczana zapiekanka ze szparagami i szynką parmeńską

Ziemniaczana zapiekanka ze szparagami i szynką parmeńską

Ziemniaczana zapiekanka ze szparagami i szynką parmeńską

Przepis na : obiad

  Składniki: 1,5 kg młodych ziemniaków 1 pęczek zielonych szparagów 1 mała cukinia 6 plastrów szynki parmeńskiej 1,5 szklanki tartego sera chedar 200 g śmietany 18% 1 jajko 1 łyżka oregano sól, pieprz 2 łyżki oleju do natłuszczenia naczynia żaroodpornego Sposób wykonania: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Szparagi myjemy i odłamujemy ich twarde końcówki. Na 10 minut przed końcem gotowania do ziemniaków dodajemy przygotowane szparagi. Ugotowane warzywa studzimy. Następnie zie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.