Princessa kokosowa to pyszne ciasto przekładane z truskawkami. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych kokosową masą budyniową z dodatkiem wafelków kokosowych oraz świeżych
Kuchnia MagdaLenyCurry buraczane: Pokrój buraki w kostkę i podsmaż je z cebulą, imbirem i czosnkiem. Dodaj mieszankę curry, mleczko kokosowe i gotuj, aż buraki będą miękkie. Podawaj z ugotowanym ryżem. Tarta z burakami i karmelizowaną cebulą: Wykorzystaj buraki i karmelizowaną cebulę jako nadzienie do wyrobu tarty. Możesz użyć gotowego ciasta francuskiego lub przygotować własne. Zupa krem
Via Gustomielonego 1 opakowanie, pieprz mielony 1 łyżeczka, koperek posiekany 1 pęczek, papryka ostra 1łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, do pieczeni mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy do posmarowania, bułka tarta do obsypania 1 łyżka Mielone mięso dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem, posiekanym koperkiem i cebulą, jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego, papryką ostrą, pieprzem mielonym, odłożyć część mięsa(...)pieczeń do miski, dodać mąkę i jeszcze raz dokładnie wyrobić. Foremka silikonowa 17 cm , posmarować olejem i obsypać tartą bułką. Mięso włożyć do foremki dociskając do dna foremki, wygładzić wierzch pieczeni. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 45 minut, następnie na termoobiegu piec w 160C z 10 minut, dobrze pieczeń wystudzić. Pieczeń postawić
W Mojej Kuchni LubięGrillowanie to popularna metoda przyrządzania różnych potraw. Krótki czas obróbki termicznej bez potrzeby użycia tłuszczu, a do tego wyjątkowy smak sprawiają, że dania z grilla cieszą
Kuchnia MagdaLenyKozia broda czyli kawałki młodej kapusty usmażone w panierce z jajka i bułki tartej to pyszny pomysł na wiosenne danie. Robi się bardzo szybko, a jest bardzo smaczna, chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku. Polecam wypróbować ją, kiedy sezon na młodą kapustę w pełni, na pewno nie będziecie żałować. Pomysł na danie podsunęła mi teściowa, u której(...)sadzonego. Pasuje również do pieczonego kurczaka czy ryby. Mizeria z ogórków też będzie świetnym dodatkiem. Składniki na kozią brodę: główka młodej kapusty 2 jajka około 2/3 szklanki bułki tartej sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście. Większą kroimy w ósemki, mniejszą przekrawamy na ćwiartki, tak aby każda część miała kawałek głąba, co zapobiegnie
e-PrzepisyKulinarneelementów przygotowywania smakowitych wypieków jest odpowiednie wałkowanie ciasta. Ta kreatywna czynność pozwala nam osiągnąć idealną grubość, elastyczność i jednolitość ciasta, niezależnie od tego, czy przygotowujemy pierogi, babeczki czy tarty. W dzisiejszym artykule zaprezentujemy Ci wałkownicę do ciasta – niezbędne narzędzie w kuchni, które ułatwi Ci pracę i przekształci Twoje kulinarne marzenia w rzeczywistość. Czym jest wałkownica do ciasta(...)tekstura będzie idealnie dopasowana do naszych preferencji. Elastyczność w kuchni : Posiadanie wałkownicy daje nam możliwość eksperymentowania z różnymi przepisami i kształtami. Niezależnie od tego, czy chcemy upiec tradycyjne tarty, czy może wypróbować oryginalne kształty ciastek, wałkownica pozwoli nam dopasować ciasto do naszych wizji kulinarnej. Łatwość użytkowania : Wałkownica do ciasta jest intuicyjna w obsłudze. Wystarczy umieścić kulkę ciasta pomiędzy
Trochę smakukilka centymetrów równoległe nacięcia i w te „mini kieszonki” wkładamy dowolne dodatki. U mnie dziś farsz szpinakowy. Dalej piersi zapieka się w piekarniku, a pod koniec posypuje tartym serem cheddar. Jest pysznie Takie mięsko podałam z młodymi, pieczonymi ziemniaczkami oraz brokułami zapiekanymi w sosie serowo-śmietanowym z boczkiem. Nie do końca był to fit posiłek, ale warto(...)było się skusić 2-3 piersi kurczaka około 90 g świeżego szpinaku 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów 75 g sera ricotta 2 garście tartego sera cheddar mielona papryka słodka i ostra szczypta mielonego imbiru szczypta kurkumy oraz curry sól, pieprz oliwa Na patelni rozgrzewamy `1 łyżkę oliwy, dodajemy szpinak i smażymy, aż znacznie zmniejszy
Smaki Na TalerzuDomowa strucla drożdżowa to jedno z moich ulubionych ciast. Mogłabym ją jeść na okrągło, zmieniając tylko nadzienie. Ostatnio gościła u nas strucla orzechowa , która szczególnie przypadła
Kuchnia MagdaLenyGdy dni stają się dłuższe i cieplejsze, a wakacje i dobra zabawa wiszą w powietrzu, wielu z nas sięga po swój ulubiony gatunek rumu. Z jego
Kuchnia MagdaLenySernik jest jednym z najpopularniejszych ciast. Ma swoich zwolenników nie tylko w Polsce, ale też za granicą. Jak sama nazwa wskazuje, wykonuje się go z sera
Kuchnia MagdaLenySzukasz lodówki w dobrej cenie? Czasami awaria sprzętu potrafi zaskoczyć w najmniej spodziewanej chwili! Zobacz najlepsze urządzenia, które nie zrujnują twojego budżetu, a przy tym - zadbają
Kuchnia MagdaLenymamy pyszny zestaw obiadowy. Składniki: -4 plastry dobrego marmurkowego schabu -sól -pieprz czarny świeżo mielony -papryka słodka i ostra w proszku -czosnek świeży lub suszony -bułka tarta lub płatki kukurydziane -mąka -jajko -olej rzepakowy lub smalec Mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej. Każdy plaster schabu cienko rozbić, oprószyć z dwóch stron: solą, pieprzem, paprykami(...)wyciągnąć z lodówki, aby mięso nabrało temperatury pokojowej. Na dużej patelni dobrze rozgrzać sporą ilość oleju lub smalcu. Każdy kotlet oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku, obsypać bułką tartą lub zmiażdżonymi płatkami kukurydzianymi. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. (function
Kulinarne przemysleniaokoło 300 g - ziemniaki średniej wielkości około 3- 4 sztuk - średnia cebula - kilka konserwowych ogórków - lekki majonez - świeżo mielony pieprz, sól - buraki upieczone kilka sztuk, obrane, zimne - ser żółty tarty - natka pietruszki i szczypior do dekoracji Szuba. Jak zrobić śledzia pod pierzynką: Ugotuj ziemniaki w łupinkach, następnie wystudź je i pokrój w kosteczkę. Odłóż na bok. Jaja ugotuj(...)tarce o grubych oczkach. To samo dotyczy gotowanego buraka. W szklanej salaterce ułóż kolejno warstwy: śledzie, cebulkę, trochę majonezu, ogórki, ziemniaki, znów majonez, buraczki, majonez, jaja, majonez i tarty ser na koniec. Każdą warstwę majonezu posyp świeżo mielonych pieprzem. Przed podaniem udekoruj jajami na twardo, posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Włóż do lodówki, do schłodzenia. Szuba. Szuba
Z Kuchni Do Kuchnitwardego sera żółtego) 150 g tofu naturalnego lub w wersji mięsnej piersi z kurczaka 3 czerwone cebule 3 łyżki sezamu Na panierkę: 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 3-4 łyżki płatków kukurydzianych 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka kilka łyżek oleju do smażenia Sos majonezowy: 140 g majonezu 80 g jogurtu naturalnego(...)taką sałatkę wykonałam, jednak przygotowanie sałatki z kurczakiem będzie wyglądało tak samo: Pokrojone w kostkę tofu wymieszaj z roztrzepanym jajkiem. Następnie każdą z kostek tofu opanieruj w bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i przyprawą do kurczaka. Możesz po prostu wszystkie kostki tofu przełożyć do panierki i za pomocą łyżki pokryć tofu panierką. W razie potrzeby dodaj więcej
Via Gustoziemniaków. 40 dkg kapusty włoskiej 12,5 dkg cebuli 2 duże ząbki czosnku 1/2 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 50 dkg ziemniaków szczypta soli 2 łyżki masła 20 dkg tartego sera cheddar 2 łyżki mąki 200 ml mleka 2 łyżki oleju 500 ml bulionu warzywnego Dodatkowo: woda do podgotowania kapusty oraz ziemniaków Zapiekanka z kapusty włoskiej i ziemniaków(...)strużką wlać do podsmażonej z masłem mąki, mieszając nieustannie. Zagotować i trzymać na średnim ogniu przez 2-3 minuty. Po tym czasie zdjąć garnek z ognia, dodać 15 dkg tartego na tarce sera cheddar, 1/4 łyżeczkę soli, 1/4 łyżeczkę pieprzu i dokładnie wymieszać. Spód naczynia do zapiekania przesmarować odrobiną sosu serowego, na którym ułożyć warstwę ziemniaków, na nich położyć
MeCooks