tarta - 42848 przepisów (strona:505/2857)

Tradycyjne włoskie makarony - rodzaje i właściwości 39

Makaron jemy od wielu lat. Można go przyrządzić na różne sposoby. Warto jednak sięgać po makarony dobrej jakości, także te wytwarzane rzemieślniczo, by mieć pewność, że

Kuchnia MagdaLeny
Pizzerinki na spodzie z serka wiejskiego 132

proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki 1/3 słodkiej papryki 1/3 łyżeczki 1/3 suszonego oregano 1/2 łyżeczki 1/2 soli SOS POMIDOROWY 1/3 puszki 1/3 pomidorów cukier, pieprz i sól DODATKI tarty ser żółty kukurydza z puszki ananas z puszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: SPÓD DO PIZZY Do miski przełóż 2 serki wiejskie, wbij jajka, dodaj mąkę oraz wszystkie przyprawy(...)pieczenia","1\/3 \u0142y\u017ceczki s\u0142odkiej papryki","1\/3 \u0142y\u017ceczki suszonego oregano","1\/2 \u0142y\u017ceczki soli","1\/3 puszki pomidor\u00f3w","cukier, pieprz i s\u00f3l","tarty ser \u017c\u00f3\u0142ty","kukurydza z puszki","ananas z puszki"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToSection","name":"SP\u00d3D DO PIZZY","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Do miski prze\u0142\u00f3\u017c

ProstePesto.pl
Przepisy z ciastem francuskim – 10 pomysłów na słodko i na słono 103

nadzieniami. Mogą być również wypełnione kremem, owocami lub czekoladą, a ich małe rozmiary sprawiają, że są idealne na przyjęcia czy na słodką przekąskę do kawy. Innym pomysłem są mini tarty, które można wypełnić owocami, kremem lub czekoladą. Ciasto francuskie nadaje im chrupiącą konsystencję, która idealnie kontrastuje z delikatnym nadzieniem. Ciasto francuskie można również wykorzystać do przygotowania słodkich wypieków(...)cienkie paski, posmarować oliwą, a następnie upiec w piekarniku, aż staną się chrupiące i złociste. Mogą być podawane solo lub jako dodatek do różnych sałatek czy dipów. Mini tarty z ciasta francuskiego – przekąska słodka lub słona, która może być wypełniona owocami, kremem lub serem. Ciasto francuskie nadaje im chrupiącą konsystencję, która idealnie kontrastuje z delikatnym nadzieniem. Croissanty

Via Gusto
Kwadratowa czy okrągła? Jaką zastawę stołową wybrać? 42

Obowiązkowym elementem wyposażenia kuchni jest zastawa stołowa. Może być ona mniej lub bardziej rozbudowana, co należy dopasować do swoich potrzeb. A w jakim kształcie występuje? Przedstawiamy

Kuchnia MagdaLeny
Biały Lion z kawą inką 65

Biały lion w mojej wersji to ciasto na jasnym biszkopcie przełożone masą śmietankową z dodatkiem białej czekolady oraz kawy inki, pomiędzy którą znajduje się wkładka kajmakowa

Kuchnia MagdaLeny
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny – jak wybrać najlepszy? 37

Wyposażenie lokalu gastronomicznego musi być dostosowane do skali produkcji, jego zadaniem jest także ułatwianie pracy osobom zatrudnionym w kuchni. Odpowiedni sprzęt jest niezbędny, aby przygotować wysokiej

Kuchnia MagdaLeny
Jak zadbać o pielęgnację podczas częstego gotowania? 46

Z pewnością niejednokrotnie podczas gotowania zauważyłaś, że twoje ręce i usta są strasznie suche i wymagają dodatkowej pielęgnacji. To zupełnie normalne. Częste mycie rąk, narażenie na

Kuchnia MagdaLeny
Placek wytrwany z boczkiem i porem 60

Wytrawny placek z dodatkiem pora, boczku oraz sera cheddar, pieczony w piekarniku. To świetna alternatywa dla pizzy lub tarty. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można być pysznym dodatkiem do sałatek, czy zup typu krem. Placek jest bardzo sycący, więc sprawdzi się też jako przekąska do pracy lub szkoły, np. w towarzystwie jogurtu naturalnego. Składniki(...)mieszamy z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę pszenną, sodę oczyszczoną, sól, pieprz i majeranek. Miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto, bez grudek. Do ciasta dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, tarty cheddar oraz podsmażony boczek z porem. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego wcześniej tłuszczem (u mnie 24 x 24 cm). Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia MagdaLeny
Jak powinien wyglądać prawdziwy catering? 35

Catering to popularna opcja, z której coraz chętniej korzystamy. Jest to bowiem rozwiązanie, które stanowi świetną alternatywę dla typowych rozwiązań. Cateringi pojawią się na domowych uroczystościach

Kuchnia MagdaLeny
Torcik śmietanowy z truskawkami 164

Torcik z ciasta francuskiego przełożony bitą śmietaną oraz frużeliną truskawkową. Wychodzi delikatny w smaku i lekki jak chmurka, choć dość kaloryczny. Ciasto smakuje fantastycznie i nie

Kuchnia MagdaLeny
Babka zebra 51

wody gazowanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli Polewa 100 g gorzkiej czekolady 60 ml śmietanki kremówki 30% Dodatkowo odrobina tłuszczu do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie 1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka przelewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy(...)jednej dodajemy wcześniej odłożone 3 łyżki mąki i mieszamy. Do drugiej części dodajemy 3 łyżki kakao i również mieszamy do połączenia. 5. Formę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Ciasto wykładamy na przemian: 2-3 łyżki jasnej masy i 2-3 łyżki masy ciemnej. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. 6. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Przepiski.pl
Sałatka z kapustą pekińską i makaronem chińskim 238

Prosty przepis na sałatkę imprezową z kapustą pekińską w roli głównej. Sałatka, oprócz kapusty pekińskiej, składa się z kurczaka smażonego w przyprawie kabab-gyros, kukurydzy, ogórków

Kuchnia MagdaLeny
Wszystko, co warto wiedzieć przed zakupem garnka żeliwnego 48

Garnek żeliwny często określa się mianem kultowego naczynia. Dawniej miał swoje stałe miejsce niemal w każdym domu. Obecnie żeliwny garnek przeżywa swój wielki powrót! Jeżeli i

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety schabowe w delikatnej panierce bez bułki tartej 359

Kotlety schabowe w delikatnej panierce bez bułki tartej Znudziło się Wam już tradycyjne obtaczania mięsa w bułce tartej? Koniecznie spróbujcie kotletów smażonych w tej delikatnej i pysznej panierce. W ten sposób możemy przygotować zarówno schab jak i filety z kurczaka. Polecam!     Składniki: 3 kotlety schabowe 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka sól i pieprz czosnek granulowany(...)SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kotlety schabowe w delikatnej panierce bez bułki tartej pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jak gotować szparagi zielone i białe? 5 sposobów 56

dodatki. Kilka kropel ulubionej oliwy lub dobrej jakości oleju oraz odrobina soli morskiej delikatnie podkreślą ich smak. Warzywa z wody lub gotowane na parze często podaje się z bułką tartą podsmażoną na maśle . Dodatek ten jest apetyczny, ale dominuje smakiem nad szparagami, zatem polecamy go głównie osobom, które dopiero przyzwyczajają do smaku tego warzywa. Sos beszamelowy – choć zazwyczaj(...)idealnie z gotowanymi szparagami. Koniecznie wypróbuj to połączenie! Jak już wspominaliśmy, szparagi smakują doskonale z prostymi dodatkami. Dlatego, jeśli nie lubisz mocnych akcentów takich jak sos beszamelowy czy bułka tarta, wypróbuj szparagi z dodatkiem świeżych ziół. Szczypiorek, pietruszka, koperek, bazylia – możliwości jest bardzo dużo. Wypróbuj różne opcje i znajdź swój ulubiony smak. Gotowane szparagi z sosem francuskim wyglądają

Rozdomowiona