tarta - 42848 przepisów (strona:514/2857)

łatwe, szybkie kotlety pieczarkowo-makaronowe... 95

Składniki: makaron nitki 1 opakowanie małe, pieczarki 50 dag, cebula 1 sztuka większa, olej rzepakowy 5 łyżek, tarta bułka 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka "L", pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, papryka słodka 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba Makaron najlepiej ugotować wieczorem w nie osolonej wodzie , odcedzić i przykryty zostawić w lodówce na następny dzień. Pieczarki(...)kawałeczki, na patelni z olejem podsmażyć cebulę, dodać pieczarki - NIE SOLIĆ - podsmażać do odparowania płynu mieszać co jakiś czas, wystudzić. Do makaronu dodać pieczarki, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, tartą bułkę, jajko i dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść kotlety nie za grube, lekko je widelcem spłaszczyć, na rumiano smażyć z każdej

W Mojej Kuchni Lubię
KOTLETY POD WARZYWNO - SEROWĄ PIERZYNKĄ + FILMIK 93

ostra papryka, czosnek w proszku  5 pieczarek 1-2 czerwone papryki 1 cebula  1 mała cukinia 2 łyżki ostrego ketchupu 2 jajka  2-3 łyżki bułki tartej 200 g tartego, żółtego sera PRZYGOTOWANIE :  Piersi przecinamy wzdłuż a zgrubienia rozbijamy. Mięso doprawiamy do smaku. Warzywa kroimy w kostkę, przekładamy je na patelnię, dodajemy odrobinę oleju(...)podsmażamy aż warzywa stracą płyny.  Naczynie żaroodporne wykładamy papierem, na to rozkładamy piersi a na nie farsz warzywny, posypujemy j tartym serem.  Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175-180 % C, przez około 30 minut.  Pod koniec zapiekania można również posypać ser aby po wyjęciu znacznie się ciągnął.  Podajemy ciepłe, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczeń z mięsa mielonego i musztardy 96

łopatki musztarda jajka surowe jajka gotowane przyprawa wegeta majeranek groszek konserwowy   Przygotowanie: Mięso mielone dokładnie wymieszaliśmy z musztardą, surowym jajkiem, majerankiem oraz wegetą. Opcjonalnie można również dodać bułkę tartą.    Powstałe ciasto wykładamy do wcześniej wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą blaszki/foremki. Wykładamy mniej więcej połowę mięsa.   Na górę mięsa poukładaliśmy ugotowane

Sprawni w smaku
Roladki panierowane z marchewką i jabłkiem 94

fileta z kurczaka 1 marchewka 1/2 pora 1 jabłko 1 łyżeczka chrzanu ze słoika 1/2 serka philadelphia sól pieprz czosnek granulowany przyprawa do kurczaka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie Fileta z kurczaka umyć, oczyścić i rozbić jak na tradycyjne kotlety. Następnie doprawić z obu stron przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Pora pokroić(...)dodać do nich serek Philadelphia oraz chrzan. Doprawić solą i pieprzem. Na przygotowane wcześniej kotlety nakładać porcję farszu i zwijać w roladki. Na dwa osobne talerze wyłożyć bułkę tartą i jajko. Jajko roztrzepać przy pomocy widelca. Roladki kolejno panierować w jajku i i bułce. Rozgrzać patelnię z olejem i smażyć przygotowane roladki na złoty kolor z każdej strony

Przepiski.pl
Owsiane babeczki z budyniem i figami w miodzie 100

szklanka płatków owsianych 1/4 szklanki mleka  4 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżka masła orzechowego 2 łyżki oleju kokosowego lub masła 1 łyżeczka cynamonu szczypta proszku do pieczenia bułka tarta do wysypania foremek Do tego: 1 opakowanie budyniu śmietankowego w proszku (+ mleko i cukier) 1 łyżeczka masła 3 świeże figi 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka wody świeże figi(...)podania (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. Banana rozgnieć widelcen na puree i połącz dokładnie z pozostałymi składnikami. 2. Foremki do babeczek natłuść i wysyp lekko bułką tartą tak, aby obkleiła spód i boki - strząśnij nadmiar. 3. Bananową masą wyklej spód i boki foremek (jest dość klejąca, więc warto zrobić to łyżką maczaną w wodzie). 4. Piecz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
pyszne kotlety mielone z czarnuszką z papryką, czosnkiem... 105

Składniki: mielona łopatka 1 kg, bułka 1 sztuka, cebula 1 sztuka duża, kucharek 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, czarnuszka suszona 2 łyżki, jajka 2 sztuki "M", tarta bułka 1/2 szklanki, mąka pszenna 1 szklanka, smalec 1/2 kostki papryka 10 sztuk średnie, czosnek i główka duża, sól 2 łyżeczki, pomidory 4 sztuki duże miękkie Do miski włożyć zmieloną(...)łopatkę, moczoną w wodzie bułkę odciśniętą z wody, pokrojoną cebulę, jajka, kucharka, tartą bułkę, czarnuszkę, pieprz mielony czarny i dobrze ręką wyrobić na kleistą masę.   Formować okrągłe kotlety, obtaczać w mące, kłaść na gorący smalec na patelni, widelcem trochę spłaszczyć kotlety i smażyć na rumiano.   Kotlety wyłożyć na talerz, odlać nadmiar tłuszczu z patelni i trochę

W Mojej Kuchni Lubię