Składniki: makaron nitki 1 opakowanie małe, pieczarki 50 dag, cebula 1 sztuka większa, olej rzepakowy 5 łyżek, tarta bułka 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka "L", pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, papryka słodka 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba Makaron najlepiej ugotować wieczorem w nie osolonej wodzie , odcedzić i przykryty zostawić w lodówce na następny dzień. Pieczarki(...)kawałeczki, na patelni z olejem podsmażyć cebulę, dodać pieczarki - NIE SOLIĆ - podsmażać do odparowania płynu mieszać co jakiś czas, wystudzić. Do makaronu dodać pieczarki, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, tartą bułkę, jajko i dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść kotlety nie za grube, lekko je widelcem spłaszczyć, na rumiano smażyć z każdej
W Mojej Kuchni Lubięostra papryka, czosnek w proszku 5 pieczarek 1-2 czerwone papryki 1 cebula 1 mała cukinia 2 łyżki ostrego ketchupu 2 jajka 2-3 łyżki bułki tartej 200 g tartego, żółtego sera PRZYGOTOWANIE : Piersi przecinamy wzdłuż a zgrubienia rozbijamy. Mięso doprawiamy do smaku. Warzywa kroimy w kostkę, przekładamy je na patelnię, dodajemy odrobinę oleju(...)podsmażamy aż warzywa stracą płyny. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem, na to rozkładamy piersi a na nie farsz warzywny, posypujemy j tartym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175-180 % C, przez około 30 minut. Pod koniec zapiekania można również posypać ser aby po wyjęciu znacznie się ciągnął. Podajemy ciepłe, smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliłopatki musztarda jajka surowe jajka gotowane przyprawa wegeta majeranek groszek konserwowy Przygotowanie: Mięso mielone dokładnie wymieszaliśmy z musztardą, surowym jajkiem, majerankiem oraz wegetą. Opcjonalnie można również dodać bułkę tartą. Powstałe ciasto wykładamy do wcześniej wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą blaszki/foremki. Wykładamy mniej więcej połowę mięsa. Na górę mięsa poukładaliśmy ugotowane
Sprawni w smakufileta z kurczaka 1 marchewka 1/2 pora 1 jabłko 1 łyżeczka chrzanu ze słoika 1/2 serka philadelphia sól pieprz czosnek granulowany przyprawa do kurczaka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie Fileta z kurczaka umyć, oczyścić i rozbić jak na tradycyjne kotlety. Następnie doprawić z obu stron przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Pora pokroić(...)dodać do nich serek Philadelphia oraz chrzan. Doprawić solą i pieprzem. Na przygotowane wcześniej kotlety nakładać porcję farszu i zwijać w roladki. Na dwa osobne talerze wyłożyć bułkę tartą i jajko. Jajko roztrzepać przy pomocy widelca. Roladki kolejno panierować w jajku i i bułce. Rozgrzać patelnię z olejem i smażyć przygotowane roladki na złoty kolor z każdej strony
Przepiski.plszklanka płatków owsianych 1/4 szklanki mleka 4 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżka masła orzechowego 2 łyżki oleju kokosowego lub masła 1 łyżeczka cynamonu szczypta proszku do pieczenia bułka tarta do wysypania foremek Do tego: 1 opakowanie budyniu śmietankowego w proszku (+ mleko i cukier) 1 łyżeczka masła 3 świeże figi 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka wody świeże figi(...)podania (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. Banana rozgnieć widelcen na puree i połącz dokładnie z pozostałymi składnikami. 2. Foremki do babeczek natłuść i wysyp lekko bułką tartą tak, aby obkleiła spód i boki - strząśnij nadmiar. 3. Bananową masą wyklej spód i boki foremek (jest dość klejąca, więc warto zrobić to łyżką maczaną w wodzie). 4. Piecz
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSkładniki: mielona łopatka 1 kg, bułka 1 sztuka, cebula 1 sztuka duża, kucharek 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, czarnuszka suszona 2 łyżki, jajka 2 sztuki "M", tarta bułka 1/2 szklanki, mąka pszenna 1 szklanka, smalec 1/2 kostki papryka 10 sztuk średnie, czosnek i główka duża, sól 2 łyżeczki, pomidory 4 sztuki duże miękkie Do miski włożyć zmieloną(...)łopatkę, moczoną w wodzie bułkę odciśniętą z wody, pokrojoną cebulę, jajka, kucharka, tartą bułkę, czarnuszkę, pieprz mielony czarny i dobrze ręką wyrobić na kleistą masę. Formować okrągłe kotlety, obtaczać w mące, kłaść na gorący smalec na patelni, widelcem trochę spłaszczyć kotlety i smażyć na rumiano. Kotlety wyłożyć na talerz, odlać nadmiar tłuszczu z patelni i trochę
W Mojej Kuchni Lubię