tarta - 42848 przepisów (strona:518/2857)

Koszyczki mięsne z piekarnika 67

Koszyczki mięsne z piekarnika to wyjątkowy sposób na danie z mięsem mielonym. Będą świetną alternatywą dla tradycyjnych mielonych w panierce z bułki tartej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te wyjątkowe zapiekane koszyczki z pysznym nadzieniem z gotowanego jajka i sera żółtego to idealny pomysł na domowy obiad. Mięso jest bardzo wilgotne i soczyste a przygotowane nadzienie nadaje mu cudownego smaku. Moim(...)wszystkie kroki po kolei. Zapraszam! PRZEPIS NA KOSZYCZKI MIĘSNE Z PIEKARNIKA Składniki 400 g mięsa mielonego (u mnie kurczak) 1 jajko 1 cebula 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka bułki tartej sól pieprz DODATKOWO 2 ugotowane jajka 100 g żółtego sera 1 łyżka majonezu 2 łyżki koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy do niego jajko

Przepiski.pl
Zapiekany makaron z kurczakiem w sosie serowym 49

kształt nie ma większego znaczenia. Makaron powinien być lekko twardy, ugotowany al dente. Do żaroodpornego szklanego naczynia dodajemy połowę ugotowanego makaronu. Zalewamy go połową sosu i posypujemy 100 g tartego żółtego sera. Następnie wykładamy resztę makaronu, ponownie polewamy sosem i i posypujemy serem. Naczynie z zapiekanką wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 150 stopni grzanie góra dół, zapiekamy około(...)wpzoom-rcb-direction-step-61dc89b099ce8","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Do \u017caroodpornego szklanego naczynia dodajemy po\u0142ow\u0119 ugotowanego makaronu. Zalewamy go po\u0142ow\u0105 sosu i posypujemy 100 g tartego \u017c\u00f3\u0142tego sera. Nast\u0119pnie wyk\u0142adamy reszt\u0119 makaronu, ponownie polewamy sosem i i posypujemy serem.","text":"Do \u017caroodpornego szklanego naczynia dodajemy po\u0142ow\u0119 ugotowanego makaronu

ProstePesto.pl
Roladki z boczkiem porem i serkiem topionym 2566

BOCZKIEM POREM I SERKIEM TOPIONYM Składniki 500 g fileta z kurczaka 1/2 pora ok. 150 g wędzonego boczku w plastrach 1 serek topiony 1 jajko 4 łyżki mleka bułka tarta sól pieprz przyprawa do kurczaka papryka słodka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Fileta z kurczaka umyć, oczyścić z błonek, a następnie podzielić na porcje i rozbić na kotlety. Każdy(...)każdy kawałek mięsa rozłożyć trochę pora z boczkiem, a następnie wyłożyć kawałek serka topionego, zwinąć w roladkę. Jajko roztrzepać z 4 łyżkami mleka. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Każdą roladkę obtoczyć kolejno w jajku, a następnie w bułce. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu

Przepiski.pl
Klopsiki rybne w zalewie 61

łyżeczka masła 1 czerstwa bułka + ok pół szklanki mleka 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 2 łyżeczki przyprawy do ryby sól i pieprz – do smaku 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Zalewa: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 1 cebula 1 mała marchewka (lub pół dużej) 5 łyżek cukru 1 łyżka soli 2 liście laurowe 4 ziarna ziela(...)kawałki i podsmażamy na łyżce masła *** *** Rybę mielimy lub drobno siekamy w malakserze wraz z podsmażoną cebulką i odciśniętą z mleka bułką *** *** Do ryby dodajemy jajko, 3 łyżki bułki tartej oraz przyprawy *** *** Z tak przygotowanej masy formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w pozostałej bułce tartej *** *** Klopsiki smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano *** *** Po usmażeniu klopsiki

Blog z Apetytem
Ryba po grecku KROK PO KROKU, krokiety z grzybami i kapustą KROK PO KROKU! 74

przy użyciu blendera Braun , dzięki czemu zaoszczędziłam masę czasu i nie są to puste słowa! Ten blender dosłownie w kilkadziesiąt sekund szatkuje marchewkę czy pietruszkę, jak pomyślę, że miałabym trzeć je na tarce to zaczyna mnie ręką boleć ;-) hahah! Troszkę się śmieję, ale prawda jest taka, że już się przyzwyczaiłam, że mam go w domu i nie pamiętam, kiedy coś(...)pomocą blendera suszone grzyby. Całość dusimy na małym ogniu przez 7- 10 minut. Farsz całkowicie studzimy. Naleśniki nadziewamy farszem, rolujemy. Do panierki używam: - 2 jajek - 100 ml maślanki - bułki tartej Jajka i maślankę, wymieszaj widelcem, dodaj sól i pieprz. Obtaczaj w masie rolki z naleśników, przenoś na drugi talerz z bułką tartą, kiedy krokiety są ładnie opanierowane

SMYKWKUCHNI