przy użyciu blendera Braun , dzięki czemu zaoszczędziłam masę czasu i nie są to puste słowa! Ten blender dosłownie w kilkadziesiąt sekund szatkuje marchewkę czy pietruszkę, jak pomyślę, że miałabym trzeć je na tarce to zaczyna mnie ręką boleć ;-) hahah! Troszkę się śmieję, ale prawda jest taka, że już się przyzwyczaiłam, że mam go w domu i nie pamiętam, kiedy coś(...)pomocą blendera suszone grzyby. Całość dusimy na małym ogniu przez 7- 10 minut. Farsz całkowicie studzimy. Naleśniki nadziewamy farszem, rolujemy. Do panierki używam: - 2 jajek - 100 ml maślanki - bułki tartej Jajka i maślankę, wymieszaj widelcem, dodaj sól i pieprz. Obtaczaj w masie rolki z naleśników, przenoś na drugi talerz z bułką tartą, kiedy krokiety są ładnie opanierowane
SMYKWKUCHNIskładniki: 150 g granulatu sojowego * 250 g pieczarek 1 duża cebula 1-2 ząbki czosnku Bułka kajzerka + 150 ml mleka do namaczania 1 jajko 1-2 jajka i bułka tarta do panierki Sól, pieprz i ulubione przyprawy Olej do smażenia * My kupujemy w Carrefourze, ale podejrzewam, że bez problemu można kupić w każdym większym sklepie na dziale(...)miski i porządnie mieszamy przez kilka minut aż uzyskamy w miarę jednolitą masę. Przygotowujemy sobie panierkę, czyli w jednym głębokim talerzu 1-2 rozbełtane jajka, a w drugim bułka tarta. Formujemy kotlety (tak jak mielone), maczamy w jajku, obtaczamy w bułce i smażymy na patelni na oleju. Smacznego! Polecamy również nasz przepis na pieczarki w cieście
Marder&Marder Manufacture