Dżem z rabarbaru i śliwek z dodatkiem tartego imbiru i soku z cytryny to niezwykle pyszne i proste do zrobienia smarowidło na kanapki. Idealny na jesienno-zimowe wieczory do rozgrzewającej herbaty. Słodko-kwaśny smak z dodatkiem aromatycznego i wyczuwalnego w smaku imbiru – pyszny! Domowy dżem to kilka dobrych składników i sprawdzonych dodatków. Bez konserwantów, zbędnych składników, zagęstników. Dżem(...)wykonania krok po kroku. Dżem z rabarbaru i śliwek z dodatkiem imbiru SKŁADNIKI: 2 kg rabarbaru 8 dużych śliwek 750 g cukru 50 g cukru z wanilią 1 łyżka tartego imbiru sok z 1 cytryny PRZYGOTOWANIE: Przygotowanie dżemu zacznij od umycia rabarbaru, śliwek i cytryny. Z rabarbaru odetnij końce, nie obieraj. Jeśli podczas krojenia na kawałki z łodygi wychodzą
Zasmakuj Kuchninajlepsze źródło białka roślinnego zawiera śladowe ilości tłuszczu, dostarcza duże ilości kwasów tłuszczowych Omega3. Dania i przepisy z kalafiora: Surówka z surowego kalafiora i koperku Kalafior z bułką tartą zasmażaną na maśle Kalafior pieczony w całości z przyprawą curry Wegetariański burger kalafiorowy z frytkami Kremowa zupa kalafiorowa z ziemniakami Właściwości zdrowotne kalafiora. Kalafior wspomaga trawienie, ma działanie detoksykacyjne(...)może być przystawką lub obiadem. Kalafior to przysmak w cieście naleśnikowym, surówki, sałatki, kremy, kotleciki, zapiekanki, zupy, sosy, jarzyna do mięs. Najczęściej podawany jest kalafior z masłem i przyrumienioną, tartą bułką. Artykuł Kalafior. Najzdrowsze warzywo w kuchni pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Poradnik Kulinarny
ProstePesto.plprzecieru pomidorowego z kartonika 1 puszka soczewicy sól, pieprz do smaku odrobina oleju jarzynka do smaku 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka cukru parmezan tarty lub żółty(...)puszki. Dusimy chwilkę pod przykryciem. Do sosu dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Chwilę gotujemy mieszając i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią i odrobiną cukru. Na koniec wsypujemy tarty parmezan i podajemy z makaronem lub innymi dodatkami. Smacznego. Zapraszam
Kulinarne Fantazje MarioliDanie makaronowe z fasolką szparagową, frankfurterkami oraz sosem serowym z sera cheddar przygotowanym na bazie śmietanki i mleka. Pyszny i prosty obiad z kremowym sosem serowym
Kuchnia MagdaLenyPrzepis dla fanów czekolady! Pieczony sernik mocno czekoladowy wykonany z serka mascarpone, ze śmietanką kremówką i gorzką czekoladą, na kakowym spodzie herbatnikowym oraz polewą z mlecznej
Kuchnia MagdaLenyŚwietny przepis na fasolkę szparagową na ostro, w stylu azjatyckim. Fasolka szparagowa z chili, czosnkiem i imbirem, w sosie sojowym, posypana szczypiorkiem oraz sezamem. Uwielbiam takie
Kuchnia MagdaLenySałatka z fasolką szparagową i pieczonymi połówkami młodych ziemniaczków, z dodatkiem pomidorków koktajlowych oraz chrupiącego boczku, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Całość posypana
Kuchnia MagdaLenywiśni, 5 jajek, 350 g cukru pudru, 400 g mąki pszennej, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka kakao (u mnie czarne kakao), masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części(...)jednej dodać kakao i wymieszać. Formę do pieczenia (u mnie tortownica 26 cm) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Jasne ciasto wyłożyć na ciemne ciasto i wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Przełożyć ciasto do formy. Na wierzch wysypać owoce i delikatnie docisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut
królestwo garówszklanka, budyń waniliowy 1 opakowanie, Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta, cukier waniliowy 16 g, cynamon 2 łyżeczki, jabłka 1,5 kg, bułka tarta 2 łyżki, Sposób przygotowania: Składniki ciasta siekamy nożem, a następnie zagniatamy ciasto kruche. Dzielimy na dwie części. Jedną część wkładamy do lodówki, a drugą część do zamrażarki(...)godzinę. Ciasto z lodówki rozwałkowujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez 15 min. W 180 st. C. Podpieczone ciasto posypujemy bułką tartą i wykładamy umyte, obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłka. Jabłka posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżce cukru, następnie dodać budyń
kulinarne odsłony patiNa grillu zazwyczaj przygotowujemy dania wytrawne – mięsa, ryby, warzywa. Są jednak na rynku grille, które pozwalają nam zrobić z ich pomocą nie tylko typowe dania, jak
Kuchnia MagdaLenysztuki kasza gryczana 3 szklanki, woda 3 litry kapusta biała 2 główki duże, olej rzepakowy 2 łyżki pieczarki 50 dag, papryczka ostra 1 sztuka mała, jajka 2 sztuki "L", tarta bułka 3/4 szklanki, sól - ile potrzeba sos: wywar około 2 szklanki, woda 1 litr, kostka rosołowa, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, śmietana 12% 100 gram + 1/2 szklanki wody(...)wodzie z olejem rzepakowym ( lepiej liście schodzą z główki ), ściągać liście i z wystudzonych wyciąć gruby nerw. Kaszę wymieszać z kapustą, papryczką ostrą pokrojoną drobno, solą, posiekanymi pieczarkami, jajkami, tartą bułką, nakładać na liść kapusty i zwijać ciasno gołąbki. Na dnie dwóch brytfanek ( na tę ilość mam dwie brytfanny, można też połowę zamrozić surowych, po odmrożeniu upiec ) położyć
W Mojej Kuchni LubięUlubiony przez Was Ebook to "Sałatki na każdą okazję" - najwięcej sprzedanych egzemplarzy - za co serdecznie Wam dziękuję, że doceniacie moją pracę ❤ Kto jeszcze nie
Kuchnia MagdaLenySkładniki: jajka 20 sztuk "M", cebula 1 sztuka większa, ząbki czosnku 5 sztuk, olej rzepakowy 5 łyżek, szpinak odmrożony 1 opakowanie, tarta bułka 2 szklanki, jajka 2 sztuki "M", kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżka, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba Jajka ugotować w osolonej wodzie ( lepiej się obierają ) na twardo, ostudzić(...)czosnkiem na złoto, dodać odmrożony na sitku szpinak i podsmażać do odparowania płynu mieszając na średnim ogniu, wystudzić. Obrane jajka zetrzeć na kratce do jajek, dodać szpinak, tartą bułkę, jajko, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka i wszystko dobrze, szybko wyrobić i od razu smażyć. Na gorący olej kłaść kotlety nie za grube, lekko na patelni
W Mojej Kuchni Lubię