składniki: 150 g granulatu sojowego * 250 g pieczarek 1 duża cebula 1-2 ząbki czosnku Bułka kajzerka + 150 ml mleka do namaczania 1 jajko 1-2 jajka i bułka tarta do panierki Sól, pieprz i ulubione przyprawy Olej do smażenia * My kupujemy w Carrefourze, ale podejrzewam, że bez problemu można kupić w każdym większym sklepie na dziale(...)miski i porządnie mieszamy przez kilka minut aż uzyskamy w miarę jednolitą masę. Przygotowujemy sobie panierkę, czyli w jednym głębokim talerzu 1-2 rozbełtane jajka, a w drugim bułka tarta. Formujemy kotlety (tak jak mielone), maczamy w jajku, obtaczamy w bułce i smażymy na patelni na oleju. Smacznego! Polecamy również nasz przepis na pieczarki w cieście
Marder&Marder ManufactureTartę limonkową przygotowałam specjalnie na konkurs. Czy wiecie, że Meksyk jest największym producentem limonek? Dlatego też mój wybór padł na tartę limonkową. Jest nie tylko smaczna, ale również bardzo odświeżająca. Polecam podawać z owocami, np. z melonem. Cóż konkurs niejako przegrałam i wygrałam. Wygrałam przepisem na drink Blue Lime, co mnie zaskoczyło, bo w pozostałe przepisy i zdjęcia włożyłam znacznie(...)dodać sok wyciśnięty z limonek, proszek budyniowy i krótko zmiksować. Masę wylać na podpieczony spód i włożyć do piekarnika. Piec 30 minut. Upieczone ciasto zostawić do ostudzenia. Przed podaniem tartę posypać pokrojonym w kostkę melonem. Można udekorować ją również plasterkami limonki
Passions hobbies lifepodgardla wieprzowego 600g wątróbki drobiowej 5 jajek 2 kostki rosołowe 2 marchewki 1 pietruszka 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 bulka kajzerka Gałka muszkatołowe Sól Pieprz Bułka tarta Łyżka masła 2 foremki keksówki o wymiarach 11x25cm Pasztet z królika – przepis Przygotowanie: Tuszkę z królika dzielimy na części, wkładamy do dużego garnka, dodajemy również podgardle wieprzowe(...)wszystkie składniki dokładnie mieszamy doprawiając na koniec do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gdyby masa wyszła za gęsta wtedy możemy podlać bulionem. Keksówki wewnątrz smarujemy masłem, oprószamy bułką tartą po czym napełniamy masą mięsną. Z powyższych składników wychodzą dwie dosyć pełne foremki o wymiarach 11x25cm Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 0 C przez 1godz
Księga-Smakutaka propozycja na kolację ? Ekspresowe zapiekanki z chleba tostowego - składniki: * 6 kromek chleba tostowego * 200 g pieczarek * 100 g szynki konserwowej * pół cebuli * ketchup do posmarowania chleba * ser mozzarella tarty na tarce do posypania na wierzch * 2 łyżki masła do smażenia * sól, pieprz czarny mielony Wykonanie: Kromki chleba tostowego ułożyć obok siebie na blachę, posmarować na wierzchu ketchupem(...)niedużą kostkę. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć razem pieczarki, cebulę i szynkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym. Na kromki chleba położyć farsz. Na wierzch posypać tarty ser mozzarella. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec zapiekanki około 5 minut
Zrób to smaczniefrytkami i zestawem surówek. Zapewniam, że posmakuje każdemu. Szczerze polecam! Składniki: 500 g polędwiczek z kurczaka 1/2 szklanki kefiru 2 jajka 1/2 szklanki mąka pszenna 1/2 szklanki bułka tarta 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1/4 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki chili sól, pieprz Wykonanie: Mięso myję i osuszam(...)dodaję kefir, 1 łyżeczkę majeranku, 1/2 łyżeczki czerwonej papryki oraz sól i pieprz do smaku. Wkładam mięso i odkładam na minimum 1 godzinę do lodówki. Mąkę mieszam z bułką tartą 1:1, dodaję resztę majeranu, słodką paprykę, kurkumę, czosnek, imbir, chili, mieszam. Na dużej patelni rozgrzewam olej. Następnie kawałki kurczaka obtaczam w panierce i smażę na głębokim oleju
magiczna kuchnia Kasi