tarta - 42848 przepisów (strona:519/2857)

Pieczeń z mięsa mielonego i musztardy 65

łopatki musztarda jajka surowe jajka gotowane przyprawa wegeta majeranek groszek konserwowy   Przygotowanie: Mięso mielone dokładnie wymieszaliśmy z musztardą, surowym jajkiem, majerankiem oraz wegetą. Opcjonalnie można również dodać bułkę tartą.    Powstałe ciasto wykładamy do wcześniej wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą blaszki/foremki. Wykładamy mniej więcej połowę mięsa.   Na górę mięsa poukładaliśmy ugotowane

Sprawni w smaku
Roladki panierowane z marchewką i jabłkiem 50

fileta z kurczaka 1 marchewka 1/2 pora 1 jabłko 1 łyżeczka chrzanu ze słoika 1/2 serka philadelphia sól pieprz czosnek granulowany przyprawa do kurczaka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie Fileta z kurczaka umyć, oczyścić i rozbić jak na tradycyjne kotlety. Następnie doprawić z obu stron przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Pora pokroić(...)dodać do nich serek Philadelphia oraz chrzan. Doprawić solą i pieprzem. Na przygotowane wcześniej kotlety nakładać porcję farszu i zwijać w roladki. Na dwa osobne talerze wyłożyć bułkę tartą i jajko. Jajko roztrzepać przy pomocy widelca. Roladki kolejno panierować w jajku i i bułce. Rozgrzać patelnię z olejem i smażyć przygotowane roladki na złoty kolor z każdej strony

Przepiski.pl
Owsiane babeczki z budyniem i figami w miodzie 72

szklanka płatków owsianych 1/4 szklanki mleka  4 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżka masła orzechowego 2 łyżki oleju kokosowego lub masła 1 łyżeczka cynamonu szczypta proszku do pieczenia bułka tarta do wysypania foremek Do tego: 1 opakowanie budyniu śmietankowego w proszku (+ mleko i cukier) 1 łyżeczka masła 3 świeże figi 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka wody świeże figi(...)podania (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. Banana rozgnieć widelcen na puree i połącz dokładnie z pozostałymi składnikami. 2. Foremki do babeczek natłuść i wysyp lekko bułką tartą tak, aby obkleiła spód i boki - strząśnij nadmiar. 3. Bananową masą wyklej spód i boki foremek (jest dość klejąca, więc warto zrobić to łyżką maczaną w wodzie). 4. Piecz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
pyszne kotlety mielone z czarnuszką z papryką, czosnkiem... 74

Składniki: mielona łopatka 1 kg, bułka 1 sztuka, cebula 1 sztuka duża, kucharek 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, czarnuszka suszona 2 łyżki, jajka 2 sztuki "M", tarta bułka 1/2 szklanki, mąka pszenna 1 szklanka, smalec 1/2 kostki papryka 10 sztuk średnie, czosnek i główka duża, sól 2 łyżeczki, pomidory 4 sztuki duże miękkie Do miski włożyć zmieloną(...)łopatkę, moczoną w wodzie bułkę odciśniętą z wody, pokrojoną cebulę, jajka, kucharka, tartą bułkę, czarnuszkę, pieprz mielony czarny i dobrze ręką wyrobić na kleistą masę.   Formować okrągłe kotlety, obtaczać w mące, kłaść na gorący smalec na patelni, widelcem trochę spłaszczyć kotlety i smażyć na rumiano.   Kotlety wyłożyć na talerz, odlać nadmiar tłuszczu z patelni i trochę

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik ze słonecznikiem i polewą z palonej białej czekolady 72

Sernik ze słonecznikową masą serową oraz kremową polewą z białej, palonej czekolady i karmelizowanym słonecznikiem na wierzchu, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały - mazisty i wilgotny

Kuchnia MagdaLeny
Mleczna dolina 81

Szybkie ciasto w formie tarty na dużą blaszkę - jest tak smaczne, że nie opłaca się go robić w małej formie

Prosty przepis na
Koktajle deserowe z BlendyGo 2 (Nowy Blender Bezprzewodowy BlendyGo 2 - test i recenzja) 63

Koktajle deserowe o smaku znanych i lubianych słodkości - tiramisu, oreo oraz snickersa. Przygotowane z przeróżnymi, oryginalnymi dodatkami, nie tylko na bazie mleka (zwierzęcego lub roślinnego), ale

Kuchnia MagdaLeny
Mini Pavlova z bitą śmietanką, frużeliną wiśniową i tartą czekoladą 61

jakiś czas można na tę słodkość sobie pozwolić, ba! Nawet trzeba…do mojego wypieku użyłam zwykłej bitej śmietanki,  smaku dopełnia lekko kwaśna frużelina wiśniowa i tarta mleczna czekolada, na zewnątrz deser jest mega chrupiący z lekką jak chmura pianką w środku, warto się skusić.   Składniki na 9 sztuk: 5 białek 26 dag drobnego cukru 1 łyżka(...)sztywny krem, pod koniec miksujemy z cukrem pudrem, krem przekładamy do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką i dekorujemy bezy, na wierzch nakładamy łyżeczką  frużelinę wiśniową i posypujemy tartą czekoladą. Podajemy od razu. Przepis powstał przy współpracy z  Kuchnie Świata Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon