Babka bezglutenowa (z mąki ziemniaczanej)

Babka bezglutenowa (z mąki ziemniaczanej)

Babka bezglutenowa (z mąki ziemniaczanej)

Przepis na : deser

Babka, która jest najbardziej sypka i piaskowa ze wszystkich babek jakie znam. W dodatku bezglutenowa – w smaku przypomina zwykłe ciasto i wiele osób nawet nie zorientuje się, że nie ma w niej mąki. Nie jest to typ babki wilgotnej, ale wcale to jej nie ujmuje – smakuje bardzo dobrze. Warto jednak uatrakcyjnić ją lukrem lub polewą. Babka bezglutenowa: 5 średnich jajek 1 kostka masła (200g) ¾ szklanki cukru 1 i ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego, jeśli potrzeba)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.