tarta - 42848 przepisów (strona:1222/2857)

Bezglutenowe kotlety mielone z indyka z natką pietruszki 140

bardzo szybko kotlety mielone z mięsa indyka z dodatkiem ziół prowansalskich oraz natki pietruszki. Przepis jest niezwykle prosty i dzięki temu, że nie dodajemy w nim żadnej mąki, bułki tartej, czy innych przetworzonych składników, nasze kotlety mielone są pozbawione glutenu. Jeżeli masz w domu maszynkę do mielenia mięsa to gorąco polecam samemu zmielić kawałek indyka, dzięki czemu masz świadomość

Programista w kuchni
Woolton Pie – Battlefield V – War Stories: Under No Flag – placek ziemniaczany z warzywami 127

ciasta ziemniaczanego, warzyw (nie mieliśmy tylko rzepy, więc zastąpiliśmy ją pietruszką), a od siebie dodaliśmy tylko etap podsmażania warzyw dla uzyskania lepszego smaku. W wielu wersjach dodawano także tarty ser na wierzch ciasta i podawanego z sosem (po ang. gravy – wg nas najlepszy, bezmięsny odpowiednik to ciemny sos cebulowy). Mówiąc zupełnie szczerze – placek nie wygląda wcale

Nerds Kitchen
Warstwowa sałatka z szynką i porem 422

drobną kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ser żółty trzemy na tarce. Na dnie szklanej salaterki układamy warstwowo: – połowę pokrojonego pora – osączoną kukurydzę – seler konserwowy – 1-2 łyżki majonezu oprószone solą oraz pieprzem – pokrojoną szynkę – pokrojony ananas – 1-2 łyżki majonezu – tarty ser żółty – pozostały por Całość oprószamy niewielką ilością

Smaki Na Talerzu
Łowcy smaków Cztey pory roku 156

mięsko i to na razie się nie zmieniło), ale dlatego, że jest kopalnią pomysłów i zachęca do kulinarnych eksperymentów oraz niebanalnego łączenia smaków, bo czyż nie brzmi inspirująco tarta z rabarbarem, tahini i pomarańczą, kopytka z buraków z pietruszkowym pesto (te muszę koniecznie zrobić) albo pieczony batat z brązową soczewicą i jarmużem? Do tego wszystkiego autorka  zrobiła(...)Wszystko pięknie opisane i jeszcze piękniej ilustrowane, nic tylko brać się za gotowanie.   Mnie już same nazwy potraw przyprawiają o bardziej intensywną pracę ślinianek, weźmy np taką "jaglaną tartę chałwową z granatem i gorzką czekoladą" albo "pomarańczowy serek z prażonych nerkowców z pieczonym rabarbarem", czy też "krem pieczarkowy z rozmarynem i masłem orzechowym", powiedzcie sami aż się chce tych

Cynamonowe szczęście
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4216

sylwestra i inne imprezy! Na początek zaczniemy od przekąsek sylwestrowych! PRZEKĄSKI NA SYLWESTRA I IMPREZĘ: Pijane misie – żelki w alkoholu Chrupiące pieczarki panierowane Brokuły w cieście i bułce tartej Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Parówki w cieście francuskim Ciasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką(...)tuńczykiem i warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami Domowa pizza Krokiety z pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy z kurczaka Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano Jajka

Kulinarne Przeboje
Chrupiąca choinka z grzybami 165

łyżka masła  2 łyżeczka Vegety Natur z czosnkiem   1/3 łyżeczki świeży mielonego pieprzu czarnego  2-3 łyżki posiekanej zieleniny - natka pietruszki i koperek 2 łyżki bułki tartej  do posmarowania: 1 żółtko 1 łyżeczka mleka choinkę podaje się na stół w całości i każdy może sobie oderwać albo odkroić kawałek pysznego ciasta Jak zrobić choinkę(...)odparowała. Dosypałam Vegetę Natur z czosnkiem, pieprz i posiekaną zieleninę. Wymieszałam. Odstawiłam do ostudzenia. Kiedy masa ostygła wydała mi się nieco zbyt wilgotna więc dosypałam jeszcze 2 łyżki bułki tartej, która wchłonęła nadmiar wilgoci.. składniki potrzebne do przygotowania farszu pieczarkowego do jadalnej choinki Ciasto francuskie wyjęłam z lodówki godzinę wcześniej przed planowanym przygotowywaniem choinki. Oba płaty delikatnie rozwinęłam

Smaczna Pyza
RYBA PANIEROWANA 182

tego przepisu jest mięciutka w środku z chrupiącą złota panierką Składniki 2-3 filety 3 łyżki mąki pszennej  3 łyżki bułki tartej olej(...)smażenia sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Opłukane i osuszone filety pokroić na kawałki. Następnie każdy kawałek ryby oprószyć solą oraz pieprzem. Przyprawioną rybę obtoczyć w mące bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponownie w mące. każdy kawałek fileta. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut z każdej strony. Tak przyrządzona ryba świetnie smakuje z ziemniakami z olejem lnianym Smacznego

RAROSSA
Pielmienie(pierogi z surowym mięsem) 142

surówkę, sałatkę obiadową, skwareczki, smażoną cebulkę, tartą bułkę przyrumienioną na maśle.         Na obiad proponuję też… – Najprostsze placki z cukinii – Tartę z cukinią – Ekspresowy obiad z worka – Placki ziemniaczane najprostsze – Makaron z krewetkami i czosnkiem – Spaghetti z mięsem i warzywami

Kulinarne S.O.S.
Sałatka z buraków 201

wigilijnym. Składniki: - 2 średniej wielkości ugotowane buraki (mogą być gotowe) - 1/2 czerwonej cebuli - 4 jajka - 150 g sera żółtego - 4-5 łyżek majonezu - sól - pieprz Przygotowanie: Buraki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach (jeżeli trzemy kupne to trzeba je odsączyć po tarciu). Ser i jajka również trzemy na tarce a cebulkę kroimy na drobną kostkę. dodajemy majonez. Przyprawiamy

Kulinarne życie
Piątek: Wegetariańska lasagna ze szpinakiem i groszkiem 148

płatów makaronu lasagna Opakowanie szpinaku 1 szklanka mrożonego groszku 1 łyżka tartego czosnku 1 szalotka 2 łyżki masła 2 łyżki oleju Nadzienie Opakowanie riccotty 200 g 1 szklanka tartego parmezanu 2 jajka 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Sos beszamel 2 łyżki masła 1 szklanka mleka Mozzarella 100 g 2 łyżki mąki uniwersalnej Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Niedzielny obiad w stylu świątecznym z niemieckim winem 140

osób: Karp : 2 płaty karpia, oczyszczonego z ości masło klarowane do smażenia cebula pokrojona w krążki sól, pieprz sok z cytryny Mąka, 2 jajka i pół szklanki bułki tartej do panierowania ćwierć kostki świeżego masła do zapieczenia w piekarniku Przepis na karpia Karpia kroimy w 3-4 cm paski, układamy z cebulą lekko solimy(...)pieprzymy. Odkładamy na minimum na godzinę a następnie smażymy na klarowanym maśle. Po usmażeniu skrapiamy sokiem z cytryny i panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy z obu ston stron. Po usmażeniu zapiekamy w naczyniu żaroodpornym z podsmażoną cebulą w 180 stopniach przez 10 minut pod przykryciem z dodatkiem świeżego masła. Mus chrzanowy ćwierć

Ugotowane pozamiatane
Kotlety ziemniaczane 144

dodatkami. Jest to tanie, proste w przygotowaniu i smaczne danie. Polecam Składniki: 370 g ugotowanych ziemniaków 2 średnie cebule 60 g mielonki 1 duże jajko 5 łyżek bułki tartej+ do obtoczenia 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, curry olej do smażenia Przygotowanie: Cebule i mielonkę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na łyżce oleju. Ziemniaki(...)przeciskamy przez praskę i przekładamy je do miski. Następnie dodajemy przestudzoną smażona cebulkę z mielonką oraz pozostałe składniki. Chwilę wyrabiamy masę i formujemy spore kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przepis na 8 sporych kotletów

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Drobiowe kotlety teriyaki 101

sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej. Składniki 500 g filetów z kurczaka 150 ml sosu teriyaki 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 5 łyżek czarnego sezamu sól, pieprz Przygotowanie Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry(...)możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażymy po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju

R'n'G Kitchen
Faszerowany schab wolno pieczony zawijany w boczku 155

łyżeczki pieprzu 2 kulki jałowca 2 liście laurowe 1-1,5 łyżeczki soli 4 łyżki oliwy z oliwek Składniki na farsz: garść suszonej żurawiny garść suszonych śliwek garść tartego żółtego sera Do pieczenia idealnie sie sprawdza ceramiczna brytfanna Ambition , którą dostalam od mojej tesciowej. Marynata:  Mięso dokładnie natrzeć i wymasować(...)mieszanką przypraw. Ponakłuwać wykałaczką, aby przyprawy wszędzie dotarły. Włożyć do worka. Zostawić w chłodnym miejscu na ok 24godziny. Farsz:  Suszone śliwki kroimy na pół. Łączymy z żurawiną oraz tartym żółtym serem. Całość mieszamy. Pieczenie:  W  środku schabu robimy nakłucie nożem. W dziurkę napychamy farsz. Zawijamy w plastry boczku. jeśli jest taka potrzeba zawijamy nitką. Mięso wkładamy

Słodki Zakątek
Korzenno migdałowe ciacha z miodem 141

nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę około 10-12 minut aż lekko się zrumienią. Migdały tarte: Migdały przekładam do misy blendującej i ten sposób pozyskuję tarte migdały. Można też kupić już takie gotowe

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania