formy wysmarowanej tłuszczem Masę wylać na wierzch. Na wierzch wyłożyć resztę papryki. Piec ok. 40 minut w temperaturze 190 o C aż boki ciasta się zrumienią, a wierch tarty zetnie jak sernik. Podawać na ciepło
Czerwień i błękitkoncentrat pomidorowy i kukurydzę. Mieszamy, próbujemy, w razie potrzeby ponownie doprawiamy i gotujemy jeszcze przez 10-15 minut. Gotową zupę podajemy bez dodatków, z łyżką kwaśnej śmietany lub garścią tartego sera. Pikantna zupa z mięsem mielonym i warzywami, bardzo prosty i pyszny pomysł na obiad, który doskonale rozgrzewa w chłodne dni :) Pyszna zupa pomidorowa z podsmażonym mięsem mielonym, cebulą(...)koncentrat pomidorowy i kukurydzę. Mieszamy, próbujemy, w razie potrzeby ponownie doprawiamy i gotujemy jeszcze przez 10-15 minut. Gotową zupę podajemy bez dodatków, z łyżką kwaśnej śmietany lub garścią tartego sera. [/hide] Artykuł Pikantna zupa z mięsem mielonym i warzywami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plczosnku 100 ml białego wytrawnego wina 2 jajka 4 łyżki śmietanki 30% 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 łyżka tartego parmezanu Przygotowanie: 1. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, czosnek posiekać. 2. Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Na podgrzany tłuszcz przełożyć pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklić. Dodać czosnek - podsmażyć(...)gdyż z sosu zrobi się jajecznica. Na koniec tortelloni posypać parmezanem. 6. Na talerzu ułożyć garstkę liści mixu sałat. Na sałacie tortelloni. Polać delikatnie sosem i raz jeszcze oprószyć tartym parmezaanem. Smacznego
kolorowotorcikowoPrzyznam, że rzadko przyrządzam kotlety sojowe, ale jeżeli już to najczęściej panieruję je w bułce tartej lub przygotowuję w zalewie octowej - klik . Jednak tym razem kotlety usmażyłam w cieście serowym z mocną wyczuwalną nutą curry. Wyszły przepyszne! To idealna propozycja nie tylko dla miłośników tego typu dań, bo zapewniam, że nie jeden mięsożerca skusi się na taki obiad(...)gorącym wywarem i gotować lub moczyć przez około 15-20 minut. W międzyczasie przygotować ciasto. Mleko, jajko oraz mąkę pszenną z curry należy dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z tartym serem. Całość doprawić do smaku. Napęczniałe kotlety odcedzić, częściowo odcisnąć i delikatnie oprószyć mąką. Każdego kotleta dokładnie obtoczyć w cieście i przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć
Di gotujetakże tyle bułki tartej, aby mięso nabrało odpowiedniej konsystencji. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką i dokładnie wyrób dłońmi. Jeśli jednak dodasz zbyt dużo bułki tartej i masa będzie zbyt twarda i zbita, wystarczy, że dolejesz do mielonego trochę przegotowanej wody i ponownie dobrze wymieszasz. Z mięsnej masy uformuj równej wielkości kulki. Każdego klopsa obtocz
blog.moje-pasje.infoSKŁADNIKI: 1 duży filet (na 6 kotletów) 6 plasterków szynki 6 plasterków sera żółtego sól pieprz 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia WYKONANIE: 1. Fileta pokroić na plastry, rozbić dość cienko, każdego posolić i popieprzyć(...)każdego fileta nałożyć szynkę na całej długości, oraz ser żółty na połowie, po czym złożyć go na pół. 3. Tak przygotowane mięso panierować w mące pszennej, bułce tartej i jajku. 4. Opiec na oleju z obydwóch stron
Dziś Ja gotujekandyzowanej tartej 1 łyżka cukru trzcinowego 50 g masła 240 ml wody polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżka śmietany 36 % 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki skorki kandyzowanej tartej chili papryczka ostra szczypta 1 litr oleju do smażenia cukier puder Wodę wlewam do garnka , dodaję sól, skórkę pomarańczową, cukier, masło, i gotuje na wolnym ogniu aż cukier rozpuści
wesoła kuchniacukru pudru – 6 jajek – 1 opakowanie cukru waniliowego – 100 ml śmietanki 30 % lub 36% – 4 łyżki mąki ziemniaczanej – masło i odrobina bułki tartej do formy Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej – masło, jajka, śmietanka. Masło włóż do misy miksera i zacznij ucieranie, dodawaj do masła po jednym żółtku(...)też czas kiedy możesz dodać rodzynki jeśli je lubisz. Okrągłą formę o średnicy 25-28 cm wyłóż na spodzie papierem do pieczenia. Boki nasmaruj masłem i obsyp odrobiną bułki tartej. Do tak przygotowanej formy wlej masę sernikową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st C i piecz 60 minut. Po zakończeniu pieczenia wyłącz piekarnik i uchyl drzwiczki. Zostaw sernik
nietylkopasta.plPyszne i bardzo proste ciasto z jabłkami. Lubię wszelakiego typu szarlotki, jabłeczniki i tarty z jabłkami. Chodziło za mną ciacho z jabłkami zatopionymi w smacznej masie. Postawiłam na połączenie migdałów i cytryny. Oj i się nie pomyliłam! Strzał w dziesiątkę! Polecam! Ciasto jest bardzo proste, potrzebujecie kilku smacznych jabłek, trochę migdałów, jajka i składników, które(...)stopni C. Ostatnie 10 minut pieczemy z termoobiegiem. Smacznego! A! Nie krójcie gorącego bo trochę się kruszy, chociaż zapach tak kusi ;-))) heheheheh wypróbuj również przepis na tartę z jabłkami
SMYKWKUCHNIszklanki mleka, 2 jajka, 2 łyżki oleju, łyżeczka soli, 2 łyżeczki majeranku Cykoria . Składniki farszu: 1,5 kg ziemniaków, 2 większe cebule, 2 łyżki masła, sól, pieprz, garść tartego sera żółtego, po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku. Składniki na sos: łyżka masła, łyżka mąki(...)małych pieczarek, 150 ml bulionu (może być z kostki), sól, pieprz, garść posiekanej natki pietruszki, 200 g śmietany 18% lub 12%. Dodatkowo: garść posiekanej natki pietruszki, 10 dag tartego sera żółtego. Przygotowanie: Składniki ciasta dokładnie łączę, smażę naleśniki. Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, ubijam z łyżką masła. Na drugiej łyżce podsmażam drobno posiekaną cebulę, dodaję do ziemniaków wraz
JejKuchnialetnia na powłokę nieprzywieralną. Materiał zastosowany przy produkcji form wolny jest od PFOA, PTFE i BPA. Prezentowana tu forma do tarty sprawdzi się idealnie do pieczenia tart i quiche
w mojej kuchnikurczaka ok 500g 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 125 g mozzarelli 8 plastrów suszonych pomidorów kilka listków świeżej bazylii 2 jajka 100 g mąki 100 g bułki tartej 6 łyżek sezamu olej do smażenia Każdą pierś delikatnie natnij tak, aby można było ją rozłożyć na tzw. motylka. Tak przygotowane kawałki mięsa przykryj folią spożywczą(...)każdym po cztery cienkie plastry mozzarelli, pomidora suszonego i kilka listków świeżej bazylii. Pierś ciasno zawiń i obtocz w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Podsmaż pierś faszerowaną z każdej strony na rumiano. Przesmażoną pierś włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego
kuron.com.pljest zaledwie kilka, a cała praca zajmuje niecałe 10 minut. Składniki: na ok. 7-8 kotletów opakowanie mrożonego kalafiora 5 łyżek płatków ryżowych/jaglanych 2 łyżki bułki tartej 100 g humusu (najlepiej z firmy Sante) 1 ząbek czosnku sól, pieprz olej rzepakowy Przygotowanie: Płatki ryżowe zalać ciepłą wodą do napęcznienia. Kalafior ugotować w lekko osolonej(...)humus, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy. Gdyby masa była zbyt rzadka, należy dodać odrobinę więcej suchych płatków ryżowych. Z podanej masy uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Łącznie powinno wyjść ich 6-7. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 15-20 minut do zarumienienia. Podawać z ulubioną sałatką. U mnie
Kuchnia Ellieszkl. kaszy jaglanej 1 marchewka 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz ponadto: 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia Kaszę wsypać na sito,porządnie wypłukać,wsypać do garnka,wlać 1 szklankę wody,posolić i ugotować do miękkości. Filet zmielić,dodać wystudzoną kaszę,startą marchewkę(...)posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę,starty czosnek i koperek. Wbić jajko,doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Z mięsa formować kotlety,każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron na rumiano. Podawać na ciepło np. z ziemniakami i surówką
Kolorowa kuchnia ElkiKlasyczna sałatka Cezar, czyli sałata rzymska polana dressingiem z oliwy, żółtka i filecików anchois a do tego chrupiące grzanki i spora ilość tartego parmezanu. Ja wolę tradycyjną wersję, ale dla urozmaicenia dodaję się do niej również kurczaka lub jajko. Jest zdecydowanie wtedy bardziej syta i może stanowić samodzielne danie obiadowe. Składniki: kilka listków sałaty rzymskiej dwie kromki chleba(...)zmiksować na gładko lub wymieszać w zamkniętym słoiczku. Sałatę umyć i osuszyć, podzielić na kawałki i ułożyć na talerzu. Polać dressingiem. Gotowe grzanki ułożyć na sałacie, całość posypać tartym serem
wyzwania kuchenne