tarta - 42848 przepisów (strona:1235/2857)

Mini Pulpeciki W Sosie Ze Świeżych Kurek 165

Składniki na pulpeciki: 1/2 kg mięsa mielonego ( dałam z łopatki, ale może też być z drobiu ) dupka cebuli starta na najmniejszych oczkach na tarce 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz, warzywa suszone bez soli, natka pietruszki mąka do obtoczenia Dodatki: dwa woreczki ryżu 1. Grzyby starannie myjemy i przebieramy. Większe kapelusze czy nóżki kroimy na mniejsze kawałki(...)bulionem (domowym bądź kupnym) i podsmażone kurki wraz z cebulką przekładamy do gotującego się garnka z wodą. 5. Teraz szykujemy pulpeciki. Mięso mieszamy z żółtkiem, jedna łyżką bułki tartej, starta cebulą, przyprawami i natką pietruszki, formujemy małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtaczamy w mące i wrzucamy do gotujących się już kurek. Całość gotujemy około  20-25 minut

Gotowanie...to proste !
Drobiowe kieszonki z bazylią 151

jakich tylko chcecie , z każdym będzie smakowało wykwintnie. Składniki : dla 4 osób pierś podwójna z kurczaka  1 łyżka suszonej bazylii 1 kulka mozzarelli 1 jajko 3 łyżki bułki tartej do panierowania sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka dokładnie opłukać i osuszyć ( aby mięso było soczyste i aromatyczne należy namoczyć w mleku z suszoną bazylią). Podzielić(...)sera w formie koperty i spiąć wykałaczką, aby kotleciki się nie rozpadły. Jajko rozbić na talerzyk, roztrzepać widelcem i każdy kotlecik namoczyć w jaku po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z suchą bazylią. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z zapiekanymi ziemniaczkami albo frytkami. Smacznego

Różne smaki w kuchni
PIECZONE WIEŻYCZKI z MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO i PASTERNAKU 148

200g) 2 ziemniaki (200g) 20g masła 2 łyżki śmietany 12% tłuszczu 1 szalotka 1 ząbek czosnku 500g mięsa mielonego wołowego 2 łyżki świeżo mielonego siemienia lnianego (można użyć bułki tartej) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 30g startego parmezanu sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 ugotowane(...)pasternaku, posypać parmezanem. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż się zrumienią. Podawać z dowolnymi dodatkami np. z rukolą lub (tak jak u mnie) z tartym burakiem ćwikłowym. 1 porcja to ok. 400 kcal , węglowodany: 24g, białko: 34g, tłuszcz: 19g SMACZNEGO

Dietolog
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 435

mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 woreczki ryżu 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 puszka lub dwa duże świeże, sparzone i obrane ze skórki pomidory 150-200 g tartego żółtego sera przyprawy: przyprawa do mięsa mielonego, suszony majeranek, suszona bazylia, sól, pieprz, mielone chilli natka pietruszki do posypania   Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Mięso doprawić przyprawą(...)ułożyć w naczyniu żaroodpornym, a na dno wlać trochę wody. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 45-50 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia wierzch papryk posypać tartym żółtym serem. Podawać na ciepło posypane posiekaną natką pietruszki

Simply Food
Lazania 155

końcowy zadowolił podniebienia moich gości. Ledwo udało mi się złapać ostatni kawałek do zdjęcia :). Przepis pochodzi z tej strony klik klik . Lazania 12 płatów makaronu do lazanii 150 g tartego żółtego sera do posypania Sos boloński: 1 kg mielonego mięsa puszka krojonych pomidorów 1 cebula 1 duża marchew 1 łyżka oleju do smażenia 3 łyżki (mała puszka) koncentratu pomidorowego(...)płaty makaronu bardzo dobrze pokryte beszamelem. Tak przygotowaną lazanię włożyć do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika i zapiekać przez 45 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia potrawę posypać tartym serem. Po wyjęciu z piekarnika należy odczekać około 5 minut, żeby lazania dobrze się kroiła. Moje modyfikacje: płatami makaronu wyłożyłam całą blaszkę i zmieniłam kolejność składników przy przygotowywaniu beszamelu

Pieguskowa Kuchnia
CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI 392

PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 3 nieduże cukinie, 15 dag mięsa mielonego, 5 większych pieczarek, 1/2 średniej papryki czerwonej, 15 dag tartego sera żółtego, 5 łyżek pomidorów krojonych z puszki, curry, sól, papryka słodka, bazylia, łyżka oleju. Przygotowanie: Z cukinii wydrążam środek, paprykę i pieczarki kroję w drobną kostkę. Mięso podsmażam(...)momentu wyparowania wody. Następnie wrzucam paprykę, smażę jeszcze 2-3 minuty na małym ogniu. Po tym czasie dodaję pomidory, duszę razem jeszcze przez chwilę. Na koniec dodaję 2/3 tartego sera żółtego, mieszam i trzymam na ogniu do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Cukinie układam na blaszce, dno posypuję 1/2 pozostałego sera, następnie wykładam przygotowany farsz

JejKuchnia
Pasta z jajek i pomidora 199

sycąca! Warto przygotować jej więcej - szczególnie bazy z jajek, majonezu i chrzanu (bądź musztardy), następnie rozdzielić na np. dwie, trzy miseczki, dodać do jednej pomidora lub fasolę, do drugiej tarte pieczarki i ogórki kiszone, do innej anchois lub tuńczyk. Podawać ze szczypiorem, koperkiem, natką(...)Powstanie wiele smaków za jednym razem! Na przystawkę, śniadanie z tostami czy grzankami idealne! Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo łyżka majonezu płaska łyżeczka chrzanu łyżka tartego żółtego sera 1 pomidor pokrojony w drobną kostkę szczypiorek sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Jajka obieram, kroję na małe kawałki nożem, układam w miseczce i rozdrabniam drobno widelcem, dodaję

Zasmakuj Kuchni
Placuszki z kus kusu, marchewki i cukinii 150

roli głównej:) Placki z cukinii lubię bardzo, więc często przygotowuję je w różnych wariantach. Tym razem podzielę się z Wami przepisem na pyszne placki z kus kusu z dodatkiem tartej marchewki oraz cukinii. Posmarowane serkiem śmietankowym ze świeżymi warzywami na wierzchu zadowolą niejedno podniebienie:) Można usmażyć je na płasko, podobnie jak placki ziemniaczane, ale ja zdecydowanie bardziej polecam(...)Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy pokrojoną cebulę i co jakiś czas mieszamy, aż do jej zeszklenia. Następnie cebulę dodajemy do kaszy. Obraną marchewkę trzemy na drobnych oczkach tarki. Umytą cukinię wraz ze skórką trzemy na grubych oczkach tarki. Starte warzywa łączymy w misce z kaszą. Gdy kasza z cebulą lekko już przestygnie dodajemy mąkę

Smaki Na Talerzu
Bakłażan w parmezanie 202

parmezanu, dzięki czemu ma ciekawy i charakterystyczny smak. Można go podać jako dodatek do obiadu lub zjeść samego. 1 bakłażan 1 jajko 1/4 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki tartego parmezanu sól olej rzepakowy do smażenia Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 5 mm i oprószyć obficie solą. Odstawić na około 15 min, aż puści

https:KKuchniaMniam
Kotlety z fasoli – kuchnia podkarpacka 250

czerstwe bułki namoczone w mleku 2 cebule podsmażone na tłuszczu (najlepiej na maśle) 2-3 jajka 2 łyżki drobno posiekanego koperku sól i pieprz do smaku 6 łyżek bułki tartej (do panierowania) olej do smażenia Groch moczymy przez noc i gotujemy do miękkości. Ugotowany groch mielimy. Cebule drobno siekamy, podsmażamy na maśle(...)masy dodajemy cebulę, namoczone, odciśnięte bułki, jajka i koperek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dobrze mieszamy. Dłonie zwilżamy zimną wodą, formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy je w bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu. Kotlety z fasoli - kuchnia podkarpacka Więcej dań KUCHNI PODKARPACKIEJ znajdziecie TUTAJ

Trzeci talerz
Bezglutenowe kotlety mielone z indyka z natką pietruszki 174

bardzo szybko kotlety mielone z mięsa indyka z dodatkiem ziół prowansalskich oraz natki pietruszki. Przepis jest niezwykle prosty i dzięki temu, że nie dodajemy w nim żadnej mąki, bułki tartej, czy innych przetworzonych składników, nasze kotlety mielone są pozbawione glutenu. Jeżeli masz w domu maszynkę do mielenia mięsa to gorąco polecam samemu zmielić kawałek indyka, dzięki czemu masz świadomość

Programista w kuchni
Zapiekanka makaronowa z cukinią 148

u0119stnienia sosu.\r","Do wysmarowanej mas\u0142em formy wk\u0142adamy po\u0142ow\u0119 makaronu, zalewamy po\u0142ow\u0105 sosu miesno-warzywnego i posypujemy po\u0142ow\u0105 mozzarelli i tartego sera. Czynno\u015b\u0107 powtarzamy, nast\u0119pnie wk\u0142adamy form\u0119 do nagrzanego do 180\u00b0C piekarnika na 30 minut. Gotowe! "]} Bardzo lubię połączenie makaronu i zapiekanego sera. Zwłaszcza kiedy(...)pozostałymi ziołami prowansalskimi solą i pieprzem. Gotujemy do momentu lekkiego zgęstnienia sosu. Do wysmarowanej masłem formy wkładamy połowę makaronu, zalewamy połową sosu miesno-warzywnego i posypujemy połową mozzarelli i tartego sera. Czynność powtarzamy, następnie wkładamy formę do nagrzanego do 180°C piekarnika na 30 minut. Gotowe! 4.14 Mostek w kuchni - Smacznego http://mostekwkuchni.pl/zapiekanka-makaronowa-cukinia/   Artykuł Zapiekanka makaronowa

Mostek w kuchni
Młody bób z boczkiem, parmezanem i grzankami z razowego chleba 175

pysznych, letnich daniach. Ja proponuję prostą sałatkę z bobu z boczkiem, grzankami i parmezanem.   Składniki: 1 kg młodego bobu 150 g boczku 1 cebula 4 łyżki tartego parmezanu 4 kromki razowego chleba (czerstwego) 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól pieprz Przygotowanie: Bób wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut. Ugotowany bób obieramy z osłonek. Boczek(...)ząbki czosnku w łupinach i pokrojony w małą kostkę lub pokruszony chleb. Smażymy do uzyskania chrupiących grzanek, które dodajemy do sałatki. Sałatkę przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, posypujemy tartym parmezanem

Smakowity Blog Kulinarny
Kruche, sypane ciasto z sezonowymi owocami 141

upiekłam kruche ciasto, tyle tylko, że nie męczyłam się z jego wałkowaniem, a jest to tzw. sypane ciasto, czyli sypie się takie ciasto nie zagniecione, a w formie bułki tartej na spód formy, na to warstwa owoców, a na górę reszta ciasta. Podczas pieczenia wszystko się ładnie scala, ale nie jest twarde, tylko bajecznie kruche. Składniki na blachę(...)pudru Przygotowanie: Na dużą deskę/blat wysypać mąkę, cukier i sól, dodać banana i twardy olej kokosowy. Wszystkie składniki siekać dużym nożem, aż do uzyskania ciasta w formie bułki tartej. Siekasz, zagarniasz do środka, siekasz, zagarniasz, tak około 10 minut. Powstałą kruszonkę przełóż do dużej miski, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na godzinię lub do zamrażalnika

greenscarf
Bratwursty – smażony ser z kiełbaską, w bułce, z sosem tatarskim 241

wytopionego tłuszczu na patelni dodajemy olej i trzymamy po podgrzaniu na minimalnym ogniu. Ser żółty najpierw oprószamy mąką mocno ją dociskając, po czym otaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej – ser żółty da się smażyć jak typowy czeski ser do smażenia, trzeba go tylko okiełznać – na patelni nie może być za dużo tłuszczu (smażony w zbyt dużej ilości tłuszczu(...)plastry sera Edamskiego albo Pomorskiego grubości 5-7mm 8 cieniutkich plasterków bekonu 1 łyżka mąki do panierowania sera 1 małe jajko do panierowania sera 3-4 łyżki bułki tartej 2 garści miksu sałat 1 łyżka oleju rzepakowego albo słonecznikowego

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania