cebulę, czosnek i pieczarki do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mieszamy z szynką i serem. 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i papryką. Do kieszonek wkładamy farsz. 3. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut
Szefowa kuchniumyć, oczyścić, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku i odcedzić. 2. Każdą szparagę owinąć szynką szwarcwaldzką i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 3. Masło rozpuścić na patelni, dodać bulion, dokładnie wymieszać i polać szparagi. 4. Szparagi wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut. 5. Sos: Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i doprawić solą oraz
Szalona Kuchnia Ewelinydajemy wcześniej przygotowane w niewielkiej ilości produkty... zieleninę np. por, ser żółty w plastrach, szynkę w paskach, paprykę w kostkę... -- Dodatkowo dorzucamy pomidory, salami, ser feta lub inny... posypujemy też utartym serem. Na końcu doprawiamy lekko oregano lub ziołami prowansalskimi, opcjonalnie ostrą papryką. -- Pieczemy w mocno przegrzanym piekarniku, który ustawiamy na max. 250 st.C Czas pieczenia to maksymalnie
chleba naszegozrobiłam z kasztanów i warzyw. Bardzo nam smakowała, o wiele bardziej niż w wersji pieczonej i gotowanej. Polecam też inne przepisy na zupy kremy TUTAJ. Zupa jest gęsta, ze słodkim, kokosowym posmakiem. Kasztanowy krem podałam z posiekanymi kasztanami, świeżym tymiankiem i chipsami z szynki szwarcwaldzkiej! Taką zupę polecam amatorom kremowych zup. Mimo, że kasztany jadalne w Polsce są drogie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoliwy mieszam z odrobiną soli i wyciśniętym ząbkiem czosnku i dokładnie smaruje moje pieczarki.Sery i szynkę kroję w kostkę,mieszam razem. Do pieczarek nakładam po trochą podsmażonej cebulki z pieczarkami i na to nakładam wymieszane sery z szyneczką,wierzch jeszcze posypuję odrobiną bułki tartej. Piekę w 180 stopniach ok 20-30 min (w zależności od wielkości pieczarek) Smacznego
Swojskie jedzonkocebule sos serowy 1 łyżka masła WYKONANIE: naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wkładamy makaron, szynkę i pociętą w piórka cebulę smażymy na maśle, pokrywamy tym makaron, nastepnie kładziemy pokrojone w kostkę jajko,zalewamy sosem serowym, kładziemy pokrojone ćwiartki pomidorów chery, posypujemy tartym serem pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 min. do momentu stopienia stopienia i zrumienienia
Kuchnia Beatywierzch zacznie się ścinać. Dodaj dwie łyżki serka Almette i ułóż plastry szynki. Wstaw patelnię do piekarnika i zapiekaj w 160 stopniach pod grillem aż góra się zetnie. Wyjmij frittatę z piekarnika, posyp natką i dymką. Bon appetit :) 2. Angielskie scones pieczone, podane z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem oraz jajkiem w koszulce Składniki: scones
Poezja Smaków - blog kulinarnyczasu aż wierzch zacznie się ścinać. Dodaj dwie łyżki serka Almette i ułóż plastry szynki. Wstaw patelnię do piekarnika i zapiekaj w 160 stopniach pod grillem aż góra się zetnie. Wyjmij frittatę z piekarnika, posyp natką i dymką. Bon appetit :) 2. Angielskie scones pieczone, podane z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem oraz jajkiem w koszulce Składniki: scones
Tradycyjna Kuchniaświąteczny stół. Mięso jest kruche i delikatne w smaku, soczyste, polecam. Do mięsa delikatne pieczone ziemniaki w ćwiartkach i pyszny obiad na stole, aha jeszcze jakaś surówka obowiązkowo. Goście i domownicy będą zachwyceni. Ja dodatkowo podałam śliwki w occie, rewelacyjnie pasują. Bitki z szynki z dzika. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieforemek, do każdej foremki dodać po trochu każdej z przygotowanych wcześniej składników, przyprawić lekko solą. Szynkę pokroić w plastry, tak samo pokroić w plasterki ser żółty. Pomidora pokroić w kostkę, szczypiorek poszatkować. 3 całe jajka + 3 żółtka w miseczce rozmącić i wylać do muffinek. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 15-18 minut. Po tym czasie wyjąć
Gotuję Testujęniż gotowania. Zero zup i smażonego mięsa. Częściej jadam mięso smażone bez tłuszczu, niż pieczone z jego dodatkiem. Oto mój ostatni dzień pierwszego tygodnia Śniadanie 20 g ser twarogowy półtłusty 105 g chleb żytni pełnoziarnisty 170 g pomidor Przepis: na każdą położyć plasterek szynki, twarogu oraz pomidora Nie miałam pomidora więc użyłam papryki. Zmieszałam ją z twarogiem i zjadłam
Kucharzycakrawędzi brzegów, nałożyć nadzienie z pieczarek cebuli oliwek i pokrojonej szynki posypać startym serem, zwinąć na pół formując pieroga zlepić brzegi dokładnie. Posypać po wierzchu ciasta ziołami prowansalskimi. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, zostawić na 15 minut do wyrośnięcia, piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190*c można polać ketchupem przed podaniem. Smacznego
Wanilia i Kardamonzłoto. Pieczarki kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię i podsmażamy, zdejmujemy z ognia. Szynkę szwarcwaldzką kroimy w paski, mieszamy z jogurtem naturalny i dodajemy na patelnię. Szpatułką mieszamy sos i doprawiamy pieprzem. Ziemniaki wypełniamy sosem. Ser ścieramy i posypujemy nim przygotowane ziemniaki. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 170*C. Na zdjęciach: talerzyk deserowy szary retro II - Dekoria
Gotowanie i blogowaniedać składniki tak jakbyśmy kładli je na normalną pizzę, tyle że rzędami: najpierw np, szynka, następnie pieczarki itp. Całość posypać serem i zawinąć jak roladę wzdłuż krótszego boku. Pilnować by łączenie pozostało od spodu, boki zawinąć pod spód. Pizze ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować dokładnie rozkłóconym jajkiem, posypać na wierzchu oregano. Wstawić do nagrzanego piekarnika - 175 stopni z termoobiegiem
Poezja Smaków - blog kulinarnypokrojoną cebulą. Przecier pomidorowy doprawiamy solą, pieprzem, oregano, bazylią i mieszamy z makaronem. Dodajemy podsmażoną szynkę z cebulą i ¾ sera mozzarella. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do naczyń, w których będziemy zapiekać. Górę posypujemy pozostałą mozzarellą, układamy kilka plasterków salami i posypujemy wierzch parmezanem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni ok. 20 minut. Życzę smacznego
Kulinarne życieplastrach ) kethup Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować cienko kethupem, rozłożyć ser żółty, na niego szynkę, ponownie posmarować kethupem, przykryć serem żółtym. Delikatnie zwinąć w rulon. Powstałą roladę pokroić na 2 - 3 cm plastry ułożyć na blasze delikatnie posmarowanej tłuszczem ( lub na papierze do pieczenia). Piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni. ( około 20 minut ). Podawać na ciepło
Darcia w kuchnizostaniecie przeniesieni do posta z przepisem :) #1 Brokuły w cieście __________________________________ #2 Pieczywo czosnkowe __________________________________ #3 Pieczone ziemniaczki __________________________________ #4 Szaszłyki z kurczaka i indyka z pieczarkami i papryką __________________________________ #5 Pieczarki faszerowane __________________________________ #6 Mini tortille __________________________________ #7 Sałatka z brokułem i kalafiorem __________________________________ #8 Muffinki z serem i szynką __________________________________ #9 Sałatka gyros __________________________________ #10 Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami __________________________________ #11 Krokiety
Kolejny blog o gotowaniuteraz w końcu przejdźmy do jedzenia! Łukasz Konik przygotował dla nas kilka świetnych przepisów. Przygotowaliśmy pieczony udziec jagnięcy w sosie figowo-miętowym, który każdy własnoręcznie uczył się wiązać!, comber jagnięcy z kostką, tradycyjne ossobuco cielęce z warzywami, saltimbocca alla romana z szałwią i szynką parmeńską, a na deser zostawiliśmy sobie jagnięce kiełbaski, a do nich przygotowaliśmy pyszny musztardowy
Plate of Joydokładnie mieszamy. Wyrabiamy ciasto przez ok. 15 minut. Odstawiamy na 45-60 minut do wyrośnięcia. Pieczemy przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 - 200 stopni. Na pizze wykładamy swoje ulubione produkty lub to co znajdziemy w lodówce. Ciasto wysmarowałam koncentratem pomidorowym, wyłożyłam pieczarki, szynkę i żółty ser. Smacznego
Motylkowa Kuchniawarstwę z makaronu, mięsa i ziół, na sam wierzch wykładamy 1/2 pomidorów z puszki, kroimy szynkę, układamy pomidorki, ścieramy ser żółty. Pozostałą część tj. 1/2 puszki pomidorów jak 1/2 koncentratu pomidorowego, dopraw chili i solą, dodaj około 100 ml wody. Zalej zapiekankę. Wstaw do pieca na 45 minut
SMYKWKUCHNIWprawdzie dwa dni świąt, ale nasza polska tradycja trzyma się suto zastawionego stołu. I jak tu walczyć z tradycją? Dlatego gotujemy, pieczemy i jemy, jemy , jemy!!!!! Zapraszam na kilka rożnych przepisów, które możemy wykorzystać na Świata Wielkanocne(...)ROLADKI Z SZYNKA I JAJKIEM CIASTO BOUNTY
W kuchennym oknie Ewyminuty na parze. Po ostudzeniu każdego szparaga owijamy plasterkiem szynki. Ciasto francuskie kroimy na ok 1,5-2 cm paski i każdego szparaga owijamy jednym paskiem ciasta. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim z wierzchu przekąski i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15-20 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkifrancuskiego wycinamy kwiatki i wykładamy spód formy od muffin. Morele i orzechy siekamy, tniemy drobno szynkę parmeńską i wszystko mieszamy. Wypełniamy farszem foremki tak aby było po równo w każdej. Śmietanę łączymy z jajkiem, doprawiamy, wszystko dobrze mieszamy i zalewamy muffiny następnie posypujemy serem. Pieczemy w 190 C przez 20-30 minut. Smacznego
Niezły Młyneksól, pieprz Wykonanie: Z kajzerek ostrym nożem usunąć wierzch bułki i ostrożnie je wydrążyć. Szynkę i paprykę pokroić w kostkę. Włożyć do środka bułek, do każdej wbić jajko, posypać szczypiorkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Wstawić do rozgrzanego do 180 st.C. piekarnika i piec do ścięcia jajek
Pasja Smakuparze. 3. Na cieście położyć starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, paski szynki, ugotowane szparagi i pomidorki koktajlowe. 4. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i koperkiem. Polać tak przygotowaną masą tartę. 5. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec przez ok 35 minut. Albo do czasu ścięcia się masy
Pasja SmakuPrzygotowanie: Z bułki wyciąć miseczkę. Na patelni roztopić masło. Podsmażyć pokrojoną w kostkę szynkę i paprykę. Przełożyć na dno bułki. Wbić jajko. Posypać solą, pieprzem i szczypiorkiem. Zapiekać w 180 stopniach przez ok. 10-15 minut. Pod koniec posypać startym serem żółtym. Piec do rozpuszczenia. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówetap całego tego zawijania :) Kapustę szatkujemy i przekładamy mięsnym farszem. Wkładamy do pieca i czekamy :) Podajemy obowiązkowo z sosem pomidorowym oraz sałatką. Bardzo polecam z Chrupiącą sałatą z dressingiem słodko-ostrym , która w tym towarzystwie idealnie się sprawdziła. Składniki: (4-6 porcji) 0.5kg mięsa mielonego z szynki 250g ryżu 1 jajo 1 cebula 1-2 łyżki oleju do usmażenia(...)naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę 1/3 kapusty, następnie warstwę z połowy farszu. Na to znów 1/3 kapusty, resztę mięsa. Na górze ostatnia warstwa kapuściana. Podlać całość 5 łyżkami wody. Przykryć. Piec przez 1h i 20 minut. Wyciągnąć z pieca i pozostawić jeszcze przez 10 minut przed krojeniem. Przygotowanie sosu pomidorowego: Do rozgrzanego rondla wsypać mąkę oraz masło. Smażyć przez chwilę
Moja Delicjadomu. Ciasto z tego przepisu jest puszyste w środku i chrupiące po bokach, a aromatyczny sos i dodatki sprawiają, że ta pizza naprawdę krzepi podniebienia :) Jeśli jeszcze nie piekliście pizzy, to właśnie jest ten moment, aby spróbować! SKŁADNIKI ciasto (2 spore blaty) 3 szklanki mąki 1,5 szklanki letniej wody ( nie może być ani zimna ani gorąca, bo ciasto(...)kartonik przecieru pomidorowego 1-3 ząbki czosnku ( wedle uznania) świeże zioła : tymianek, oregano, bazylia ocet balsamiczny cukier pieprz sól dodatki: mozarella/ żółty ser chorizzo/salami + czarne oliwki + papryczka chilii szynka + pieczarki + świeży tymianek ser z niebieską pleśnią + grana padano + pomidorki koktajlowe + rukola dodana po upieczeniu szynka parmeńska + rukola - oba składniki dodane po upieczeniu lub cokolwiek innego, na co właśnie macie
DefinicjaSmakupolędwica długo pieczona Wieprzowy schab, oraz wykonane z niego wyroby, to wysoce cenione w naszych domach artykuły. Dzisiaj chciałbym zaprezentować sposób, przygotowania kawałka schabu, poprzez długotrwałe pieczenie go w niskiej temperaturze. Taka temperatura pieczenia, w sumie niewiele się różni od temperatury panującej w wędzarni, podczas wędzenia mięsa ciepłym dymem. W wędzarni oprócz temperatury, to dym daje mięsiwu końcowy(...)samo, jak to robimy z baleronami czy szynkami). Ostrym nożem siekamy papryczki i suszone pomidory, a następnie mieszamy je z pieprzem bałkańskim i całość wcieramy w schab. Teraz mięso układamy na ruszcie ( zapewni mu to dostęp powietrza z każdej strony) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 75 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 150 minut. Następnie
Miód i pieprzDomowa pizza przy dobrze rozgrzanym piekarniku powinna się piec nie dłużej niż 10 minut. Warto również przygotować prawdziwy sos pomidorowy, chociaż powiem Wam szczerze, że mi najbardziej odpowiada ta szybka wersja. Wypróbujcie oba i dajcie znać, który Wam bardziej odpowiada. Domowa pizza Składniki Ilość porcji: 2 Składniki pizzy: Ser mozzarella Szynka Pieczarki Papryka różne kolory Salami Czerwona cebula Ciasto(...)wykładamy na blat posypany mąką i formujemy palcami okrągły placek. Na ciasto nakładamy sos pomidorowy, posypujemy serem mozzarella i dodajemy składniki. Tak przygotowaną pizze wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 10-15 minut. Pizze posypujemy oregano i smacznego! Domowa pizza Sprawdź również przepis na pizze z makaronem – pizza makaronowa . Artykuł Domowa pizza – przepis na najlepszą pizze pochodzi
ale PyszniePieczeń wieprzowa z kawałkami, z piersi kurczaka to mój eksperyment, który wydaje się trafiony. Baza to oczywiście mięso wieprzowo - drobiowe, ale uzupełnione sporymi kawałkami kurczaka. Polecam na długi weekend coś domowego zamiast sklepowych wędlin. SKŁADNIKI 1 kg mięsa z szynki wieprzowej 0, 5 kg. mięsa drobiowego z indyka ( np. udziec ) 1 pierś z kurczaka 1/2 łyżeczki majeranku 1 sucha bułka(...)dużą kostkę. Kawałki kurczaka dodajemy do mięsa i jeszcze raz dobrze wyrabiamy, by połączyć kawałki piersi z mięsem mielonym. Masę mięsną wkładamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze uciskamy, by pozbyć się pustych miejsc, które powstaję pomiędzy kawałkami kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 1,5 godziny. Mięso studzimy. Zimne doskonale się kroi. Może
W kuchennym oknie EwyOmlet z szynką, serem i pomidorami to nasza propozycja na szybkie i co ważniejsze bardzo pożywne śniadanie. Wbrew pozorom nie potrzeba wiele czasu na przygotowanie tego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zostawić wolne boki. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać po szynce. Szczypiorek posiekać. Także posypać po przygotowywanej przekąsce. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić w mniejsze kawałki. Połączyć w miarę potrzeby wykałaczkami. Przełożyć na brytfannę, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 15-18 minut, aż ser się roztopi
Gotuję TestujęKotlin WYKONANIE: 1. Jajka dobrze ubić trzepaczką ze śmietaną, mąką, mlekiem. 2. Ser i szynkę pokroić w kostkę i dodać do jajek. 3. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i chili. Całość dobrze wymieszać. 4. Na patelce rozgrzać masło, Wlać jajka i na wolnym ogniu piec aż się delikatnie zrumieni z obydwóch stron. Polecam podawać z Ketchupem Kotlin #kotlin #iloveketchup #smaknr1
Dziś Ja gotujedoprawiamy przyprawami, dusimy 15 minut. Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami lub szynki, pieczarki, posypujemy startym serem, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką lub sezamem, pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut
słodki bratekPiekarnik nastawić na 180 stopni C. Formę na muffiny wysmarować masłem. Warzywa, ser i szynkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Jajka rozbełtać widelcem, doprawić i wymieszać z warzywami i szczypiorkiem. Tak przygotowaną masę jajeczną przelać do formy na muffiny. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut
wyzwania kuchennekolejno jedno na drugim. Zaczynamy od kapusty następnie pierś potem ser żółty i plastry szynki lub boczku i zwijamy ściśle.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 150 mili litrów wody lub bulionu (rosołu) i układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy godzinę i 20-30 minut. I GOTOWE.Do tego na koniec gołąbki polewany ulubionym sosem może
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.przyprawić intensywnie i dołożyć szpinak. Z ciasta francuskiego wyciąć trójkąty. Na trójkącie ułożyć kawałek szynki parmeńskiej oraz łyżeczką nadzienie szpinakowe. Na gotowe nadzienie ułożyć kolejny trójkącik i skleić brzegi. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Rozbełtać jajko i za pomocą pędzelka rozprowadzić je na sakiewkach. Piec około 20 minut. Idealne również na zimno
Ania i Marcin gotująszynki z dzika, maślanka – około 1 litra, sól gruboziarnista, 400 g boczku wędzonego parzonego, 3 gałązki rozmarynu, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5 ziaren ziela angielskiego, sznurek do pieczenia, Mięso zalać maślanką i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Mięso wyjąć z maślanki, osuszyć, natrzeć solą i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Boczek pokroić
królestwo garówziemniaków 1 jajko 3 łyżki mąki sól do smaku farsz : 0,5 kg mielonej szynki wieprzowej 2 cebule średniej wielkości 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka gęstej śmietany 30% 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku folia aluminiowa do pieczenia Ziemniaki obieramy , kroimy w kawałki i gotujemy . Odcedzamy , odstawiamy do wystygnięcia ( można zrobić to dzień
Ogrodnik w podróżyczerwonej papryki do dekoracji Przygotowanie: Na talerzu układamy liście rukoli. Do kokilek wkładamy plastry szynki, staramy się zrobić koszyczek dookoła ścianek naczynka, układamy również plasterek na spód. Kładziemy pieczarki (wcześniej usmażone na małej ilości masła), tarty ser i wbijamy jajko, dodajemy przypraw do smaku. Pieczemy w piekarniku aż białko się zetnie a żółtko nadal pozostanie płynne. Dekorujemy świeżym rozmarynem
KreatywnePinywyłożyć do żaroodpornego naczynia lub blachę. Posypać świeżo zmielonym pieprzem cytrynowym i przykryć szynką. Wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Po tym czasie na rybę położyć pokrojoną w plastry mozzarellę, posypać ziołami prowansalskimi i wstawić ponownie do piekarnika. Piec jeszcze tylko 3-4 minuty - do czasu, aż ser się rozpuści, ale nie zacznie spływać
W SMAKstole. Wychodzę do ogródka i wracam ze świeżymi warzywami. Gotuje cały gar zupy, piekę biały chleb francuski i zajadamy się nią przez kilka dni. Odgrzana jest jeszcze lepsza bo wszystkie zapachy i smaki wówczas się przegryzą.” Źródło tekstu Składniki: 500 g mięsa z szynki do gulaszu 12 pieczarek 1 papryczka chilli 3 cebule 8 ząbków czosnku
ClauditteMissCookingryż, przykryć drugim filetem. Zawinąć końce filetów pod siebie, zwijając łososia w roladę.Zawinąć szynkę wokół rolady i związać kawałkami sznurka w 6 miejscach. Pod sznurek powciskać listki laurowe. Za pomocą pędzelka posmarować roladę 3 łyżkami oliwy z oliwek.Roladę ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 195°C piekarnika. Piec przez 40 minut. Chwilę odczekać, posmarować
Świat Domowej Kuchniwyrośnięcia na ok. 45 min. Następnie formować z ciasta placki, na które nakładać szynkę, ser żółty oraz kawałek papryki i plasterki ogórka konserwowego. Skleić i uformować wybrany przez nas kształt bułeczki. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Wierzch posypać makiem. Piec w 180 stopniach ok. 25-30 minut do zrumienienia. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówCukinię umyć i pokroić na plasterki. 3. Na cieście ułożyć plasterki cukinii, paski szynki, plasterki sera camembert i pomidorki koktajlowe. 4. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i koperkiem. Polać tak przygotowaną masą tartę. 5. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec przez ok 35 minut. Albo do czasu ścięcia się masy
Pasja Smakuzrobienia i podania na spotkaniu grillowym. Przygotowujemy po pół gruszki i dużym plastrze dobrej szynki ( ja kupuję Dębową z wytwórni Tarczyńskiego ale pewnie jest wiele równie dobrych ).Potrzebna jest jeszcze tylko prosta glazura i już .Przygotowujemy gdy grill jest już rozpalony , danie główne się piecze a wszyscy czekają i czekają . Możemy zrobić na tacce, patelni grillowej- jak nam wygodnie. Czytaj
Buniabaje w kuchnisolą. Zagniatam wszystko dokładnie. Smaruję oliwą i odstawiam do wyrośnięcia. Na patelni podgrzewam szynkę oraz pieczarki z cebulą. Z koncentratu , łyżeczki oliwy oraz ziół robię sos na pizzę. Rozwałkować ciasto i formujemy pizzę. Na tak przygotowaną pizzę wykładamy sos pomidorowy oraz wszystkie dodatki. Pieczemy około 20 minut po czym posypujemy żółtym serem i dopiekamy aż się ser rozpuści. Można
Magiczne Życie Martyręki, gdyby się kleiło dodać oliwy. Odstawić do wyrośnięcia. Dodatki :* sos pomidorowy * szynka* pomidory* ser żółty Przygotowanie : Ciasto rozwałkować bądź rozciągnąć. Przełożyć na blaszkę. Piekarnik rozgrzać na max. U mnie to 250 stopni. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, ułożyć dodatki, posypać żółtym serem. Piec 15-20 minut. Pizzę podawać gorącą. Idealnie smakuje z sosem czosnkowym
Magiczne Życie Marty