szynka gotowana 8 minut - 2341 przepisów (strona:52/157)

Szynka wieprzowa z papryką 142

Składniki ( 2 porcje): 500 g szynki wieprzowej pokrojonej z małe kawałki po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki 1 cebula sól i pieprz do smaku olej

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Włoskie tosty na śniadanie 156

Jedna z moich propozycji śniadaniowych :) Składniki na włoskie tosty (1 porcja): 4 kromki chleba tostowego pszennego 2 grubsze plastry sera żółtego np. Gouda 2 spore plastry

Karola gotuje
SZYNKA W SOSIE Z PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ 166

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 60 dag szynki wieprzowej, 2 średniej wielkości marchewki, 30 dag pieczarek, średniej wielkości cebula, 500 ml bulionu, łyżka oleju, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz,  1/2 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczka majeranku, czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej +odrobina zimnej wody(...)Kiedy mięso lekko się podsmaży dodaję pieczarki, smażę do momentu wyparowania z nich nadmiaru wody. Całość zalewam bulionem, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i marchewkę, gotuję pod przykryciem na małym ogniu około 45 minut. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody, w razie potrzeby doprawiam do smaku

JejKuchnia
Bezglutenowy wrap z siemienia lnianego z mikrofali 158

gotuję 2,5 min na mocy 1000W (przy 3 minutach wrap był zbyt łamliwy, 2,5 jest wystarczające). Wrap bez problemu odchodzi z foremki- wystarczy podważyć łopatką do naleśników. Na zdjęciu poniżej gotowy wrap w dwóch wersjach. Ten jaśniejszy jest bez dodatku papryki :-) Nadzienie do wrapa jest dowolne, co kto lubi.  W moim zwykle jest szynka, pomidory, sałata. Polecam

Marta próbuje
Omlet ze spaghetti i szpinakiem 155

smaku szynki Sól Pieprz Oliwa z oliwek Szczypiorek Jeżeli nie mamy wcześniej ugotowanego makaronu to gotujemy go do miękkości, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy makaron i kulki mrożonego szpinaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy makaron zmięknie, a szpinak się z nim połączy wlewamy rozmącone jajka. Na wierzchu układamy kawałki serka topionego. Smażymy kilka minut aż jajka się

VioletoweKucharzenie
Babka ziemniaczana z serem i szynką 257

słone od gotowania). 2. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej połowę ziemniaków, uklepujemy i wyrównujemy. Na ziemniakach kładziemy plastry szynki, a na niej plastry sera edamskiego. Na ser kładziemy resztę ziemniaków i ponownie dokładnie uklepujemy i wyrównujemy. Całość posypujemy serem grana padano. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy ok. 25 minut. Wyjmujemy

My Culinary Art
Sałatka z pierożkami tortellini, papryką i pieczarkami. 2425

szynką - 20 dkg pieczarek - 2 papryki kolorowe ( u mnie zielona i czerwona ) - 0.5 pęczka koperku - zielona cebulka - sól, pieprz, - majonez Wykonanie Pierożki tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzam, przelewam zimną wodą i zostawiam na sicie do ostygnięcia i osączenia. Oczyszczone pieczarki gotuję w wodzie ok. 12-15 minut, odcedzam i studzę

Kuchnia z widokiem na ogród
KLOPSIKOWA KALAFIOROWA NA SERKU TOPIONYM 212

mięsa mielonego (łopatka, szynka, drób)1 jajkotrochę kaszy mannysólpieprzWykonanie:Warzywka myjemy, obieramy wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, solimy i gotujemy. Mięso mielimy, dodajemy do niego jajko, kaszę manną, sól, pieprz i wyrabiamy na gładką masę. Mokrą dłonią formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy na wodę z naszymi warzywkami. Gotujemy ok 20 minut, po czym dodajemy dokładnie

Walijskie Pichcenie
Papryka faszerowana 168

szynki wieprzowej) * 100 g kaszy jaglanej * 250 g pieczarek * cebula * czosnek 2 ząbki * papryka czerwona 4 * sól 1/2 łyżeczki * pieprz 1/2 łyżeczki * słodka papryka łyżeczka * zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki * koncentrat pomidorowy 2 pełne łyżeczki * natka pietruszki garść * ser żółty 100 g * pomidor * olej do smażenia Przygotowanie: Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą i przelać wrzątkiem. Gotować 5 minut krócej niż jest

Kulinarne przygody
ZUPA CHRZANOWA + FILMIK 120

gotowana.  Bardzo smaczna i aromatyczna o zapachu tartego chrzanu.            SKŁADNIKI :  4 kiełbasy białe surowe 4 jajka ugotowane na twardo 150 g szynki wędzonej 150-200 g chrzanu 1 cebula sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczka majeranku  2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego kilka kulek pieprzu(...)PRZYGOTOWANIE : Do garnka wlewamy bulion, dodajemy przyprawy ( liść, ziele, pieprz ) i wkładamy kiełbasę, gotujemy 15 minut. Wyjmujemy kiełbasę, dodajemy pokrojona cebulę i chwilkę gotujemy.  Z mąki, śmietany i wody przygotowujemy zasklepkę, wlewamy ja do zupy i energicznie mieszamy, zagotowujemy. Zupę doprawiamy sola i pieprzem do smaku, zakręcamy.  Jaka kroimy w ćwiartki a kiełbasę w talarki. Do zupy dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Imprezowe tortille 264

szynki gotowanej 20 dag ostrego sera żółtego np. cheddar 1 łyżeczka masła Cebula dymka ze szczypiorem do posypania Sól i pieprz do smaku Ketchup pikantny Extra Hot  Kotlin  do smaku Sposób wykonania: Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki, obraną cebulę siekamy w kostkę, a paprykę w paski. Na patelni rozgrzewamy masełko, wrzucamy pieczarki z cebulą, dusimy 5 minut

Wanilia i Kardamon
Gulasz wieprzowy z papryką 168

szynki wieprzowej 2 duże papryki  2 duże cebule  2 łyżki masła kierowanego 2 łyżki mąki + woda (do zaprawienia) Sól i pieprz do smaku łyżka suszonego lubczyku  Przygotowanie: Mięso kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy chwilę na maśle klarowanym. Następnie zalewamy przegotowana woda tak aby zakryła mięso i była trochę ponad nim. Gotujemy na średnim ogniu około 45 minut

Lena Gotuje
Wielkanocna sałatka z szynką i jajkiem 575

minut, dlatego jest również dobrą propozycją na błyskawiczną kolację. Jest łagodna w smaku i lekkostrawna, naprawdę pyszna! Idealna jako przystawka do dań mięsnych, albo samodzielne danie. Składniki na sałatkę z szynką i jajkiem : pęczek rzodkiewki 200 g ulubionej szynki puszka groszku konserwowego 5 jaj pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo

e-PrzepisyKulinarne
Pyszna sałatka ze szparagami 160

Plastry szynki długo dojrzewającej (w wersji wegetariańskiej-pomijamy) Ser (u mnie gruziński ser sulguni) ale można go zastąpić kozim (Bulgar) ew. parmezanem SOS: kilka łyżek oliwy ev. sól pieprz suszone oregano 1,5 łyżeczki musztardy delikatesowej ( u mnie Kamis)  odrobina syropu klonowego (może być miód) PRZYGOTOWANIE: Szparagi myjemy, odrywamy końcówki, gotujemy na parze ok 4-5 minut, następnie hartujemy

Kopystką po garach

Proponowane wyszukiwania