szynka gotowana 8 minut - 2341 przepisów (strona:52/157)

Papryka faszerowana 185

szynki wieprzowej) * 100 g kaszy jaglanej * 250 g pieczarek * cebula * czosnek 2 ząbki * papryka czerwona 4 * sól 1/2 łyżeczki * pieprz 1/2 łyżeczki * słodka papryka łyżeczka * zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki * koncentrat pomidorowy 2 pełne łyżeczki * natka pietruszki garść * ser żółty 100 g * pomidor * olej do smażenia Przygotowanie: Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą i przelać wrzątkiem. Gotować 5 minut krócej niż jest

Kulinarne przygody
ZUPA CHRZANOWA + FILMIK 138

gotowana.  Bardzo smaczna i aromatyczna o zapachu tartego chrzanu.            SKŁADNIKI :  4 kiełbasy białe surowe 4 jajka ugotowane na twardo 150 g szynki wędzonej 150-200 g chrzanu 1 cebula sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczka majeranku  2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego kilka kulek pieprzu(...)PRZYGOTOWANIE : Do garnka wlewamy bulion, dodajemy przyprawy ( liść, ziele, pieprz ) i wkładamy kiełbasę, gotujemy 15 minut. Wyjmujemy kiełbasę, dodajemy pokrojona cebulę i chwilkę gotujemy.  Z mąki, śmietany i wody przygotowujemy zasklepkę, wlewamy ja do zupy i energicznie mieszamy, zagotowujemy. Zupę doprawiamy sola i pieprzem do smaku, zakręcamy.  Jaka kroimy w ćwiartki a kiełbasę w talarki. Do zupy dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Imprezowe tortille 278

szynki gotowanej 20 dag ostrego sera żółtego np. cheddar 1 łyżeczka masła Cebula dymka ze szczypiorem do posypania Sól i pieprz do smaku Ketchup pikantny Extra Hot  Kotlin  do smaku Sposób wykonania: Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki, obraną cebulę siekamy w kostkę, a paprykę w paski. Na patelni rozgrzewamy masełko, wrzucamy pieczarki z cebulą, dusimy 5 minut

Wanilia i Kardamon
Gulasz wieprzowy z papryką 183

szynki wieprzowej 2 duże papryki  2 duże cebule  2 łyżki masła kierowanego 2 łyżki mąki + woda (do zaprawienia) Sól i pieprz do smaku łyżka suszonego lubczyku  Przygotowanie: Mięso kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy chwilę na maśle klarowanym. Następnie zalewamy przegotowana woda tak aby zakryła mięso i była trochę ponad nim. Gotujemy na średnim ogniu około 45 minut

Lena Gotuje
Wielkanocna sałatka z szynką i jajkiem 596

minut, dlatego jest również dobrą propozycją na błyskawiczną kolację. Jest łagodna w smaku i lekkostrawna, naprawdę pyszna! Idealna jako przystawka do dań mięsnych, albo samodzielne danie. Składniki na sałatkę z szynką i jajkiem : pęczek rzodkiewki 200 g ulubionej szynki puszka groszku konserwowego 5 jaj pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo

e-PrzepisyKulinarne
Pyszna sałatka ze szparagami 177

Plastry szynki długo dojrzewającej (w wersji wegetariańskiej-pomijamy) Ser (u mnie gruziński ser sulguni) ale można go zastąpić kozim (Bulgar) ew. parmezanem SOS: kilka łyżek oliwy ev. sól pieprz suszone oregano 1,5 łyżeczki musztardy delikatesowej ( u mnie Kamis)  odrobina syropu klonowego (może być miód) PRZYGOTOWANIE: Szparagi myjemy, odrywamy końcówki, gotujemy na parze ok 4-5 minut, następnie hartujemy

Kopystką po garach
Omlet jajeczno-chlebowy 148

Doskonała alternatywa zwykłego śniadaniowego omleta   Składniki chleb, 5 kromek jajka, 5 szt śmietana 18%, 2 łyżki szynka, 2-3 plasterki salami, 3-4 plasterki ser

Gotowanie moimi oczami
Kolejna propozycja na obiad - pyszne roladki drobiowe z ziemniakami i pomidorkami z cebulką 242

następnie rozbijamy tłuczkiem delikatnie, żeby plastry fileta nie popękały. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Następnie na kotlecie smarujemy cieniutką warstwę musztardy, następnie kładziemy plaster szynki, plaster mozzarelli i mały kawałek masła. lewy i prawy bok zwijamy do środka, a następnie zwijamy trochę ściśle w rulon. Taką roladkę obtaczamy w mące, w jajku, jeszcze(...)stron na rozgrzanym oleju na patelni na złoty kolor. Gdy się podsmaży układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 10-15 minut w temp. 170 stopni grzanie góra dół.  W garnku gotujemy ziemniaki. Gdy się ugotują odlewamy wodę, a następnie dajemy odrobinę masła i zagniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodając masło do ziemniaków są wtedy dużo smaczniejsze

Gotuj z Mąką
Polentowa przekąska 136

masz sporo siły w ręce oto przepis dla Ciebie: Składniki: 1 kg mąki kukurydzianej 2 litry wody 3 łyżeczki soli Pasta pomidorowa do posmarowania Kilka plasterków podprażonego boczku lub szynki Kozi serek dojrzewający (np. roladka z koziego sera Chavroux) Pieczarki pokrojone na cienkie plasterki Tymianek lub rozmaryn do posypania Opcjonalnie: siekane świeże zioła (bazylia, tymianek ,oregano) czarnuszka, sezam, kminek, sól(...)powoli ukręcamy. Gdy polenta zacznie gęstnieć dolewamy odrobinę gorącej wody z rondelka tak, aby nie zrobiła się zbyt twarda. Po ok. 15 minutach dosypujemy pozostałe 40 dag mąki nadal mieszając i w razie konieczności dolewając wrzątku. Gotujemy kolejne 15 minut. Gdy polenta w charakterystyczny sposób zacznie odchodzić od ścianek garnka znaczy, że jest gotowa. Dobrze ukręcona polenta powinna być gładka

Kate's Kitchen
Ryż po chińsku z wieprzowiną 155

szynki wieprzowej 200g ryżu 1 duży por 2 papryki czerwone 2 marchewki 50g grzybków mun mieszanka przypraw do dań chińskich  sól, pieprz olej sezamowy sos sojowy 1. Łopatkę kroimy w bardzo drobne plasterki. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchew kroimy w słupki, por w krążki, papryki w paski. Grzybki mun namaczamy we wrzątku przez 15 minut, odcedzamy

Szefowa kuchni
Roladki z kurczaka 209

gotowanej zioła prowansalskie sól, pieprz czosnek granulowany Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy wzdłuż na 2 płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Filety oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Od strony, którą zawiniemy do środka posypujemy ziołami i układamy plaster szynki. Zwijamy roladki i zawijamy je w folię aluminiową błyszczącą stroną do środka. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut

Smakołyki Asi
SZYNKA W COLI wg NIGELLI 174

Gotujcie około 2,5 godziny od chwili zagotowania- trochę ponad godzinę na kilogram mięsa. Rozgrzejcie piekarnik do 240 st. Szynkę wyciągnijcie z garnka, pozwólcie jej trochę ostygnąć (możecie również poczekać do następnego dnia). Mięso natnijcie w kratkę, powtykajcie gozdziki. Posmarujcie szynkę delikatnie, uważając aby nie powypadały gozdziki, melasą/miodem, następnie musztardą i posypcie cukrem.  Pieczcie około 10-20 minut

OliveandThyme
Błyskawiczny piątek - Klopsy z szynki wieprzowej z cynamonem 175

szynki wieprzowej  * sól, pieprz * łyżeczka cynamonu  * cebula, czosnek * łyżka bułki tartej * jajko * tłuszcz do smażenia Przygotowanie :  Mięso dobrze wymieszać z przyprawami. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce, dodać do mięsa razem z jajkiem i bułką tartą. Wyrobić masę, formować klopsy i obsmażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Podlać szklanką wody lub bulionu. Gotować około(...)minut. Podawać z ziemniakami i mizerią

Magiczne Życie Marty
Zapiekanka z szynką à la pizza 367

łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól, pieprz olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  2. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Szynkę kroimy w kostkę, również podsmażamy.  3. W misce mieszamy ze sobą makaron, szynkę, kukurydzę, oliwki, pieczarki z cebulą, przecier pomidorowy, startą mozzarellę i przyprawy. Przekładamy(...)naczynia żaroodpornego. 4. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Na ostatnie 10 minut włączamy termoobieg by całość się zarumieniła

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania