szynka gotowana 8 minut - 2341 przepisów (strona:47/157)

GULASZ Z CIECIERZYCĄ 212

godziny  przed smażeniem. Szynkę pokroić w cienkie plastry. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Przysmażyć na średnim ogniu. Wlać wodę, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Dodać odsączoną z zalewy oraz przepłukaną wodą ciecierzycę. Gotować dalej 15 minut. Zagęścić mąką wymieszaną z wodą. Sos ewentualnie

Kuchnia Paulettes
Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem 299

zamiast łososia można dodać szynkę, lub ogórka, a zamiast kiełków – rzeżuchę. Co kto lubi Do wszelkich nadziewanych jajek, past jajecznych czy kanapek polecam szczególnie majonezy trochę pikantniejsze, jak np. Majonez Kętrzyński Stołowy – dzięki temu potrawy nabierają wyjątkowego smaku. Przepis na jajeczka przepiórcze z łososiem Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 20 minut Składniki 6 jajeczek przepiórczych 6 malutkich

Kuchnia Bazylii
Cebulowe roladki naleśnikowe 261

mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka cebulowej zupy francuskiej w proszku szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 200 g pieczarek 2 łyżki masła 200 g szynki gotowanej pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 18% 300 g sera chudego białego sól morska do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania Ciasto:  Wszystkie(...)talerz. Z tej porcji ciasta wychodzi 4 grube naleśniki Nadzienie:  Pieczarki umyć pokroić drobno w kosteczkę . Masło roztopić na patelni włożyć pokrojone pieczarki i dusić 7-8 minutSzynkę kroimy w kostkę ,czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę ,natkę pietruszki drobno posiekać .  Do miski przełożyć ser rozgnieść widelcem wlać śmietanę , dodać uduszone i przestudzone pieczarki oraz resztę

Wanilia i Kardamon
Włoski groch -cieciorka 119

kawałek selera 30 deko szynki  1-2 ząbki czosnku, zgniecione sól, pieprz do smaku 1-2 marchewki 1pietruszka kiełbasa chorizo - 150 gramów Sposób przygotowania   Groch wloski-cieciorke  zalać ciepłą wodą poprzedniego dnia wieczorem. Rano wodę  odlać, a cieciorkę zalać świeżą wodą i gotować do miękkości na wolnym ogniu (ok.30- 45 minut

w mojej kuchni
Sałatka brokułowa 617

wędlinką :). Można ją modyfikować dodając np. szynkę, majonez czy jogurt naturalny, jajko. Składniki: jeden mały brokuł puszka kukurydzy 3-4 pomidory (ja miałam tylko dwa małe, więc mało widać je na zdjęciach) opakowanie sera feta pieprz,suszona pietruszka, koperek, czosnek granulowany Brokuły myjemy, dzielimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie kilka minut, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą

NA MOIM TALERZU
Krem batataowy ze szpinakiem, dzikim krwawnikiem i pigwą w towarzystwie młodej gęsi owsianej 279

wina, 100 ml cydru, 3 łyżki miodu, zalać bulionem i ugotować do miękkości (ok. 15 minut). Ugotowane bataty przełożyć łyżką cedzakową do malaksera. Usunąć gałązki macierzanki, zmiksować na gładko. W takcie miksowania stopniowo dodawać płyn, w którym się gotowały, do uzyskania konsystencji puree. Doprawić do smaku solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny, przełożyć do rondla.Żelatynę namoczyć(...)żelatyny, mieszać do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować). Dodać zmiksowany szpinak, skórkę z cytryny, doprawić do smaku solą i białym pieprzem, rozlać do czterech kokilek wysmarowanych oliwą, odstawić do lodówki na 30 minut.Pozostałą żelatynę odcisnąć, dodać do gorącego puree z batatów i pigwy, podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny (nie gotować), odstawić na 30 minut.Połowę puree rozlać

SzczyptaSmaQ
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 230

kładziemy kawałki selera, papryki i marchewki oraz szynkę parmeńską i zwijamy jak wyżej.Około 4 łyżek oleju rozgrzewamy na patelni, na dużym ogniu i kładziemy roladki. Smażymy z każdej strony na brązowo.NIE SOLIMY!Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem.PRZEPIS NA SOS:Wodę z namoczonymi grzybami zagotowujemy i gotujemy ok. 30 minut na małym ogniu. Teraz przygotowujemy w/m roladki.Po

Pasje Jolki
Jasny sos wieprzowy 152

zarumienienia się. W tym czasie szynkę płuczemy i kroimy w kostkę o wymiarach ok. 1cm x 1cm. Tak pokrojone mięso dodajemy do cebuli, podsmażamy przez 5 minut ciągle mieszając i następnie zalewamy ok. 500 ml zimnej wody. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy i doprowadzamy całość do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez kolejne 20-30 minut, co jakiś

Emcia Pichci
Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym 223

dodajemy koperek, sól, pieprz. Chwilę gotujemy. Wyłączymy i studzimy. Naczynie smarujemy 2 łyżkami oliwy. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki doprawiamy solą (nie za dużo, bo szynka też słona), pieprzem i układamy w naczyniu. Na nią układamy kawałki szynki szwarcwaldzkiej, sera pleśniowego i polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut. P.S. Schwarzwälder schinken über alles

Delicious Titbits
Szwedzkie klopsiki jak z Ikei 296

bułką tartą z masłem, tradycyjnym dodatkiem w kuchni polskiej do gotowanych warzyw. Klopsiki możesz podać z tradycyjnym puree, zachęcam aby skorzystać z mojego przepisu na puree ziemniaczane . Szukasz pomysłów na pyszny obiad? Oto kilka moich przepisów: – pulpety w sosie pomidorowym – polędwiczki z kurkami – polędwiczki z szynką parmeńską – boeuf strogonow – kotlet schabowy – królik w winie – pulled(...)gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3, około 30-35 klopsików Składniki: – 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego dobrej jakości – 2-3 plasterki boczku najlepiej wędzonego – 5-7 łyżek bułki

nietylkopasta.pl
Jajka faszerowane szynką 358

łyżkami majonezu. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Jajka faszerujemy przygotowanym nadzieniem, a następnie dla dekoracji posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Jajka faszerowane szynką po przygotowaniu warto wstawić na chwilę do lodówki np. na 15-20 minut. Prawda, że taka przystawka pięknie wygląda? Ale abyście mogli poznać jej smak, to musicie sami ją przygotować i spróbować :) Szczerze- bardzo ją polecam :) Zbliżają(...)swoimi przepisami. Na blogu znajdziecie także inne pomysły na potrawy Wielkanocne - babka Wielkanocna , sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem , żurek Wielkanocny . Post Jajka faszerowane szynką pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak, który wrócił do garnka 138

szynki, karkówki, schabu, pieczonej kaczki czy kurczaka, z którymi nie wiadomo co zrobić. Bo ile można robić kanapek z zimnym pieczystym, próbować zjeść z chrzanem, majonezem, sałatką warzywną? W pewnym momencie nikt już nie ma ochoty nawet patrzeć na produkty, które zjadało się ze smakiem ze świątecznego stołu. Tymczasem jest sporo patentów na to, jak przetworzyć pieczone lub gotowane mięso(...)zrobić na bazie każdego mięsa, gotowanego i pieczonego, że wcale nie musi to być wieprzowina, bo równie dobrze nada się kurczak i kaczka. Danie może się więc nazywa „Kurczak, który wrócił do garnka”:) Dobrze przysmażone mięso w rondlu (albo w woku) w towarzystwie warzyw, słodko -kwaśnego sosu nabiera zupełnie nowego smaku. Czas: 15 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji

Niedzielny kucharz
Chleb kasztanowy na niepogodę 217

łyżeczki pieprzu 300 g gotowanej szynki 200 g żółtego sera - czerwony cheddar Przesiać mąki i proszek, dodać sól i pieprz, wymieszać. Dodać masło i jajka, zmiksować. Pokroić szynkę i ser w kostkę, dodać do ciasta, połączyć. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać do niej ciasto. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut, do suchego patyczka. Wystudzić. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Papryka faszerowana mięsem 210

mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 cebula 1 woreczek ryżu (ok. 10 dag) duża garść rodzynek 1 jajko 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki cynamonu sól pieprz 1 łyżka masła 1 litr bulionu Sposób przygotowania: Ryż gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku. Rodzynki zalewamy wrzątkiem

Pobite gary Barbary
Mielone z płatkami owsianymi 186

kotlecików: 25dkg mięsa mielonego z szynki 1/2 szklanki granulatu sojowego 1 jajko 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki płatków owsianych 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz do smaku (po ok. 1/2 łyżeczki) bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Granulat sojowy wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 3 minuty. Odcedzamy na sitku i pozostawiamy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania