szynka gotowana 8 minut - 2341 przepisów (strona:41/157)

Makaron z parówką i fasolą 246

Bardzo ciekawy pomysł na ciepłe danie, sycące, szybkie i proste, można je podać na szybki obiad, czy ciepłą kolację... Składniki: 200 g makaronu świderki 5 parówek

kgwjanczewo
Menu na tydzień – kurczak i jarmuż 199

popieprz. Umyj duże jajko, nakłuj je igłą z szerszej strony i gotuj przez minutę. Do misy z sałatą dodaj grzanki, parmezan i bardzo lekko ścięte jajko. Całość wymieszaj. Gotowe! Nasz przepis jest nieco zmodyfikowany, ale pyszny! Choć nie ma tego w oryginale, do naszej sałaty dodajemy pomidorki i szynkę prosciutto . Wierzymy, że senior Cardini rozgrzeszyłby nas z tego małego odstępstwa

Niedzielny kucharz
Kurczak Saltimbocca 214

godziny. Na filetach kładziemy listki szałwii i każdy zawijamy w plastry szynki parmeńskiej. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy 3 łyżki oliwy i kładziemy filety szałwią do dołu. Smażymy po około 3 minuty z każdej strony. Usmażone mięso odkładamy na talerz, przykrywamy folią. Na tę samą patelnię wlewamy wino, miód i gotujemy na większym ogniu, aż zredukuje się o połowę, następnie wlewamy bulion

Smakowity Blog Kulinarny
Zupa sabaudzka. 183

pokroić w kostkę, również ser. Zagotować rosół, dodać włoszczyznę, groszek, szynkę, orzechy. Warzywa ugotować do miękkości (20-25min.) Zupę zaprawić śmietaną, zamieszać i już nie gotować. Szczypiorek drobno posiekać i dodać do zupy. Dodać kostki sera. Z kapusty zdjąć liście ,opłukać,zalać osolonym wrzątkiem, pogotować 15 minut. Miseczki ( talerze) wyłożyć liśćmi kapusty i nalewać zupę. Miękką kapustę zjadamy razem

Kulinarny karnet Christophera
Drożdżowa tarta ze szparagami. 198

Farsz do tarty pęczek zielonych szparagów 7 plasterków szynki dojrzewającej lub dobrego bekonu jedna szalotka szklanka serka – ja użyłam takiego do serników 1 jajko sól, pieprz Szparagi obieramy, jeśli jest taka potrzeba i odcinamy zdrewniałe końcówki. Przycinamy je około 4 cm pod główką, odcięte części kroimy na plasterki. Na patelni podsmażamy szynkę, szalotkę i pokrojone łodyżki szparagów. Główki szparagów blanszujemy(...)proces gotowania i zachować jędrność szparagów. Do serka wbijamy jajko i dokładnie mieszamy, dodajemy zawartość patelni i doprawiamy. Bardzo ostrożnie z solą, bo szynka jest słona! Dajemy sporo pieprzu, żeby farsz miał kopa, można dodać odrobinę płatków suszonego chilli. Farsz wlewamy na podpieczone ciasto, na nim układamy blanszowane główki szparagów i wkładamy tartę do pieca na 10 minut, temperatura

ladykitchen
Pizza Capriciosa 265

pomidorowy do pizzy - przepis na blogu  TUTAJ 150 g drobno krojonego lub tartego sera mozzarella 4 plasterki szynki 130 g pieczarek łyżeczka oregano Przygotowanie pizzy: Przygotowujemy sos pomidorowy, według przepisu na blogu.  Na przygotowanie sosu potrzebujemy godzinę. Pod koniec gotowania sosu przygotowujemy ciasto i składniki na farsz. Przygotowanie ciasta: Do miski wsypujemy mąkę, sól, drożdże i dokładnie wszystko(...)będzie miało miękką, sprężystą i gładką konsystencję. Jeśli zachodzi potrzeba, dodajemy, podczas wyrabiania, trochę wody lub mąki. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 - 40 minut. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, a pieczarki w cieniutkie plasterki. Blaszkę do pizzy smarujemy oliwą. Najlepiej użyć do tego pędzelka kuchennego. Gdy ciasto wyrośnie, formujemy z niego placek. Ciasto można

Smak mojego domu
Roladka kanapkowa z indyka 248

mundurkach z aromatycznym farszem z indyka na płaskiej powierzchni rozwiń folię plastikową, tak aby z lewej i prawej strony zostało ok. 10 cm po środku ułóż plastry szynki tak, aby każdy w połowie nachodził na następny  na plastry wyłóż masę z indyka i rozsmaruj na masie indyczej rozprowadź parę łyżek sosu pomidorowego całość zwiń ciasno, następnie owiń roladę(...)się 2 - 3 cm od dna garnka. Folia w żadnym razie nie może dotykać dna! zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem po ugotowaniu, wylej z garnka wodę i zalej roladkę zimną wodą, pozostaw na kilka minut, aby lekko się schłodziła po tym czasie osusz delikatnie folię, zetnij nożem po bokach, następnie pozbądź się jej pozostaw roladę

Szybko Szybkowar
Lekki makaron ze szparagami i boczkiem 152

prostotę i fantastyczny smak- makaron z zielonymi szparagami i podsmażonym, wędzonym boczkiem. Danie, które przygotujecie na czas gotowania się makaronu i szparagów, jednocześnie, czyli ekspresowo!  A w razie braku boczku przygotujcie na szynce szwarcwaldzkiej, jednak wtedy radzę ograniczyć dodatek soli, gdyż szynka sama w sobie jest bardzo słona. Zgłodnieliście? To do dzieła, póki jeszcze sezon na szparagi trwa! :))) * makaron(...)sól, pieprz i szczypta papryczki chili- do smaku Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony boczek wraz z poszatkowaną cebulą i podsmażyć. W tym samym czasie ugotować makaron, a 3 minuty przed końcem gotowania się makaronu dodać pokrojone szparagi (pamiętajcie, by odłamać zdrewniałe końcówki!). Odcedzić, przełożyć na talerz i polać boczkiem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
ZIELONE SZPARAGI Z BEKONEM I SADZONYM JAJKIEM 162

było trzeba 😉👌 Składniki: pęczek szparagów kilka plasterków wędzonego bekonu, dobrej szynki długodojrzewającej lub wędzonego boczku sól pieprz cukier olej 2-3 jajka 1-2 uprażonego sezamu Wykonanie: Szparagi myjemy, odcinamy końcówki i wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Dodajemy szczyptę soli i cukru i gotujemy je około 5 minut. Następnie wyjmujemy, studzimy i zawijamy po 3 szt w plaster bekonu

Walijskie Pichcenie
Zupa czosnkowo porowa 176

Pieprz świeżo mielony do smaku 1 opakowanie pierożków tortellini z szynką serrano Sposób przygotowania: Por myjemy, kroimy w plasterki, czosnek obieramy zostawiamy w ząbkach, obrane ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło klarowane, dodajemy wszytkie warzywa i przesmażamy około 5 minut. Po tym czasie zalewamy bulionem i gotujemy 30 minut do miękkości, doprawiamy do smaku jarzynką lub solą oraz

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka makaronowa z szynką 210

garnka, w którym się gotował. • Do makaronu dodać olej, szynkę pokrojoną w kostkę, pomidory suszone pokrojone, ser żółty starty na tarce i wymieszać. • Dodać śmietanę, natkę pietruszki i przyprawić. • Przełożyć do żaroodpornego naczynia. • Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut. • Podawać z zieloną sałatą

To co kocham
Tarta z brokułami, szynką i serami 329

pieprz Tartę przygotowujemy zgodnie z przepisem, upieczony spód studzimy. Brokuły gotujemy al dente. Żółty ser ścieramy na tarce, mieszamy z jajkiem, jogurtem greckim, pociętą na paski szynką, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany sos jogurtowy wlewamy na upieczony spód, układamy brokuły, pomidorki koktajlowe i kawałki mozzarelli. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze

Gotowanie i blogowanie
Marynowany por z mozzarellą 161

Bardzo prosta i smaczna przekąska. Zamiast mozzarelli możemy użyć szynki parmeńskiej. Składniki: przepis zmodyfikowany z książki Sałatki 2 pory 1 kulka mozzarelli 6 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżeczki cukru sól, pieprz 1. Por oczyścić. Włożyć do gotującej i posolonej wody. Gotować 8 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą.   2. W rondelku wymieszać ocet

Moja Galeria Smaku
Makaron tagliatelle z ricottą i suszonymi pomidorami 183

posiekanego szczypiorku sól , pieprz kolorowy do smaku 100 g gotowanej szynki pokrojonej w paski Przygotowanie   W misce wymieszałem wodę , oliwę , ricottę , suszone pomidory , połowę orzeszków piniowych , szczypiorek , połowę listków bazylii , gałkę muszkatołową , przesmażoną szynkę i starta skórkę z cytryny. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Odstawiłem na kilka minut aby smaki przeszły. W osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania