Bardzo ciekawy pomysł na ciepłe danie, sycące, szybkie i proste, można je podać na szybki obiad, czy ciepłą kolację... Składniki: 200 g makaronu świderki 5 parówek
kgwjanczewopopieprz. Umyj duże jajko, nakłuj je igłą z szerszej strony i gotuj przez minutę. Do misy z sałatą dodaj grzanki, parmezan i bardzo lekko ścięte jajko. Całość wymieszaj. Gotowe! Nasz przepis jest nieco zmodyfikowany, ale pyszny! Choć nie ma tego w oryginale, do naszej sałaty dodajemy pomidorki i szynkę prosciutto . Wierzymy, że senior Cardini rozgrzeszyłby nas z tego małego odstępstwa
Niedzielny kucharzgodziny. Na filetach kładziemy listki szałwii i każdy zawijamy w plastry szynki parmeńskiej. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy 3 łyżki oliwy i kładziemy filety szałwią do dołu. Smażymy po około 3 minuty z każdej strony. Usmażone mięso odkładamy na talerz, przykrywamy folią. Na tę samą patelnię wlewamy wino, miód i gotujemy na większym ogniu, aż zredukuje się o połowę, następnie wlewamy bulion
Smakowity Blog Kulinarnypokroić w kostkę, również ser. Zagotować rosół, dodać włoszczyznę, groszek, szynkę, orzechy. Warzywa ugotować do miękkości (20-25min.) Zupę zaprawić śmietaną, zamieszać i już nie gotować. Szczypiorek drobno posiekać i dodać do zupy. Dodać kostki sera. Z kapusty zdjąć liście ,opłukać,zalać osolonym wrzątkiem, pogotować 15 minut. Miseczki ( talerze) wyłożyć liśćmi kapusty i nalewać zupę. Miękką kapustę zjadamy razem
Kulinarny karnet ChristopheraFarsz do tarty pęczek zielonych szparagów 7 plasterków szynki dojrzewającej lub dobrego bekonu jedna szalotka szklanka serka – ja użyłam takiego do serników 1 jajko sól, pieprz Szparagi obieramy, jeśli jest taka potrzeba i odcinamy zdrewniałe końcówki. Przycinamy je około 4 cm pod główką, odcięte części kroimy na plasterki. Na patelni podsmażamy szynkę, szalotkę i pokrojone łodyżki szparagów. Główki szparagów blanszujemy(...)proces gotowania i zachować jędrność szparagów. Do serka wbijamy jajko i dokładnie mieszamy, dodajemy zawartość patelni i doprawiamy. Bardzo ostrożnie z solą, bo szynka jest słona! Dajemy sporo pieprzu, żeby farsz miał kopa, można dodać odrobinę płatków suszonego chilli. Farsz wlewamy na podpieczone ciasto, na nim układamy blanszowane główki szparagów i wkładamy tartę do pieca na 10 minut, temperatura
ladykitchenpomidorowy do pizzy - przepis na blogu TUTAJ 150 g drobno krojonego lub tartego sera mozzarella 4 plasterki szynki 130 g pieczarek łyżeczka oregano Przygotowanie pizzy: Przygotowujemy sos pomidorowy, według przepisu na blogu. Na przygotowanie sosu potrzebujemy godzinę. Pod koniec gotowania sosu przygotowujemy ciasto i składniki na farsz. Przygotowanie ciasta: Do miski wsypujemy mąkę, sól, drożdże i dokładnie wszystko(...)będzie miało miękką, sprężystą i gładką konsystencję. Jeśli zachodzi potrzeba, dodajemy, podczas wyrabiania, trochę wody lub mąki. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 - 40 minut. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, a pieczarki w cieniutkie plasterki. Blaszkę do pizzy smarujemy oliwą. Najlepiej użyć do tego pędzelka kuchennego. Gdy ciasto wyrośnie, formujemy z niego placek. Ciasto można
Smak mojego domumundurkach z aromatycznym farszem z indyka na płaskiej powierzchni rozwiń folię plastikową, tak aby z lewej i prawej strony zostało ok. 10 cm po środku ułóż plastry szynki tak, aby każdy w połowie nachodził na następny na plastry wyłóż masę z indyka i rozsmaruj na masie indyczej rozprowadź parę łyżek sosu pomidorowego całość zwiń ciasno, następnie owiń roladę(...)się 2 - 3 cm od dna garnka. Folia w żadnym razie nie może dotykać dna! zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem po ugotowaniu, wylej z garnka wodę i zalej roladkę zimną wodą, pozostaw na kilka minut, aby lekko się schłodziła po tym czasie osusz delikatnie folię, zetnij nożem po bokach, następnie pozbądź się jej pozostaw roladę
Szybko Szybkowarprostotę i fantastyczny smak- makaron z zielonymi szparagami i podsmażonym, wędzonym boczkiem. Danie, które przygotujecie na czas gotowania się makaronu i szparagów, jednocześnie, czyli ekspresowo! A w razie braku boczku przygotujcie na szynce szwarcwaldzkiej, jednak wtedy radzę ograniczyć dodatek soli, gdyż szynka sama w sobie jest bardzo słona. Zgłodnieliście? To do dzieła, póki jeszcze sezon na szparagi trwa! :))) * makaron(...)sól, pieprz i szczypta papryczki chili- do smaku Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony boczek wraz z poszatkowaną cebulą i podsmażyć. W tym samym czasie ugotować makaron, a 3 minuty przed końcem gotowania się makaronu dodać pokrojone szparagi (pamiętajcie, by odłamać zdrewniałe końcówki!). Odcedzić, przełożyć na talerz i polać boczkiem. Smacznego
Kraina Miodem Płynącabyło trzeba 😉👌 Składniki: pęczek szparagów kilka plasterków wędzonego bekonu, dobrej szynki długodojrzewającej lub wędzonego boczku sól pieprz cukier olej 2-3 jajka 1-2 uprażonego sezamu Wykonanie: Szparagi myjemy, odcinamy końcówki i wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Dodajemy szczyptę soli i cukru i gotujemy je około 5 minut. Następnie wyjmujemy, studzimy i zawijamy po 3 szt w plaster bekonu
Walijskie PichceniePieprz świeżo mielony do smaku 1 opakowanie pierożków tortellini z szynką serrano Sposób przygotowania: Por myjemy, kroimy w plasterki, czosnek obieramy zostawiamy w ząbkach, obrane ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło klarowane, dodajemy wszytkie warzywa i przesmażamy około 5 minut. Po tym czasie zalewamy bulionem i gotujemy 30 minut do miękkości, doprawiamy do smaku jarzynką lub solą oraz
Wanilia i Kardamongarnka, w którym się gotował. • Do makaronu dodać olej, szynkę pokrojoną w kostkę, pomidory suszone pokrojone, ser żółty starty na tarce i wymieszać. • Dodać śmietanę, natkę pietruszki i przyprawić. • Przełożyć do żaroodpornego naczynia. • Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut. • Podawać z zieloną sałatą
To co kochampieprz Tartę przygotowujemy zgodnie z przepisem, upieczony spód studzimy. Brokuły gotujemy al dente. Żółty ser ścieramy na tarce, mieszamy z jajkiem, jogurtem greckim, pociętą na paski szynką, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany sos jogurtowy wlewamy na upieczony spód, układamy brokuły, pomidorki koktajlowe i kawałki mozzarelli. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze
Gotowanie i blogowanieBardzo prosta i smaczna przekąska. Zamiast mozzarelli możemy użyć szynki parmeńskiej. Składniki: przepis zmodyfikowany z książki Sałatki 2 pory 1 kulka mozzarelli 6 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżeczki cukru sól, pieprz 1. Por oczyścić. Włożyć do gotującej i posolonej wody. Gotować 8 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą. 2. W rondelku wymieszać ocet
Moja Galeria Smakuposiekanego szczypiorku sól , pieprz kolorowy do smaku 100 g gotowanej szynki pokrojonej w paski Przygotowanie W misce wymieszałem wodę , oliwę , ricottę , suszone pomidory , połowę orzeszków piniowych , szczypiorek , połowę listków bazylii , gałkę muszkatołową , przesmażoną szynkę i starta skórkę z cytryny. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Odstawiłem na kilka minut aby smaki przeszły. W osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente
R'n'G Kitchen