naprawdę dobrych:) Składniki: Na 10 kotlecików: 30 dkg mięsa mielonego z szynki 1 woreczek kaszy gryczanej (100g) 1 jajko 1 cebula 4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku bułka tarta do obtaczania Sposób przygotowania: Do gotującej się, osolonej wody wrzucamy woreczek kaszy gryczanej i gotujemy ok 10 minut na al dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę
Kuchnia w czekoladziestron solą i białym pieprzem. Na każdym kawałku kurczaka układamy plaster szynki szwarcwaldzkiej dwa kawałki suszonych pomidorów i 2-3 listki świeżej szałwii. Roladki zwijamy ściśle i spinamy wykałaczką. Układamy w naczyniu do gotowania na parze i posypujemy obficie płatkami papryki. Gotujemy na parze przez około 20 minut. Kroimy w plasterki. Szparagi gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki
Pyry na Gazstopniach na blaszy z dodatkiem oleju. Pieczemy około 15 minut aż będą rumiane. Gdy pieczarki się pieką w tym czasie szykujemy farsz. Farsz: ogonki pieczarek kroimy w drobną kostkę, por kroimy w piórka, szynkę kroimy w drobne paseczki. Wszystko podsmażamy na oleju. 3 jajka gotujemy na twardo, następnie ścieramy je na tarce. Do jajek dodajemy podsmażone pieczarki
Bon Appetit Małgorzatygotowałam we wrzącym rosole ok. 7-8 minut. Najłatwiej wyłowić jednego i po prostu sprawdzić czy potrzebuje jeszcze więcej czasu. Podajemy kołduny bardzo gorące, zalane rosołem lekko ponad poziom, posypane świeżo posiekaną natką pietruszki. Przepyszne! CIASTO NA KOŁDUNY 400g mąki pszennej typ 500 400ml maślanki 1 niepełna łyżeczka soli NADZIENIE NA KOŁDUNY /50-60 sztuk/ 230g łopatki lub szynki wieprzowej 230g(...)słoniny, bez skóry 200g cebuli 50g masła 2 duże ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku 0,5 kostki bulionowej wołowej + 8 łyżek wrzącej wody świeżo mielony pieprz rosół drobiowy do gotowania i podania natka pietruszki do posypania
Karo in the Kitchenziemniaki się gotują , przygotować ciasto: W misce wymieszać mąkę, kurkumę, sól, oliwę ,jajko i połowę mleka. Ubijamy dobrze do połączenia składników,aż masa będzie gładka. .Teraz dodajemy resztę mleka i mieszamy . Ziemniaki przepuścić przez praskę ,gdy jeszcze gorące Pozostawić do ostudzenia kilka minut. Dodać ser i pokrojona drobno pietruszkę. Mieszać łyżką do połączenia składników Na każdy plasterek szynki, dodać około
w mojej kuchnicyklu moich weekendowych smaków :) Składniki na mięso wieprzowe w sosie własnym (6 porcji): mięso wieprzowe (szynka lub łopatka) 1 kg cebula dwie szklanki bulionu wołowego łyżeczka słodkiej papryki liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 1/2 łyżeczki pieprzu sól szczypta mąki (opcjonalnie) Mięso umyć i pokroić w dużej wielkości kostkę. Doprawić solą, papryką(...)pieprzem. Podsmażyć na patelni aż mięso się zetnie i wypłynie sos. Drobno pokroić cebulę i wrzucić do mięsa na patelnię. Podsmażyć kilka minut. Przelać do garnka i zalać bulionem, doprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować 1 - 1,5 godziny aż mięso zmięknie (należy sprawdzać!). Na koniec doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby zagęścić mąką. Jest to potrzebne
Karola gotujesię oczywiście bez pizzy,tym razem mojej ulubionej Hawaii. Zapraszam zatem na pyszną pizzę jak z włoskiej pizzerni,na cieniutkim cieście i bardzo chrupiącą.Na pomidorowym sosie cieniutkie plasterki szynki pokrojone w kwadraciki ze świeżym,soczystym ananasem tworzą bajeczny duet smakowy.Pizza pieczona na rozgrzanym kamieniu z ciągnącą się mozzarellą jest wyjątkowa.Pamietaj im mniej dodatków, tym bardziej pizza jest włoska(...)puszki do garnka sos pomidorowy,dołożyć przyprawy i gotować około 20 minut,by odparpwać nadmiar wody i odpowiednio sos zagęścić wcześniej przed planowanym pieczeniem pizzy nagrzać kamień w piekarniku na całej mocy piekarnika,u mnie 280`C przygotować dodatki do pizzy.Kilka plasterków z obranego ananasa pokroić na małe kawałki,szynkę w kwadraciki i mozzarellę w cienkie plasterki ciasto podzielić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się ją robi. Składniki: CIASTO: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego około 280 g NADZIENIE: 25 dag makaronu ozdobne wstęgi Makarony Polskie 40 dag zielonych szparagów 10 dag szynki np gotowanej 1 młoda cukinia 1/2 pora 3 łyżki oliwy sól morska do smaku pieprz mielony do smaku MASA JAJECZNA: 3 jajka 10 dag sera żółtego 20 dag śmietany gęstej(...)posypania Sposób przygotowania: Świeżym ciastem francuskim wylepić dno i boki okrągłej formy żaroodpornej do zapiekanki. Makaron do zapiekanki gotujemy al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce, blanszujemy na stojąco 3 minuty we wrzątku z dodatkiem soli i łyżeczki cukru, odcedzamy kroimy na kawałki. Cukinię myjemy i kroimy w szerokie
Wanilia i Kardamonniej – szynkę, odrobinę rukoli, ogórka pokrojonego plasterki, pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki, cebulkę pokrojoną w cienkie piórka. Teraz przygotowujemy jajko w koszulce – do szklanki wbijamy jajko. W rondelku gotujemy wodę, jak będzie już się gotowała zmniejszamy ogień i tworzymy łyżką „wir”. Wlewamy sprawnym ruchem jajko i gotujemy je 2,5 minuty. Tak ugotowane jajko kładziemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!świeżo tartego sera typu parmezan lub peccorino Przygotowanie: Mięso ponownie mielimy, na patelni podsmażamy szynkę, cebulę. Dolewamy łyżkę oliwy z oliwek i dodajemy mięso. w trakcie podsmażania dodajemy czosnek, następnie marchewkę i pozostawiamy aby wszystkie smaki się połączyły - ok 15 minut. dolewamy zblendowane pomidory oraz przecier i wszystkie przyprawy- bazylię i oregano, sól i pieprz, ostrą paprykę(...)krople Tabasco.zdejmujemy z ognia, dosypujemy 20 g parmezanu. przykrywamy, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 120'- 160'C na około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Pokrywkę lub folię aluminiową zdejmujemy na ostatnie 5 minut. gotujemy makaron. podajemy ze świeżą bazylią oprószone tartym parmezanem. Smacznego
Luźna Kuchniapatelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj gałązkę świeżego rozmarynu, a następnie dodaj szynkę parmeńską porwaną na kawałki i pokrojone pieczarki. Całość podsmażaj przez ok. 5 minut. Pod koniec podsmażania dodaj pomidorki koktajlowe i duś jeszcze ok. 5 minut. Na koniec dodaj 2 łyżki śmietany wymieszanej z łyżka wody z gotującego się makaronu, wymieszaj dokładnie, dopraw solą i pieprzem. Na patelnię przełóż
365 dni dookoła kuchniSkładniki: * mięso mielone chude z szynki wieprzowej 500 g * ryż 200 g * kapusta biała 600 g * cebula * jajko * majeranek łyżeczka * sól * pieprz * pomidory przetarte w kartonie 500 g * olej do smażenia Przygotowanie: Kapustę poszatkować i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Ryż ugotować zgodnie z czasem na opakowaniu. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości. W misce wymieszać
Kulinarne przygodySzynkę parmeńską pokrójcie w paski. Rozgrzejcie rondel, włóżcie do niego pokrojona szynkę i chwilę przesmażcie. Dolejcie śmietanę, wrzućcie pokrojone szparagi (główki niech jeszcze poczekają na swoja kolej), wymieszajcie. Doprowadźcie do wrzenia, zmniejszcie moc palnika i gotujcie sos do momentu, aż szparagi staną się miękkie (to dosłownie kilka minut). Chwilę przed końcem gotowania dołóżcie czekające główki- one zrobią się najszybciej. Przyprawcie
OliveandThymejeszcze ciepłe. Przepis na nadziewane bułeczki Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 min Składniki dowolne bułki szynka ser masło Przepis 1 Nacinamy bułeczki w kilku miejscach. 2 Nacięcia smarujemy masłem i wkładamy w nie szynkę oraz ser. 3 Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 10 minut - do zrumienienia. Porady Bułeczki możecie robić z dowolną wędliną oraz dowolnym
Kuchnia BazyliiBył już przepis na szynkę , był i 10 minutowy schab . Przyszła pora na sprawdzenie jak uda się karkówka. Zmieniłam nieco przyprawy, dodałam chili gdyż chciałam aby wędlina była trochę ostrzejsza. Pierwszy raz robiłam karkówkę zgodnie z przepisem, czyli 5 minut gotowania. Okazało się jednak, że przy tłustych fragmentach mięso nie do końca było sparzone jak trzeba. Następnym
Stare Gary