bądź szynki 1 duża cebula 4 łyżki czerwonego pesto z suszonych pomidorów olej rzepakowy sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Kiełbasę wraz z cebulą kroimy w kosteczkę i przesmażamy do zarumienienia. Kapustę kiszoną wraz z marchewką obgotowujemy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do kiełbasy - doprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy razem przez 5 minut. Makaron łazanki gotujemy al dente
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkigłodna pięć minut po zjedzeniu. Składniki 500 g mięsa mielonego (u mnie chude z szynki) 4 marchewki 2 pietruszki 1/2selera 5 ziemniaków liść laurowy ziele angielskie przyprawy (pieprz, sól himalajska, papryka słodka) otręby, mąka Przepis na najlepszą zupę klopsową Do garnka z wodą wrzucamy obraną marchewkę, pietruszkę, seler, liścia laurowego i ziele angielskie. W czasie gotowania wywaru przygotowujemy klopsy
lady-och-mistrzyni.blogspot.comObudzić w sobie włoską mammę. Zróbić makaron własnymi rękami. Przygotować farsz z ricottą. Popić włoskim winem. Ravioli w stylu DIY chodziło za mną już od jakiegoś
W kuchni wieczoremsmaku.Składniki:1/2 dużego kalafioraworeczek ryżu (100g)wędlina: szynka lub kiełbasa, ja miałam 2 kiełbasy toruńskie1 cebulabiała część pora1 czerwona papryka1 jajkołyżka ukwaszonej śmietanyok 100g sera zółtegosólpieprzodrobina cukrusłodka i ostra paprykałyżka olejuWykonanie:Umyty kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie w dodatkiem odrobiny soli i cukru przez 20 minut. Na łyżce oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę
Walijskie Pichcenieweekend i tym razem nas nie rozpieściła, zagrzałam piekarnik, zakasałam rękawy i zaczęłam intensywnie myśleć już nad garnkiem z gotującymi się ziemniakami. Ziemniaki – wszystko jedno jakie – obierzcie i pokrójcie drobno, jak do zupy. Ugotujcie je przez jakieś 15-20 minut w osolonym wrzątku, tylko do czasu aż będą prawie miękkie. Czosnek pokrójcie w plasterki, cebule – w półplastry. Kiełbaski miałam akurat(...)minut do rozgrzanego już piekarnika. Przy odpakowywaniu uważajcie na twarz i palce, ze środka buchnie gorąca para. Zjedliśmy ze świeżym, malinowym pomidorem, małosolnymi ogórkami i szklanką kefiru. Prosto, szybko, pysznie i bez zadęcia. Możecie w takich pakunkach pomieszać ziemniaki z kawałkami np. brokułu i marchwi. A może gdzieś w Waszej lodówce zamiast kiełbasy jest jakaś resztka szynki? Też będzie dobra
Karo in the Kitchenbakłażanem i mięsem mielonym Składniki oleju do smażenia 1 bakłażan około 10-12 pieczarek 6-7 ziemniaków średniej wielkości 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 400 g mielonego mięsa (szynki wieprzowej, wołowiny) 1 puszka pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta chili 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu worchestershire 1 łyżeczka bazylii(...)Bakłażany kroimy w około 0,5 centymetrowe plastry i posypujemy sola. Odstawiamy na około 15 minut. Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę i podsmażamy bakłażany przez około 3 minuty z każdej strony. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy również na patelni. Odkładamy na bok. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie przez około 12-15 minut, tak aby były jeszcze nieco twarde. Studzimy
Mania Gotowaniawodę po gotowaniu. Do jeszcze mokrej cieciorki dodajemy łyżkę papryki słodkiej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli. Przykrywamy pokrywką i energicznie potrząsamy garnkiem, by przyprawy równomiernie pokryły cieciorkę. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Cieciorkę wysypujemy równomiernie na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy przez 20 minut. Gotowe! Przygotowujesz sylwestrową ucztę? Polecam inne moje przepisy: Domowa pizza z rukolą i szynką parmeńską Nuggetsy
Dieta bez mlekaowiń szynką parmeńską. Rozgrzej oliwę z oliwek i smaż na niej przygotowane polędwiczki po 3-4 minuty z każdej strony. Następnie umieść podsmażone mięso w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 10 minut. Na maśle podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj podgrzybki. Składniki duś 5 minut na patelni a następnie wlej koncentrat grzybowy Krakus. Zredukuj sos, wlej śmietanę. Gotuj jeszcze
Mango Papajaruloniki szynkę, następnie układamy plasterki ogórka i połówki pomidorków koktajlowych. Po wierzchu posypujemy kiełkami rzodkiewki. Układamy jajko w koszulce i całość przykrywamy drugą kromką bagietki. Jajko w koszulce – jak przygotować Gotujemy wodę (dodajemy szczyptę soli), a następnie zmniejszały płomień pod rondelkiem. Do gotującej się wody wbijamy z niewielkiej wysokości jajko i gotujemy bez mieszania przez ok. 3 minuty. Jajko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!100g szynki gotowanej w plastrach, 150g serka z ziołami typu Almette, bazylia, oregano. Przygotowanie: Ciasto francuskie posmarować serkiem. Położyć plastry szynki. Płożyć plastry sera żółtego. Zwinąć w rulon. Powycinać bułeczki. Położyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i oprószyć bazylią i oregano. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni C i piec 20 minut. Smacznego
W kuchni u Monikibiałą nitką. Gotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Ciasto rozwijamy i dzielimy na 9 prostokątów. Na każdy nakładamy plasterek szynki i żółtego sera oraz szparagi. Zawijamy w ciasto tworząc rulonik. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 210 stopniach C prze około 14 minut do zarumienienia
Pyry na Gazparzenia szynki ) - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - sól, świeżo mielony pieprz (do smaku) - 3 łyżki słodkiej kremówki (można pominąć) - natka pietruszki - szczypior do posypania zupy Dodatkowo: - 2-4 plastry boczku (nie trzeba) W garnku zagotować bulion (i/lub wodę), wrzucić obrane, pokrojone w kostkę marchew i pietruszkę oraz pokrojony w plastry seler naciowy i por. Gotować kilka minut pod przykryciem. Następnie dorzucić
Smaczne Zdrowegotować 3 minuty. Wyjąć z garnka. Na patelni rozpuścić masło i dodać do niego czosnek ( nie musi być pokrojony- chodzi o nadanie aromatu ). Na masło przełożyć szparagi. Chwilę podsmażać. Szparagi powinny być chrupiące. Wyłożyć na talerze. Polać sosem holenderskim Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Można podać z bagietką, młodymi ziemniakami, sadzonym jajkiem, z szynką. Co kto lubi
Jemy PijemyWywar z sokiem gotujemy ok 10 minut, po czym zaciągamy zupkę łyżką mąki, dodajemy sporo roztartego w dłoniach majeranku i obowiązkowo śmietanę wcześniej zahartowaną zupą. Marchewkę wcześniej wyjętą kroimy w drobną kostkę, mięso obieramy i tez drobno kroimy i wszystko wrzucamy z powrotem do zupy.I wersja wielkanocna - czysty barszczyk z dodatkiem jajka i pokrojonej w paski szynki
Walijskie Pichceniełyżka oliwy z oliwek Sos pomidorowy: • puszka pomidorów • 1 łyżka oliwy z oliwek • oregano świeże lub suszone • ząbek czosnku • sól, pieprz, cukier Dodatki: kilka plastrów szynki parmeńskiej, ewentualnie innej szynki suszonej kilka pieczarek około 150 g mozzarelli garść zielonych oliwek świeża bazylia świeży duży pomidor albo kilka koktajlowych 2 łyżki startego parmezanu opcjonalnie rukola Wykonanie: Drożdże rozpuścić(...)ziołami oraz odrobiną cukru. Gotować na wolnym ogniu przez około 8-10 minut. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części – uformować placki na pizzę (podsypać lekko mąką i delikatnie rozwałkować na grubość około 0,5 cm – nie więcej). Ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą albo na papierze do pieczenia. Zostawić na 20-30 minut do wyrośnięcia. Rozgrzać piekarnik
Pociąg Do Kuchni