barszcz czerwony - 1865 przepisów (strona:51/125)

Krokiety z mięsem z rosołu 119

mlekiem, sola i pieprzem. Krokiety panierować w jajku, następnie bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu, ze wszystkich stron na złoto. Serwować gorące na przykład z kubkiem czerwonego barszczu. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Drożdżowe paszteciki z kapustą i świeżymi grzybami 104

Doskonała propozycja na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia, idealne z kubkiem barszczu czerwonego. Delikatne i puszyste paszteciki po brzegi wypełnione pysznym mocno grzybowym farszem. tym razem do farszu nie użyłam suszonych grzybów, ale tych świeżych. Przygotowując je możecie użyć również tych mrożonych. Farsz jest mega pyszny bo proporcje to aż50% grzybów, na 50% kapusty! Paszteciki posypałam czarnuszką, którą wszyscy uwielbiamy

Krylowa Kuchnia
Krokiety z kapustą i pieczarkami 113

godzinę, żeby całkowicie ostygły oraz stały się bardziej elastyczne, i można je układać, poprawiać, a one cały czas pozostają całe. Krokiety z kapustą i pieczarkami są idealne do barszczu czerwonego. Składniki na krokiety z kapustą i pieczarkami Naleśniki: 250 g mąki pszennej 300 ml mleka 300 ml wody 1 / 4 płaskiej łyżeczki soli 1 jajko szczypta proszku do pieczenia olej

niecodziennikpary
Surówka z kiszonych buraków z jajkiem 79

pewno znów wykorzystamy kiszone buraki do zrobienia tych lub podobnych surówek. Składniki na surówkę z kiszonych buraków z jajkiem 400 g kiszonych buraków (z zakwasu na barszcz czerwony) 2 duże jabłka 3 jajka 6 łyżek gęstej śmietany 2 łyżki majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Buraki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć także

niecodziennikpary
Pierogi z kapustą i grzybami 77

potraw. W mojej Rodzinie wigilijne pierogi z kapustą i grzybami zawsze podawane są w Wigilię, ale najlepiej smakują następnego dnia, kiedy to podsmażane są na patelni i podawane do czerwonego barszczu. Udostępnij Składniki na pierogi z kapustą i grzybami Nadzienie: 400 g kiszonej kapusty 15 g suszonych grzybów 2 cebule 1 łyżeczka bułki tartej 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela

niecodziennikpary
placki ziemniaczane z farszem :kapusta kiszona z pieczarkami... 124

gorący olej kłaść cienką warstwę placka, na placek łyżkę nadzienia rozsmarować i drugą cienką warstwę placka, piec na większym ogniu rumiane placki z każdej strony. Podawać na ciepło z barszczem czerwonym do picia - smaczna odmiana placków ziemniaczanych nadziewanych kiszoną kapustą z pieczarkami, placki są bardzo chrupiące i smakują wyśmienicie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Uszka wigilijne 71

sobą oba końce pierożka. Powtarzaj do momentu skończenia farszu lub ciasta. Gotowe uszka włóż do osolonego wrzątku. Kiedy wypłyną, gotuj je jeszcze przez około 2-3 minuty. Podawaj z barszczem czerwonym. Jak mrozić uszka? Uszka wigilijne możesz zamrozić zarówno przed, jak i po ugotowaniu. Ważnym jest, aby ułożyć je równo na płaskiej tacce, tak aby się nie dotykały. Następnie

okolicepalnika.pl
Ćwikła (buraczki z chrzanem) 126

przynajmniej na godzinę, by składniki „się przegryzły” lub przełóż do słoiczków i pasteryzuj przez 45 minut.   Do przygotowania takiej ćwikły możesz wykorzystać buraki po ugotowaniu czystego barszczu czerwonego (sprawdź przepis) .       D odatki do obiadu… Pomidory w śmietanie Surówka z selerem naciowym Surówka ze świeżych ogórków Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego Sałatka obiadowa

Kulinarny S.O.S.
Ćwikła (buraczki z chrzanem) 126

przynajmniej na godzinę, by składniki „się przegryzły” lub przełóż do słoiczków i pasteryzuj przez 45 minut.   Do przygotowania takiej ćwikły możesz wykorzystać buraki po ugotowaniu czystego barszczu czerwonego (sprawdź przepis) .       D odatki do obiadu… Pomidory w śmietanie Surówka z selerem naciowym Surówka ze świeżych ogórków Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego Sałatka obiadowa

Kulinarne S.O.S.
Szybka zupa pomidorowa 136

Uwielbiam zupy. Ciepłe, pyszne i pożywne - idealne, gdy wracam zmarznięta do domu i chcę się szybko czymś rozgrzać. Nie zawsze jednak mam czas, by przygotowywać barszcz czerwony czy kapuśniak. A czasem po prostu nie mam sił ani ochoty spędzać w kuchni więcej czasu, niż absolutne minimum. W takich chwilach ratuję się moją ulubioną pomidorówką na skróty, czyli z wykorzystaniem przecieru

Z notatnika dietetyka
Polędwiczki z kurczaka w cieście francuskim 334

następnie wzorek za pomocą łyżeczek czarujemy. W piekarniku pieczemy i już po chwili jemy.  Znakomita przekąska do zjadania, na imprezę z ulubionym dipem do podania, można do barszczu czerwonego zaproponować lub jako samodzielne danie serwować.  Składniki: ok. 14 szt. polędwiczek z kurczaka, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego (ok. 2 x 300g), sol różowa do smaku, suszona chili

Moniki Smakołyki
Paszteciki z ciasta francuskiego 147

jeśli przygotowujemy wcześniej, to później wystarczy odgrzać je w piekarniku, by były chrupiące. Nie polecam do tego celu kuchenki mikrofalowej, bo zrobią się miękkie i gumowate. Podajemy z filiżanką czerwonego barszczu

Kuchnia w czekoladzie
Pasztet zwinięty po francusku w świątecznej odsłonie 112

pozawijałam. W krążki pokroiłam, do foremek na babeczki przełożyłam, oliwki dodatkowo dodałam i w piekarniku wypiekałam. Takie babeczki idealnie same z dodatkiem np. rukoli można zjadać, z gorącym kubkiem czerwonego barszczu podawać, idealne na świąteczne biesiadowanie, lub w czasie karnawału smakowanie. Farsz to pasztet, camembert, dobrze zmiksowany, z ozłoconą dymką, pieprzem, chili i szczypiorkiem został zmieszany. Składniki

Moniki Smakołyki
Paszteciki z kapustą i grzybami 132

Paszteciki to doskonała przekąska, która najlepiej smakuje podana z filiżanką czerwonego barszczu do picia. Delikatne drożdżowe ciasto z aromatycznym farszem powoduje, że każdy chętnie po nie sięga. Przepis wystarczy na 48 sztuk Co potrzeba na ciasto: 500 g maki tortowej typ 450, 20 g drożdży świeżych, 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 100 g masła

Bułka z Chlebem
Pierogi z fasolą i ziemniakami 101

przykryć pokrywką. Gotować 1 - 2 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć, najlepiej łyżką cedzakową. Podawać same polane tłuszczem (olejem, masłem) lub w zupie. Podałam w czerwonym barszczu

królestwo garów