barszcz czerwony - 2114 przepisów (strona:51/141)

Pierogi z kapustą i grzybami 83

potraw. W mojej Rodzinie wigilijne pierogi z kapustą i grzybami zawsze podawane są w Wigilię, ale najlepiej smakują następnego dnia, kiedy to podsmażane są na patelni i podawane do czerwonego barszczu. Udostępnij Składniki na pierogi z kapustą i grzybami Nadzienie: 400 g kiszonej kapusty 15 g suszonych grzybów 2 cebule 1 łyżeczka bułki tartej 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela

niecodziennikpary
placki ziemniaczane z farszem :kapusta kiszona z pieczarkami... 128

gorący olej kłaść cienką warstwę placka, na placek łyżkę nadzienia rozsmarować i drugą cienką warstwę placka, piec na większym ogniu rumiane placki z każdej strony. Podawać na ciepło z barszczem czerwonym do picia - smaczna odmiana placków ziemniaczanych nadziewanych kiszoną kapustą z pieczarkami, placki są bardzo chrupiące i smakują wyśmienicie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Uszka wigilijne 76

sobą oba końce pierożka. Powtarzaj do momentu skończenia farszu lub ciasta. Gotowe uszka włóż do osolonego wrzątku. Kiedy wypłyną, gotuj je jeszcze przez około 2-3 minuty. Podawaj z barszczem czerwonym. Jak mrozić uszka? Uszka wigilijne możesz zamrozić zarówno przed, jak i po ugotowaniu. Ważnym jest, aby ułożyć je równo na płaskiej tacce, tak aby się nie dotykały. Następnie

okolicepalnika.pl
Ćwikła (buraczki z chrzanem) 131

przynajmniej na godzinę, by składniki „się przegryzły” lub przełóż do słoiczków i pasteryzuj przez 45 minut.   Do przygotowania takiej ćwikły możesz wykorzystać buraki po ugotowaniu czystego barszczu czerwonego (sprawdź przepis) .       D odatki do obiadu… Pomidory w śmietanie Surówka z selerem naciowym Surówka ze świeżych ogórków Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego Sałatka obiadowa

Kulinarny S.O.S.
Ćwikła (buraczki z chrzanem) 131

przynajmniej na godzinę, by składniki „się przegryzły” lub przełóż do słoiczków i pasteryzuj przez 45 minut.   Do przygotowania takiej ćwikły możesz wykorzystać buraki po ugotowaniu czystego barszczu czerwonego (sprawdź przepis) .       D odatki do obiadu… Pomidory w śmietanie Surówka z selerem naciowym Surówka ze świeżych ogórków Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego Sałatka obiadowa

Kulinarne S.O.S.
Szybka zupa pomidorowa 138

Uwielbiam zupy. Ciepłe, pyszne i pożywne - idealne, gdy wracam zmarznięta do domu i chcę się szybko czymś rozgrzać. Nie zawsze jednak mam czas, by przygotowywać barszcz czerwony czy kapuśniak. A czasem po prostu nie mam sił ani ochoty spędzać w kuchni więcej czasu, niż absolutne minimum. W takich chwilach ratuję się moją ulubioną pomidorówką na skróty, czyli z wykorzystaniem przecieru

Z notatnika dietetyka
Polędwiczki z kurczaka w cieście francuskim 340

następnie wzorek za pomocą łyżeczek czarujemy. W piekarniku pieczemy i już po chwili jemy.  Znakomita przekąska do zjadania, na imprezę z ulubionym dipem do podania, można do barszczu czerwonego zaproponować lub jako samodzielne danie serwować.  Składniki: ok. 14 szt. polędwiczek z kurczaka, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego (ok. 2 x 300g), sol różowa do smaku, suszona chili

Moniki Smakołyki
Paszteciki z ciasta francuskiego 151

jeśli przygotowujemy wcześniej, to później wystarczy odgrzać je w piekarniku, by były chrupiące. Nie polecam do tego celu kuchenki mikrofalowej, bo zrobią się miękkie i gumowate. Podajemy z filiżanką czerwonego barszczu

Kuchnia w czekoladzie
Pasztet zwinięty po francusku w świątecznej odsłonie 115

pozawijałam. W krążki pokroiłam, do foremek na babeczki przełożyłam, oliwki dodatkowo dodałam i w piekarniku wypiekałam. Takie babeczki idealnie same z dodatkiem np. rukoli można zjadać, z gorącym kubkiem czerwonego barszczu podawać, idealne na świąteczne biesiadowanie, lub w czasie karnawału smakowanie. Farsz to pasztet, camembert, dobrze zmiksowany, z ozłoconą dymką, pieprzem, chili i szczypiorkiem został zmieszany. Składniki

Moniki Smakołyki
Paszteciki z kapustą i grzybami 136

Paszteciki to doskonała przekąska, która najlepiej smakuje podana z filiżanką czerwonego barszczu do picia. Delikatne drożdżowe ciasto z aromatycznym farszem powoduje, że każdy chętnie po nie sięga. Przepis wystarczy na 48 sztuk Co potrzeba na ciasto: 500 g maki tortowej typ 450, 20 g drożdży świeżych, 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 100 g masła

Bułka z Chlebem
Pierogi z fasolą i ziemniakami 102

przykryć pokrywką. Gotować 1 - 2 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć, najlepiej łyżką cedzakową. Podawać same polane tłuszczem (olejem, masłem) lub w zupie. Podałam w czerwonym barszczu

królestwo garów
pierogi pieczone z pieczarkami (ciasto bez drożdży) 96

Każdego pieroga smarujemy roztrzepanym białkiem i opcjonalnie posypujemy np. czarnuszką. Pieczemy w 180-190 st. C na złoty kolor, przez ok. 20-25 min. Takie pierożki podjemy do ciepłego czerwonego barszczu. Możemy je podać na gorąco jak i na zimno. składniki na farsz: 350 g pieczarek 1 mała cebula sól, pieprz tłuszcz do smażenia opcjonalnie: 100 g żółtego ser wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżowa choinka z kapustą i grzybami 133

Drożdżowa choinka z kapustą i grzybami idealnie będzie pasować do czerwonego barszczu. W dodatku takie podanie pasztecików będzie się rewelacyjnie prezentować na świątecznym stole. Osobiście uwielbiam takie smaki. Choinkę można oczywiście udekorować wedle uznania natką pietruszki, koperkiem lub dowolną mieszanką przypraw. Ja postawiłam na prostotę, czyli sezam i mak. SKŁADNIKI Ciasto: 30 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka

Passions hobbies life
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami 114

Pierogi to tradycyjne świąteczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Kruche, nadziane grzybami z lasu i kiszoną kapustą są idealne do świątecznego czerwonego barszczu lub zupy grzybowej. Składniki: Ciasto: 500g mąki 30g świeżych drożdży 250ml mleka 65g  masła extra 2 jajka 1  łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Farsz: 50g suszonych grzybów 600g kapusty kiszonej 2 cebule

Szalona Kuchnia Eweliny
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami 121

Paszteciki to tradycyjna świąteczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Drożdżowe, mięciutkie, nadziane pachnącymi grzybami, które idealnie komponują się z wyrazistą kiszoną kapustą są świetnym uzupełnieniem świątecznego czerwonego barszczu. Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej 125ml mleka 13g świeżych drożdży  30g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka soli szczypta cukru Farsz: 60g suszonych leśnych grzybów 270g kapusty kiszonej

Szalona Kuchnia Eweliny