Cześć Muszę się przyznać, że moją piętą achillesową są żurki. Raz, pod Warszawą zjadłam wyśmienity żurek. Niestety w domu nigdy nie udało mi się powtórzyć tak dobrego smaku. Cały czas szukam przepisy na idealny żurek. Pomimo tego wstępu na temat żurku, nie będzie dzisiaj przepisu na żurek. :) Będzie przepis na zupę chrzanową. Taka zupa także kojarzy się z Wielkanocą, a że nigdy jeszcze takiej nie jadłam, więc z chęcią wypróbuję poniższy przepis znaleziony na stronie Lidla . Zupa chrzanowa z szynką Przygotuj nóż...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.