cappuccino - 1054 przepisów (strona:52/71)

Cappuccino z wiśniami 134

rozpuszczonej z połowie szklanki zimnej wody Masa serowa   Składniki 600g serka homogenizowanego u mnie Jogobella 150g cukru 1 cukier waniliowy 600ml śmietanki kremówki 30-36% 125g kawy czekoladowej cappuccino 3 łyżeczki naturalnej kawy rozpuszczalnej 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w ¼ szklanki wrzącej wody Do posypania ciasta kakao lub tarta gorzka czekolada Masa wiśniowa Wykonanie:   Sok wiśniowy zagotować z cukrem

W garach u Gosi
41 przepisów na dania jednogarnkowe 314

wiele ciekawych dań, które można przyrządzić w jednym garnku. Jesień też może być piękna i smaczna w naszych kuchniach! Obiecuję, że taka będzie! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Cappuccino brokułowe Crumble z owocami leśnymi Crumble z truskawkami Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa

Moja smaczna kuchnia
Marchewkowe pancakes... jak ciasto! 123

takiej potrzeby (chyba, że jestem w innym mieście), ponieważ mam swoją własną, domową kawiarnię, dostępną 24h na dobę :) Na przebudzenie używam programu do przygotowania espresso, a po południu wybieram cappucino lub mój ulubiony mix: spienione mleko + "duża kawa" + smak "łagodny". Delikatny napar wystarczy mi w zupełności, jednak domownicy wybierają zwykle smak "bardzo mocny". Wszystko zależy od preferencji. :) Dlaczego warto wybrać

Poranek na słodko
Smaki Włoch 159

zaczyna się od lekkiego, słodkiego śniadania. Do śniadania serwuje się rogaliki z nadzieniem, kruche ciastka, tosty z nutellą lub dżemem i koniecznie świeżo mieloną, aromatyczna kawę - espresso lub ewent. cappuccino. Na stołach pojawia się również jogurt/mleko z musli.  Włoskie kawiarnie o poranku są najbardziej zapełnione, śniadanie je się tam przeważnie na stojąco, przy ladzie.  Torbole, jezioro Garda Obowiązkowym

Atlas Smaków
sernik cappucinno 210

Przeglądając przepisy w internecie natknęłam się na sernik cappuccino

Ugotujmy Coś
Warsztaty fotografii kulinarnej z Olympusem 103

przygotował dla nas Gienio Mientkiewicz. Do dyspozycji mieliśmy: zupę krem z żółtej papryki z chorizo zupę ziemniaczaną z kurkami bouillabaisse, zupę rybną krem z dyni kujawską zupę z pulpetami capuccino z barszczu czerwonego barszcz czerwony z fasolą i kulkami z buraka Oczywiście w trakcie warsztatów nie mogliśmy się powstrzymać od konsumowania naszych modelek , ponieważ pachniały bardzo kusząco. Do dyspozycji mieliśmy

Kulinarne przygody Gatity
Szarlotka 209

Kochani, w pochmurny i chłodny dzień, jak ten dzisiejszy, nic nie poprawi nastroju, jak ciepła szarlotka :) Z kakao lub capuccino. Lub z podwójnym espresso, z delikatną pianką na wierzchu. Możecie dodać do niej lody waniliowe lub bitą śmietanę. I nagle ciemne chmury ulegają rozproszeniu, a zza nich wychodzi słońce :) Szarlotka www.kuchniasmakow.blogspot.com www.kuchniasmakow.blogspot.com Ciasto: ok. 400-500 gram mąki 200 gram

Kuchnia smaków
5 powodów, dla których kocham to miasto! 130

Mogłabym godzinami przesiadywać na ławce, po prostu gapić się na wodę. Kawa, sernik i lody Jako mieszkanka Barcelony, bez zastanowienia, zaczynałabym dzień od odwiedzenia kawiarni Cup&Cake. Najlepsze cappuccino i do tego serniczek na cieście red velvet – no niebo! To nie jest tylko kawiarnia. Poza fantastyczną kawą i babeczkami o tysiącu smakach, znalazłam tosty, pancakes czy sałatkę. Mają

Pink Envelope
SERNIK CAPPUCCINO 161

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i jej gospodarzom - Marco Ghia i Emiliano Castagna - wielu nowych sukcesów, licznych fanów i miłośników gotowania, kreatywnych i owocnych warsztatów oraz wielu nowych dań, które podbiją podniebienia wszystkich smakoszy! Jak również szampańskiej zabawy urodzinowej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Marysieńka 199

zrobienia. Wygląda na bardzo pracochłonne, ale w rzeczywistości tak nie jest. Skorzystałam z przepisu S. Anastazji. Na moim blogu znajdziecie również inne ciasta,  które Wam polecam. Np. ciasto cappuccino  , które jest rewelacyjne. Biszkopt kakaowy 7 jajek 1 szklanka  cukru 5 łyżek  mąki pszennej 2 łyżki  kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek

O kuchni z uczuciem
CAPPUCCINO 114

wlewamy do filiżanki. Mleko podgrzewamy, aby było bardzo ciepłe, ubijamy ręcznym mikserem, aż powstanie pianka,wlewamy delikatnie do kawy, tak aby pianka pozostała na wierzchu, posypujemy kakao. Do mojego cappuccino użyłam kawy mielonej Cafe Liegeois "Mano Mano", która pochodzi z Meksyku. Jest mocna i aromatyczna. Można ją przyrządzać zarówno w ekspresie, jak i tradycyjną metodą parzenia. Kawę możecie zakupić

słodki bratek
Prosty deser kawowy Affogato i ekspres do kawy Saeco PicoBaristo 108

Jest łatwy w obsłudze, wręcz intuicyjny. Ma zaprojektowane proste menu, w którym znajdziemy funkcje czyszczenia, temperaturę kawy, czas parzenia. Do tego dodatkowe pyszne kawy jak: double espresso, baby cappuccino, flat white. Możemy również przygotować gorącą wodę lub spienione mleko bez kawy. Pojemnik na mleko można czyścić po każdym użyciu, korzystając z funkcji szybkiego czyszczenia, a dzbanek z mlekiem można wyjąć

Mała Cukierenka
Ciasto Cappuccino 2710

Lubicie kawę? Macie nadmiar mleka w proszku? Jeśli odpowiedzi na te pytania są twierdzące - czas na zarzucenie diety i przygotowanie ciasta cappuccino. Przepysznie delikatne z kawowym posmakiem ciasto sprawdzi się dla każdego amatora tych smaków. Przepis został zaczerpnięty od Ewy Wachowicz - z drobnymi moimi zmianami. Smacznego! Składniki: BISZKOPT: 6 jajek szczypta soli 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej

psgotujemy
Strudel drożdzowy z truskawkami 156

wypiek dedykuję mojemu mężowi, on  jest strasznym łasuchem na słodkie, pamiętam gdy miałam 16 lat i zaczęliśmy się spotykać na stole musiała być ta drożdżówka  i kubek cappuccino orzechowej,  ten sentyment do niej pozostał do dziś …ile to już lat wolę nie pisać. Lata lecą a my ciągle w sobie zakochani. Gdy przychodziła wiosna i pojawiały się

Wanilia i Kardamon
Sweet Targi w Katowicach 2016 137

stoisku Monin można było posłuchać o nowych smakach likierów tej firmy i skosztować smacznej, pięknie przygotowanej lemoniady.     Na końcu zostałam poczęstowana fantastyczną kawą :), wspaniale podane cappuccino. Zapraszam na FILM .     Pozdrawiam serdecznie Natalia

Mała Cukierenka