które cudownie komponują się ze smakiem kawy. W przypadku bitej śmietany idealnie pasuje tutaj wanilia, która wzbogaca smak, a w połączeniu z bezą wydobywa aromat kawy. Nowy post Beza Cappuccino z waniliową pianką pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i Rumieńcelubimy. Ostatnio jednak bezy w naszym domu pojawiają się najczęściej wtedy, kiedy piekę ciasto kruche. Ono własnie zabiera żółtka a białka nie mogą się zmarnować :)) Tym razem w wersji cappuccino. Czytaj więcej
bistro mamamasa i delikatna, leciutka beza - po prostu niebo w buzi. Rzadko to robię, ale do tego przepisu wrócę z pewnością, bo to zdecydowanie to, co Tygryski lubią najbardziej . Ciasto cappuccino Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 140 g ciasteczek oreo (z kremem) 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (proszek) 25 g masła krem kawowy: 250 ml mleka 2 łyżki kawy
Pożeraczka, czyli raz adobrzesyropu – 5 połówek - wiórki kokosowe do posypania ciasta Składniki na polewę: - 1/2 kostki masła - 1/2 szklanki cukru - 1,5 łyżki kakao - 1,5 łyżki wody - 2 łyżki kawy cappuccino rumowego - 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy twaróg, serek mascarpone i wanilię. Masę dzielimy na pół. Pierwszą zostawiamy białą
mojewypiekiinietylkooraz amaretto są bez zmian, tak jak w tradycyjnym tiramisu :) Składniki: Masa kawowa: 6 żółtek 6 czubatych łyżek cukru 50 dag mascarpone 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy (albo 4 łyżeczki cappuccino) Masa budyniowa: 2 szklanki mleka ½ szklanki cukru pudru 250 g margaryny 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem Ponadto: Owoce (u mnie brzoskwinie z puszki) ale mogą być np. wiśnie
Bon Appetit Małgorzatysłodkości Mazurek królewski Babka drożdżowa Kokietka Kora orzechowa Kruszynka Rafaello na krakersach Bounty Shrek Królewiec Królewicz z jabłkami Ciasto 3 BIT Ciasto chałwowe Ciasto cappuccino Ciasto czekoladowe Ciasto tortowe Ciasto balowe Tiramisu Jabłecznik Orzechowiec z pianką Fale Dunaju Fale Dunaju z jabłkami, makiem i masą serkową Sernik szachownica Sernik z pomarańczową pianką Sernik
Kuchnia domowa Anigalaretką i bitą śmietaną Biszkopt z masą budyniowo-galaretkową z owocami Brazylianka Brownie piernikowe Chlebek bananowy Chlebek watykański - ciasto szczęścia Ciasto 3Bit Ciasto balowe Ciasto Bounty Ciasto cappuccino Ciasto chałwowe Ciasto Cielaczek Ciasto Cygańskie ścieżki Ciasto czekoladowe Ciasto drożdżowe z ananasem Ciasto drożdżowe z kruszonką Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką Ciasto drożdżowe z rabarbarem Ciasto Gargamel
Kuchnia domowa AniSkładniki: Suche: 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy 2/3 szklanki cukru 2 łyżki kawy cappuccino (proszku) 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (proszku) Mokre: 1 szklanka mleka pół szklanki oleju 1 jajko Sposób wykonania: 1. Mieszamy osobno składniki mokre i suche. 2. Łączymy składniki razem, mieszając łyżką do momentu połączenia. 3. Foremki
Kuchnia domowa Anikolejny sernik gotowy! Był już sernik z karmelem … Sernik z brzoskwiniami … Sernik z wiśniami … Sernik cappuccino … i wiele wiele innych! Tym razem wersja bardziej orzeźwiająca , letnia … a mianowicie cytrynowa . Delikatnie kwaskowy smak świetnie współgra ze słodyczą pozostałych składników. Łatwy , szybki …. i niesamowicie smaczny! Ps. niezwykle puszysty ! SKŁADNIKI : * twaróg mielony – 700 g * masło
Ostra na Słodkootrzymania gładkiej masy (nie gotujemy). Czekoladą polewamy wierzch ciasta ("zygzakami"), a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Umieszczamy w lodówce na minimum 2h. przepis jest modyfikacją Ciasta Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji Moje posty
Słodka StronaPiernik z bakaliami Rolada piernikowa Piernik niezawodny Keks Keks wieczny Brazylianka Kilimandżaro Ciasto cappucino Wuzetka Szarlotka królewska Sernik migdałowy Sernik stracciatella
Sto kolorów kuchnicukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone/ricotta Dodatkowo: puszk a ananasa w kostkach 1/2 puszki brzoskwi ń 1 banan 1 słoik dżemu brzoskwiniowego 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej ( u mnie cappuccino ) Oddzieli łam białka od żółtek , doda łam do nich 6 łyżek wody i szczyptę soli, ubi łam na sztywno, następnie doda łam cukier i ubi łam na sztywną bezę
NA MOIM TALERZUmocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród barszczu i pierogów; podczas świątecznego poranka, przy filiżance cappuccino i śpiewaniu kolęd, kawałek tego ciasta wprawi każdego w jeszcze bardziej bożonarodzeniowy nastrój. Tym oto wpisem rozpoczynam serię wypieków słodzonych stewią! Co najmniej raz w tygodniu będę dodawała
Czarnawisienkatortów, wyszedł. I to dobry i to jak *.* Tak więc nadal będę je piekła :3 Haha, nawet już mam zamówienie od cioci na dwa torty xd (biszkopty przełożone krem cappuccino i dżem wiśniowym z całymi wiśniami) A muffinki powędrowały do przyjaciela, który wczoraj też obchodził swoją "rocznicę" 18 muffinek
More food, love and dreams