cappuccino - 1096 przepisów (strona:58/74)

8 rzeczy, których nigdy nie rób we Włoszech 288

powinno być cięte.   4. Nie zamawiaj herbaty, chyba że boli cię brzuch   – zostaniesz obrzucony troskliwym spojrzeniem, przeznaczonym dla wyjątkowo chorych ludzi.   5. Nie pij cappuccino popołudniu   – cappuccio pije się w porze śniadaniowej. Później pija się kawę, czyli espresso.   6. Nie omiń kasownika biletów przed wejściem do pociągu   – tak, jak w polskich

Bon Ton Italia
Espresso romano – o kawie, której nie znajdziemy na ulicach Rzymu 257

Włoszech zamawiając caffè otrzymamy espresso. Jest to jedna z prawd o Italii. Podobnie jak ta, że cappuccino pija się tylko w porze śniadaniowej, a zamawiając w restauracji herbatę z pewnością zostaniemy zapytani o to, co nam dolega. . . Jednakże jak wiele włoskich prawd, tak wiele i fałszów. Większość z nas była zaskoczona dowiadując, że ryba po grecku wcale nie pochodzi

Bon Ton Italia
CIASTO KOKOSOWE Z KREMEM BANANOWYM 3659

Dziś mam dla Was kolejne fantastyczne ciasto! Ciasto, które ostatnio zrobiło furorę w moim domu i mama dodała go do listy tych swoich ulubionych ( zaraz po Cytrynowcu i Serowym Cappuccino ). Delikatny, puszysty biszkopt przełożony fantastycznym, bananowym kremem i obsypany prażonym kokosem. Smak przywodzi na myśl najlepsze egzotyczne wakacje! Ciasto jest tak delikatne i puszyste, że rozpływa się w ustach. Jest

Ostra na Słodko
„Flavours of Portugal” - Esporão 140

lunchu " Taste of Esporão'' przygotowanym przez Miguela Vaz. Oczywiście do przygotowania serwowanych dań została użyta oliwa Esporão a do nich mieliśmy przyjemność pić wina z winnicy Esporão . Zaczęliśmy od Cappucino z zielonego groszku - wspaniałe. Następnie otrzymaliśmy jajecznicę ze szparagami i grzybami. W Polsce jajecznica jest raczej potrawą śniadaniową, natomiast w Portugalii traktowana jest jako przystawka. A do jajecznicy Herdade

królestwo garów
LUXITALYWINE w Piwnicy pod Harendą 129

jeszcze z plantacji doskonałych orzechów laskowych. I właśnie z tych orzechów w połączeniu z kakao firma Blanghe produkuje przepyszne trufle. Próbowaliśmy dwóch smaków Tartufi dolce Bianco i Tartufi dolce Cappuccino. Wszystkie bardzo smaczne, które najlepsze - zdania wśród uczestników degustacji były podzielone. Nie mogło zabraknąć ciast z Weneckiej firmy Pasticceria Fraccaro, cukierni istniejącej od 1932 roku, wypiekającej ciasta według tradycyjnych metod

królestwo garów
Sernik cappuccino z frużeliną jagodową 279

szybki sernik dla miłośników kawy. Bardzo kremowy i rozpływający się w ustach. Połączenie kawowej masy serowej z owocową górą komponuje się idealnie i stanowi ciekawe połączenie. Polecam!! Sernik cappuccino z frużeliną jagodową Składniki: Spód: około 400 g ciastek digestive w czekoladzie 50 g masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku Masa serowa: 1 kg sera na serniki

Mania Gotowania
Torcik Cappuccino (łatwy) 6099

urodzinami mojego taty i męża mojej siostry. Dlatego w najbliższych dniach możecie spodziewać się kilku przepisów na torty. Oto pierwszy z nich. Bardzo prosty, szybki i efektowny torcik Cappuccino. Jest  niezwykle lekki i puszysty. Przełożony bitą śmietaną z dodatkiem aromatycznej kawy i odrobiną czekolady. Jest malutki, zrobiłam go w formie o średnicy 15 cm. Idealny rozmiar

Kulinarne Inspiracje
Babeczki pomarańczowe 226

czekoladowym lub innym nadzieniem wg własnych upodobań. Krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru dodatek smakowy, np. łyżka kajmaku lub łyżka proszku cappuccino ewentualnie barwnik spożywczy Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać mascarpone i dodatki i jeszcze raz dobrze ubić. Krem przełożyć do worka cukierniczego z wybraną końcówką i udekorować babeczki

Trzeci talerz
933. Słodka strona Wielkanocy. 216

czas z rodziną, nawet tą najbliższą, widywaną na co dzień ;)  A teraz zostawiam was z pożądaną dawką słodkości, a sama idę .. robić nic - prawa świąt xd  sernik cappucino z czekoladą, na spodzie browni z polewą z nutelli   I. babka marmurkowa z kawałkami czekolady II. babka jogurtowa z lukrem ( dla cioci ^^) domowy "kopiec kreta" (biszkopt, banany, krem

More food, love and dreams
Mazurek z musem pomarańczowym i kremem limonkowym 188

Zmieszaj wszystkie składniki mikserem. 2. Nakładaj na ostudzony mus. Dekoracja: Dekorować startą skórką z limonki, jajeczkami z migdałem obtoczonymi białą czekoladą i kakao- Moje miały jeszcze delikatny posmak cappuccino oraz posiekanymi pistacjami. Ja dodałam jeszcze odrobinę kruszonych bezików. Chłodzenie: Trzymać 1h w zamrażalniku. Następnie w lodówce. Podawać schłodzone. Smacznego

KreatywnePiny
Czarno - biały tort 233

należy postawić jeszcze na około 5 minut na ogień, następnie dokładnie wystudzić masę. Gdy będzie już chłodna ucieramy ją z kostką miękkiego masła.  Składniki masa kawowa: opakowanie kawy cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone

Krakowskie smaki Ani
Kawa zbożowa „Życiodajna” z Echinaceą 232

Życiodają zbożową kawkę od  GALCA Ja nigdy nie zalewam kawy wrzątkiem, zawsze zalewam zbożowa gorącym mlekiem. Tak robila moja mama, tak robię i ja. Kawa smakuje wtedy jak...capuccino we włoskiej cukierni. Z herbatnikami, na drugie śniadanko jest odrobinką wytchnienia.  Smakuje wybornie. Ma kremową konsystencję. Idealna dla tych, którzy z różnych powodów nie mogą pić kawy naturalnej. Albo

Z Kuchni Do Kuchni
Tort orzechowo- kawowy 248

rozpuszczenia się cukru (masa będzie rzadka). Następnie masę zdjąć z ognia i pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna utrzeć ją z miękkim masłem. Masa kawowa:  opakowanie kawy cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone

Krakowskie smaki Ani
Ciasto Milki Way z biszkoptami 12658

kakao 4 łyżki cukru 1 opakowane białej polewy Krem: 1 kostka masła 3 serki Danio (3x150g) 250 g mleka w proszku 1 śmietan fix Dodatkowo: 1/2 szklanki mocnej kawy cappucino ( 10 łyżeczek) opakowanie okrągłych biszkoptów 180g WYKONANIE: Przygotowujemy biszkopt :  Białka ubijamy  na sztywną pianę stopniowo dodając cukier, stale ubijamy. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Delikatnie

W kuchennym oknie Ewy
Frappuccino, czyli moja wersja delikatnej, lekko zmrożonej kawy 172

takie miłe wspomnienie moich urodzin, które dane mi było spędzić w Las Vegas i uczcić Frappuccino ze Starbucks’u na Stratosphere Tower :) Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki cappuccino 1 ½ szklanki mleka 6 kostek lodu * łyżeczka startej czekolady Kawę zalewamy gorącą wodą, tak by było pół szklanki. Dobrze mieszamy. Kostki lodu wrzucamy do dzbanka do koktajli, zalewamy mlekiem

Smakowy Raj