dopiero po tym czasie formować trufle. Mi wyszło 35 sztuk, ale zrobiłam dość duże z powodu wcześniej wspomnianych problemów. Jeśli zaś chodzi o kawę do obtoczenia to ja użyłam cappuccino. Niestety w czasie przechowywania w lodówce robi się ono takie trochę klejące. Nie jest to jakiś duży problem, ale gdyby komuś to przeszkadzało, można użyć samej kawy bez dodatku cukru
Wiem co jemPoście postanowiłam zrzucić parę kilo, które mi przybyło po karnawałowej rozpuście, więc na razie muszę przystopować, ale na święta pewnie coś przygotuję. Z wszystkich tu prezentowanych, mnie najbardziej smakowały cappuccino i pomarańczowe, mężowi żurawinowe a chłopcy zdecydowanie wybrali piernikowe. Dzisiejszych z powodu dodatku rumu nie próbowali. Poza tym i tak nie przepadają za prażonymi orzechami. My natomiast lubimy
Wiem co jemWafelki czekoladowo-orzechowe ala Prince Polo Trufle piernikowe Trufle pomarańczowe Trufle żurawinowe z otrębami Trufle cappuccino Trufle rumowe z orzechami Wafelki kakaowe
Wiem co jemPada... Ciągle pada... Lubię deszcz... Ale jeszcze bardziej lubię takie chwile jak dzisiaj, kiedy atmosfera za oknem zachęca do upieczenia ciasta. By można później usiąść z kubkiem cappucino przy oknie i rozkoszując się wypiekiem patrzeć jak deszcz dzwoni cichutko o szyby... Uwielbiam ten charakterystyczny zapach jesiennych wypieków, który unosi się w całym domu pod postacią szarlotek, cynamonu
My simple kitchenKolejny przepis na szybką, smaczną masę, która pasuje idealnie do wszystkich deserów. Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 cappuccino orzechowe ¼ szklanki gotowanej wody 2 kostki margaryny Wykonanie: Jaja ubić na parze z cukrem i wystudzić. Kawę rozpuścić w ¼ gorącej wody i również wystudzić. Dwie kostki margaryny utrzeć, dodać ubite jaja i wlać zaparzoną i wystudzoną kawę -dokładnie utrzeć
Tradycyjna Kuchniakremem porzeczkowym 4. Budyń z kremem kakaoawokado 5. Ciasteczka zbożowe 6. Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7. Czekoladowy suflet 8. Deser malinowy z nutką cytryny 9. Sernik na zimno z owocami 10. Drożdżówki
Tradycyjna Kuchniaczekoladowy 2 5 7 3 Brownie z kremem porzeczkowym 0 0 4 Budyń z kremem kakaoawokado 0 4 4 5 Ciasteczka zbożowe 16 16 6 Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 0 0 7 Czekoladowy suflet 0 0 8 Deser malinowy z nutką cytryny 0 0 9 Sernik na zimno z owocami 0 0 10 Drożdżówki z serem i marmoladą
Tradycyjna Kuchniaoraz… kawy (nie wolno tylko dodawać do bardzo gorącej). Jest też dobrym zamiennikiem mleka dla osób uczulonych na laktozę oraz dla wegan. Jeśli lubicie mleczne owsianki lub kawę cappucino czy latte, a macie po nich dolegliwości żołądkowe – to będzie odpowiednie mleko dla Was. Migdały po zrobieniu mleka nadają się do robienia wypieków – nic się nie zmarnuje. Składniki
Poezja smakuustawić się jako pierwszy w kolejce. Dzięki wspólnemu Wypiekaniu na śniadanie, znowu mogę rozkoszować się ich smakiem. Już sie cieszę na jutrzejsze, niedzielne śniadanko. Będą pyszne do cappuccino lub szklanki mleka. Tym razem zamiast twarogu użyłam serka ricotta. Udało mi sie dostać dość spoisty. Serek ricotta nie ma jakiegoś wyraźnego smaku, dodałam więc skórkę i sok z jednej cytryny
Mia Cucina Sofietaprzy filiżance mocnego naparu z moki. Kawa Lavazza Qualita Rossa, u mnie ze sklepu SKWORCU - jest do tego idealna! Delikatna, świetnie smakuje z mlekiem lub do tradycyjnego capuccino... Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnijednak z uczuciem nienasycenia i mocno trzymam kciuki aby wytrwać kolejne etapy! Podczas tego etapu 4 dniowego nie wolno pić herbaty, kawy, kakao, napojów gazowanych, niektórych soków, dlatego poranne cappuccino i wieczorną herbatę zastąpiłam gorącym naparem z imbiru i cytryny, który piję z eleganckiego termo-kubka (taki mały trik, po prostu lepiej mi wtedy smakuje
upichconapowinno być cięte. 4. Nie zamawiaj herbaty, chyba że boli cię brzuch – zostaniesz obrzucony troskliwym spojrzeniem, przeznaczonym dla wyjątkowo chorych ludzi. 5. Nie pij cappuccino popołudniu – cappuccio pije się w porze śniadaniowej. Później pija się kawę, czyli espresso. 6. Nie omiń kasownika biletów przed wejściem do pociągu – tak, jak w polskich
Bon Ton ItaliaWłoszech zamawiając caffè otrzymamy espresso. Jest to jedna z prawd o Italii. Podobnie jak ta, że cappuccino pija się tylko w porze śniadaniowej, a zamawiając w restauracji herbatę z pewnością zostaniemy zapytani o to, co nam dolega. . . Jednakże jak wiele włoskich prawd, tak wiele i fałszów. Większość z nas była zaskoczona dowiadując, że ryba po grecku wcale nie pochodzi
Bon Ton ItaliaDziś mam dla Was kolejne fantastyczne ciasto! Ciasto, które ostatnio zrobiło furorę w moim domu i mama dodała go do listy tych swoich ulubionych ( zaraz po Cytrynowcu i Serowym Cappuccino ). Delikatny, puszysty biszkopt przełożony fantastycznym, bananowym kremem i obsypany prażonym kokosem. Smak przywodzi na myśl najlepsze egzotyczne wakacje! Ciasto jest tak delikatne i puszyste, że rozpływa się w ustach. Jest
Ostra na Słodkotwarogu, lecz nie tak delikatne jak się spodziewałam. W planie mam już upieczenie wersji śmietanowca z owocami. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 2/3 szklanki kawy cappuccino (proszku) 5 żółtek pół szklanki cukru pudru 250 g masła, schłodzonego i pokrojonego w kostkę 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 5 białek, w temperaturze pokojowej szczypta soli 1 szklanka
Czerwień i błękit