szaszłyki - 3147 przepisów (strona:163/210)

grillowanie 142

marynaty i sosy pstrąg  z grilla    pstrąg z pieczarkami   stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka

królestwo garów
Lidl – Znad Balatonu i Tokaju – kolekcja win Węgierskich 127

zasługuje Juhász Egri Merlot 2011 , wino pochodzi od dużego producenta (około miliona butelek). Pachnie dojrzałymi wiśniami. W ustach niska kwasowość i dużo wiśni. Jest gładkie i aksamitne. Polecane do szaszłyków z pikantnej kiełbasy. Proste i niezobowiązujące. Kolejne czerwone wino - Wekler Szekszárdi Bikavér 2012 (24,99 zł). Pachnie owocami wiśni i czymś co trudno określić -mokrym lasem. W ustach jest zrównoważone

królestwo garów
Babeczki z Myszką Miki 160

ciemną masę. Pieczemy około 25-30 minut aż babeczki będą rumiane. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły

Ciastkozercy
Kandyzowane jabłka na patyku 179

mnie wyszła jednak za gruba warstwa karmelu pod jabłkiem. Ja użyłam zamiast zwykłych patyków pałeczek do jedzenia, ale równie dobrze można samemu przygotować cienkie patyki lub użyć patyczków do szaszłyków. Składniki: 4 jabłka 4 patyczki 250 g cukru 1 łyżka miodu 50 ml wody 4 zgniecione lub zmielone goździki ½ łyżeczki cynamonu czerwony barwnik spożywczy Wykonanie: Jabłka umyć, osuszyć i wbić

Mama Gotuje
Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym 178

wyjeść wszystko co pozostało :D Nam zostały 2 surowe białe kiełbaski. Wpisałam w Google " biała kiełbasa przepisy" i pooglądam zdjęcia... oprócz gotowanej, pieczone, smażonej po prostu kiełbasy, można zrobić szaszłyki oraz PIEROGI  (pierogi mazurskie) tak więc dziś na obiad: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym SKŁADNIKI: 2 białe kiełbasy (my mieliśmy swojskie, pikantne) 1 białko 1 mała cebulka

MarciochaKucharzy
Makaron ze szparagami, szynką i mozzarellą 249

makarony, ale nie przepadają za ciężkimi sosami, w których często owe makarony pływają. Zobacz również inne przepisy na SZPARAGI ----> omlet ze szparagami i baleronem coppa , szparagi z boczkiem , szaszłyki z kurczakiem i szparagami  Makaron ze szparagami, szynką i mozzarellą - przepis: Składniki: 250 g makaronu 4-6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 6-8 szparagów (+sól, cukier i masło go gotowania

Moje Qulinaria
Zupa porowo-jabłkowa z sezamowymi lizakami tofu 221

rozgrzanym olejem sezamowym. Oprósz solą i pieprzem, dodaj syrop klonowy i pozwól aby się skarmelizował, a plastry tofu dokładnie pokryły glazurą. Kiedy będą gotowe, nabij je na patyczki do szaszłyków i obtocz w prażonej mieszance sezamu i czarnuszki.  Zupę zdejmij z ognia, delikatnie zmiksuj, dopraw solą, pieprzem i pozostałym cydrem. Podawaj z natką pietruszki i sezamowym tofu na patyku

Roślinna - blog wegański
Krwiste ziemniaki Nigelli 208

kuchni włoskiej sól, pieprz keczup Przygotowanie Ziemniaki w mundurkach upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni (ok. godzinę) lub gotować przez 40 minut. Sprawdzić patyczkiem do szaszłyków, czy są upieczone. Wystudzić i przekroić na połówki. Z każdej połowy ziemniaka wydłubać łyżeczką środek, tak aby powstały łódeczki. Ziemniaczane środki wrzucić do miski, dodać rozdrobnioną mozarellę, przyprawy i łyżkę keczupu

Kulinarne Inspiracje
Melon z Fetą 148

byla oryginalna, wszelkie polskie substytuty w tym daniu się nie sprawdzają. Składniki: Dojrzały melon Opakowanie Fety Przygotowanie: Melona i Fetę pokroić w dość grubą kostkę, nadziewać na patyczki do szaszłyków, lub po prostu wymieszać w misce w formie sałaty

Kulinarne Inspiracje
Schab duszony w czerwonym winie 181

pieczenia, wlewam wino i wstawiam na kilka godzin do lodówki, co jakiś czas obracając.  Potem folię lekko nakłuwam w kilku miejscach za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków, piekarnik nagrzewam do temp 200° C i wstawiam mięso na około 20 min. Następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę około 2 godz. Upieczone zostawiam w piekarniku, aż całkowicie wystygnie

Bea(u)ty kitchen
Z cyklu Fitness: babeczki owsiane 163

napełnić prawie równo z poziomem blaszki. Pieczemy przez około 20-25. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły

Ciastkozercy
Labneh czyli serek z jogurtu greckiego 162

jogurtu greckiego po 24 godzinnym wiszeniu w lodowce. Jeśli nie masz sitka, , możesz użyć gazy w jego miejsce. Wystarczy głęboką miskę z podwójną warstwą gazy i dwa patyczki od szaszłyków. Wymieszaj sól z jogurtem i wlej mieszankę na sito ,lub podwójnie zlożoną gazę. Pakuneczek umocować na patyczkach  Zawiesić pakunek nad miską (lub dzbankiem), upewniając się, że dno gazę jest

w mojej kuchni
Koszyczek z ciasta drożdżowego 192

przynajmniej nic mi się nie przykleiło... Najwięcej kłopotu sprawiło mi umocowanie rączki tak, żeby się nie chwiała i trzymała prosto. Można to zrobić wykałaczkami - ja użyłam skróconych patyczków do szaszłyków - są dłuższe i nieco grubsze. Mocowania zamaskowałam błękitnymi kokardami, które dodały całości uroku. W koszyczku schowałam wydmuszki z ciastem czekoladowym . Chlebowy koszyczek Składniki: (na spory koszyczek) 680 g mąki orkiszowej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto tres leches z owocami (Pastel de Tres Leches con Fruta) 199

mleka skondensowanego słodzonego 270 g mleka zagęszczonego niesłodzonego 200 g mleka 3,2% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wszystkie składniki wymieszać razem. Wystudzone ciasto gęsto ponakłuwać patyczkiem do szaszłyków lub widelcem. Stopniowo wylewać syrop na ciasto. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Wierzch 250 g śmietany 30% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru pudru (można zrezygnować) dowolne owoce sezonowe (truskawki

Pełny talerz
Mazurek kajmakowy 169

puszkę masy kajmakowej, wyrównujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (na garnku z gotującą się wodą stawiamy miskę, wrzucamy czekoladę i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia). Przy pomocy patyczka do szaszłyków lub pałeczki do sushi (ja jej użyłam), tworzymy "łodygi" naszych bazi. Zanurzamy patyczek w czekoladzie i delikatnie przeciągamy po masie kajmakowej od dołu do góry.  Z płatków migdałów tworzymy

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania