byla oryginalna, wszelkie polskie substytuty w tym daniu się nie sprawdzają. Składniki: Dojrzały melon Opakowanie Fety Przygotowanie: Melona i Fetę pokroić w dość grubą kostkę, nadziewać na patyczki do szaszłyków, lub po prostu wymieszać w misce w formie sałaty
Kulinarne Inspiracjepieczenia, wlewam wino i wstawiam na kilka godzin do lodówki, co jakiś czas obracając. Potem folię lekko nakłuwam w kilku miejscach za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków, piekarnik nagrzewam do temp 200° C i wstawiam mięso na około 20 min. Następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę około 2 godz. Upieczone zostawiam w piekarniku, aż całkowicie wystygnie
Bea(u)ty kitchennapełnić prawie równo z poziomem blaszki. Pieczemy przez około 20-25. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły
Ciastkozercyjogurtu greckiego po 24 godzinnym wiszeniu w lodowce. Jeśli nie masz sitka, , możesz użyć gazy w jego miejsce. Wystarczy głęboką miskę z podwójną warstwą gazy i dwa patyczki od szaszłyków. Wymieszaj sól z jogurtem i wlej mieszankę na sito ,lub podwójnie zlożoną gazę. Pakuneczek umocować na patyczkach Zawiesić pakunek nad miską (lub dzbankiem), upewniając się, że dno gazę jest
w mojej kuchniprzynajmniej nic mi się nie przykleiło... Najwięcej kłopotu sprawiło mi umocowanie rączki tak, żeby się nie chwiała i trzymała prosto. Można to zrobić wykałaczkami - ja użyłam skróconych patyczków do szaszłyków - są dłuższe i nieco grubsze. Mocowania zamaskowałam błękitnymi kokardami, które dodały całości uroku. W koszyczku schowałam wydmuszki z ciastem czekoladowym . Chlebowy koszyczek Składniki: (na spory koszyczek) 680 g mąki orkiszowej
Pożeraczka, czyli raz adobrzemleka skondensowanego słodzonego 270 g mleka zagęszczonego niesłodzonego 200 g mleka 3,2% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wszystkie składniki wymieszać razem. Wystudzone ciasto gęsto ponakłuwać patyczkiem do szaszłyków lub widelcem. Stopniowo wylewać syrop na ciasto. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Wierzch 250 g śmietany 30% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru pudru (można zrezygnować) dowolne owoce sezonowe (truskawki
Pełny talerzpuszkę masy kajmakowej, wyrównujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (na garnku z gotującą się wodą stawiamy miskę, wrzucamy czekoladę i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia). Przy pomocy patyczka do szaszłyków lub pałeczki do sushi (ja jej użyłam), tworzymy "łodygi" naszych bazi. Zanurzamy patyczek w czekoladzie i delikatnie przeciągamy po masie kajmakowej od dołu do góry. Z płatków migdałów tworzymy
My Culinary Artwaniliowy - słodki, lekko żółty i mocno waniliowy. Idealny do podania z szaszłykami owocowymi, galaretkami i kaszą manną. Wbrew pozorom jego przygotowanie jest bardzo szybkie i proste. Składniki: 1 szklanka mleka 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią (nie mylić z cukrem wanilinowym!) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Do rondelka wlać 3/4 szklanki
Ugotowaćbarwnika spożywczego, lub zielonego i żółtego wtedy kolor wyjdzie bardzie wiosenny :) Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta.Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Krem
Ciastkozercyświąteczny stół do mięsa polecam delikatne risotto. Ja podałam je do roladek z indyka z papryką w formie szaszłyków oraz lekką surówką z kapusty i kalarepy. Głównymi składnikami w risotto, oprócz ryżu arborio są: kalarepka, groszek, marchew i cydr zamiast białego wina. Składniki: 2/3 szklanki ryżu do risotto 2 łyżki oleju lub oliwy 3 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki cydru
Czerwień i błękitprzepis na ciasteczka sugar cookies znajdziecie w dziale: PRZEPISY-> DESERY) szklankę średnicy 5-6cm do wycinania elementów szpatułkę bądź pędzelek do nakładania wody wykałaczka, bądź patyczek do szaszłyków odrobinę wody (pamiętajmy by masę cukrową zawsze zwilżać wodą, by mogła przykleić się do powierzchni) Smacznego
KreatywnePinyPotrzebne będą: ciasteczka okrągłe czerwona masa cukrowa - do nosków deserowa czekolada ( rozpuszczona w kąpieli wodnej) wykałaczka bądź patyczek do szaszłyków do narysowania rogów i oczek odrobina wody do przyklejenia i nabłyszczenia noska Smacznego
KreatywnePinypyszny ciasteczkowy prezencik Potrzebne będą: ciasteczko okrągłe masa cukrowa: różowa i czerwona woda- do klejenia pędzelek bądź szpatułka do nakładania wody nożyk do cięcia wykałaczka bądź patyczek do szaszłyków do szczegółów Smacznego
KreatywnePinyprzepyszne! By zrobić wzorek majonezem- radzimy najpierw użyć wyciskarki do kremu z końcówką małej gwiazdki, bądź okrągłej końcówki, by pasy majonezu były równe, a następnie patyczka do szaszłyków bądź wykałaczki, by zrobić ładne wzorki. Polecamy- pyszota
KreatywnePinyCzekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej . Dodajemy margarynę i cukier .Całość mieszamy do momentu aż wszystkie składniki dokładnie się rozpuszczą. Banany nabijamy na patyczki do szaszłyków , maczamy w sosie czekoladowym i obtaczamy w wiórkach kokosowych . Deser wstawiamy do lodówki na 2 godziny
Smakowite Dania