szaszłyki - 3147 przepisów (strona:160/210)

Hamburger American Home wg Magdy Gessler 146

plastry. Na płaskiej części bułki dajemy majonez ,musztardę i ketchup (po łyżeczce) ,kolejno sałatę ,kotleta ,ketchup ,cebulę ,ogórki ,pomidora ,majonez ,musztardę i górną część bułki. Spinamy patyczkami do szaszłyków

R'n'G Kitchen
Grillowane krewetki 116

kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,oregano ,posiekaną natkę ,mieszamy. Krewetki przekładamy do miski ,skrapiamy oliwą i solimy. Nadziewamy po kilka sztuk na patyczki do szaszłyków. Następnie grillujemy je przez kilka minut (najlepiej na tackach aluminiowych ,żeby się nie spaliły). Przekładamy na talerze ,polewamy wcześniej przygotowanym sosem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Lody kawowe bez mieszania, bez maszynki 223

przełożyć większą część masy, do pozostałej niewielkiej ilości dodać kakao, wymieszać, ciemną masę wyłożyć kleksami na wierzch masy kawowej, drugą stroną łyżeczki lub patyczkiem do szaszłyków wymieszać delikatnie masę ciemną z jasną - pojemnik szczelnie zamknąć, włożyć do zamrażarki na kilka godzin, po tym czasie lody powinny mieć już odpowiednią konsystencję - po dłuższym przechowywaniu w zamrażarce lody należy wyjąć

Smakołyki Bereniki
Zakynthos, w poszukiwaniu smaków świata - część 2 175

zajrzyj na profil Zante Magic Tours na Facebooku :) Naprawdę polecam ! A tymczasem Zakynthos Part 2 ! :) RESTAURACJE SWEET REVANGE W tej restauracji próbowałam typowego greckiego jedzenia, czyli Souvlaków. Są to szaszłyki z kurczaka lub wieprzowiny z grilla, podawane najczęściej z cytryną, chlebkami pita, sosem tzatziki i frytkami. Nie ukrywam ze souvlaki ją jednym z moich ulubionych typowo greckich dań. Cena nieco

Mój Smak na Życie
Burger po grecku 150

suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy sosem tzatziki. Układamy kolejno: sałatę, kotlet, ketchup, ser feta, pomidor, ogórek, cebula, oliwki. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę

Szefowa kuchni
Burger po włosku 158

przekrawamy na pół. Obie części smarujemy koncentratem, Układamy kolejno: sałata, 1 plaster sera, kotlet, 1 plaster sera, suszone pomidory, cebulę. Pomiędzy warstwy układamy bazylię. 3. Całość przekłuwamy patyczkiem od szaszłyka, by burger zachował formę

Szefowa kuchni
Musztardowa karkówka na patyku 214

łyżki Musztardy Kieleckiej Grillowej SPOŁEM, 1 łyżka śmietany 18%, 1 łyżka mąki, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w cienkie pasy. Na patyczki do szaszłyków nabijam kawałki mięsa. Mięso nacieram papryką mieloną. 2. Cebulę kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Wodę mieszam z mąką. Wlewam do mięsa. Wsypuję przyprawę uniwersalną i duszę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Podwójne urodziny z konkursem. Do wygrania drukarka HP. 142

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Na stół mojej małej jubilatki przygotowałam: standardowo już – torcik bezowy (trzeci rok z rzędu) szyszki z ryżu preparowanego i krówek owocowe szaszłyki, desery z domową granolą , kremem waniliowym i truskawkami soki owocowe Poniżej mała fotorelacja z urodzin :) Ze swojej strony dziękuję Wam za to, że zaglądacie, zostawiacie po sobie ślad w postaci

bistro mama
Cookie Monster- czyli czekoladowe cake pops 213

opakowanie wiórków kokosowych 2 kostki gorzkiej lub mlecznej czekolady mleczne lub kokosowe draże małe herbatniczki lub ciasteczka owsiane niebieski barwnik spożywczy patyczki do lizaków/ cake pops lub patyczki do szaszłyków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto pokruszyć tak by miało konsystencję piasku. Ciasto połączyć z mascarpone i nutellą. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Owinąć folią i włożyć do lodówki

DefinicjaSmaku
Śliwkowo- czekoladowe cake pops 187

posypki i cukrowe ozdoby do wypieków ( u mnie wiórki kokosowe, różowe perełki, cukrowe serduszka, posypka reese, draże mleczne i mini marshmallow) patyczki do lizaków/ cake pops lub patyczki do szaszłyków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto pokruszyć tak by miało konsystencję piasku. Ciasto połączyć z mascarpone i powidłami śliwkowymi oraz kakao. Mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Owinąć folią i włożyć do lodówki

DefinicjaSmaku
Kremowy sernik z musem dyniowym pachnący cynamonem i wanilią 168

herbatniki. Serek kremowy zmiksować z cukrem waniliowym na gładką masę. Dodac żółtko i krótko zmiksować. Przy pomocy łyżki na masie dyniowej zrobić kleksy z masy serowej. Patyczkiem do szaszłyków narysować esy floresy na serniku (dzięki temu kleksy staną się bardziej fikuśne i stworzą ładne wzory na pomarańczowym serniku). Piec 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po tym czasie boki powinny

DefinicjaSmaku
Domowa bombonierka / czekoladki z herbatą matcha 160

Układamy np. w płaskim pudełku wyłożonym papierem do pieczenia i wkłądamy do zamrażarki na 30 min. Czekoladę do skorupki roztapiamy jak powyżej. Zamrożone czekoladki nadziewamy na wykałaczkę, patyczek do szaszłyka lub widelec i maczamy w czekoladzie. Trzymamy chwilę nad naczyniem z czekoladą aby nadmiar polewy skapnął. Układamy na papierze do pieczenia i wkłądamy do lodówki. Dalej postępujemy

DefinicjaSmaku
Domowa bombonierka / pralinki pomarańczowo- czekoladowe 176

Układamy np. w płaskim pudełku wyłożonym papierem do pieczenia i wkłądamy do zamrażarki na 30 min. Czekoladę do skorupki roztapiamy jak powyżej. Zamrożone czekoladki nadziewamy na wykałaczkę, patyczek do szaszłyka lub widelec i maczamy w czekoladzie. Trzymamy chwilę nad naczyniem z czekoladą aby nadmiar polewy skapnął. Układamy na papierze do pieczenia i wkłądamy do lodówki. Dalej postępujemy

DefinicjaSmaku
Domowa bombonierka / mini bounty w gorzkiej czekoladzie 186

Układamy np. w płaskim pudełku wyłożonym papierem do pieczenia i wkłądamy do zamrażarki na 30 min. Czekoladę do skorupki roztapiamy jak powyżej. Zamrożone czekoladki nadziewamy na wykałaczkę, patyczek do szaszłyka lub widelec i maczamy w czekoladzie. Trzymamy chwilę nad naczyniem z czekoladą aby nadmiar polewy skapnął. Układamy na papierze do pieczenia i wkłądamy do lodówki. Dalej postępujemy

DefinicjaSmaku
Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną 151

łyżka suszonej i rozgniecionej kolendry 1 łyżka suszonego imbiru Naciąć ścięgna przy nogach Do środka indyka włożyć farsz i "zszyć" go wykałaczkami. Ja użyłam do tego długich patyków do szaszłyków i na nich tak jak sznurowadła zaplątałam sznurek. 180-200 g wątróbki drobiowej 2 małe jabłka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1,5 szklanki kaszy gryczanej  4 gałązki

Jemy Pijemy