szaszłyki - 3147 przepisów (strona:153/210)

Chleb Pszenny na Zakwasie 197

drugiej od dołu półce , piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb pszenny jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb Pszenny z Płatkami Owsianymi 143

około 40 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Domowy Chleb Orkiszowy na drożdżach 183

około 50 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony, lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb Pszenny z Dynią na drożdżach 136

dołu półkę i piekę około 40 minut w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony, lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb Pszenny z Jogurtem Naturalnym 110

około 25 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony, lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Prosty i Smaczny Chleb na Drożdżach 171

około 55 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony, lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb z Kaszą Gryczaną , Pestkami Dyni i Słonecznikiem 135

półkę, chlebek piekłam około 60 minut . Piekarnika mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony, lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Domowy Chleb Pszenny z Dynią 238

około 40 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony, lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Pieczone jabłka w polewie czekoladowo-kajmakowej, z konfiturami i prażonymi migdałami 98

Pierwowzorem moich jabłuszek były klasyczne jabłka w karmelu. Surowe, bez opiekania, otulone chrupiąca powłoczką. No i, oczywiście, nabite na patyk do szaszłyka. Nie byłabym sobą, gdybym przynajmniej nie próbowała zrobić coś inaczej, po swojemu. Tak właśnie powstały pieczone jabłka z czekoladowo-kajmakową polewą i prażonymi płatkami migdałowymi. Nie za mocno słodkie, delikatnie tylko chrupiące. Pyszne. W sam raz na zimowy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Przepis na Ciasto Dziad 244

piekę około 60 minut . Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy ciasto jest upieczone to można wbić w ciasto patyczek od szaszłyka lub wykałaczkę i jeżeli po wyjęciu patyczek jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone . Ciasto dziad jest gotowe i jak pisałam na wstępie bardzo proste w przygotowaniu . Życzę udanych

Uwaga Babcia Gotuje
Prosta Babka Drożdżowa w Polewie Czekoladowej 237

grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Babkę piekłam około 30 minut . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy babka jest upieczona to możemy wbić patyczek w babkę (wykałaczkę , patyczek od szaszłyka) i jeżeli po wyjęciu jest suchy to znaczy że jest upieczona . Przed wyjęciem babki z foremki odstawiam ją na 2 – 3 minuty do przestudzenia, następnie wybijam babkę z foremki . Dekorowanie babki

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto Czekoladowe z Pomarańczą 178

dołu półkę i piekę około 65 – 70 minut – piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Aby sprawdzić czy ciasto jest upieczone wbijam w nie patyczek (od szaszłyka lub wykałaczkę) i po wyjęciu jak patyczek jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone. Ciasto czekoladowe z pomarańczą jest upieczone, odstawiam do wystudzenia i można się częstować. Życzę udanego

Uwaga Babcia Gotuje
Szaszłyki drobiowe 166

pieczarek, 400g piersi z kurczaka, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, bazylia, oregano, olej. Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać z przyprawami i 3 łyżkami oleju. Ponabijać na patyczki do szaszłyków. Poukładać na blaszce do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C. Piec do momentu aż mięso będzie gotowe i warzywa będą miękkie - u mnie to było 30minut. Gdyby

W kuchni u Moniki
Zdrowe ciasto z mąki pełnoziarnistej 188

ciasto a na jego wierzch układamy śliwki lub inne owoce. Wkładamy do nagrzanego na 170 stopni piekarnika i pieczemy ok 50 minut , najlepiej jest sprawdzić drewnianym patyczkiem takim do szaszłyków, jak jest suchy ciasto jest dobre. Wyciągamy i ....jemy :) Smacznego

Wypieki Rene
,,Topniejące bałwanki migdałowe” 113

cukrem pudrem.Za pomocą łyżeczki wylewamy lukier na ciastko, mocujemy piankę. Gdy lukier zaschnie zdobimy bałwanki według własnego uznania. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i za pomocą patyczka do szaszłyka rysujemy oczy i uśmiechy na piankach marshmallow, noski rysujemy z użyciem pomarańczowego pisaka a kokardki i szaliki czerwonym pisakiem. Do wykonania ciasteczek wykorzystałam miskę do rozpuszczania produktów w kąpieli wodnej marki

Podróż w kulinaria