szaszłyki - 3147 przepisów (strona:149/210)

Puszysta Drożdżówka z Kruszonką 298

dołu półkę. Drożdżówkę piekę około 50 minut w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy ciasto jest upieczone to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone. Drożdżówka z kruszonką jest już upieczona, można się częstować. Życzę udanych wypieków i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Babeczki krówka 174

papilotkami. Piekarnik nastawiamy na 180 -200 stopni, pieczemy około 25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” albo poukładać na kratce, żeby ostygły

Ciastkozercy
Polędwiczki wieprzowe faszerowane kiełbasą chorizo i tymiankiem 239

Jakoś tak po przeglądzie lodówki i zamrażalki dopadłam kiełbasę chorizo i polędwiczkę wieprzową i podjęłam się wyzwania połączenia tego w całość. już po szaszłykach z chorizo i kurczakiem wiem że kiełbasa ta zupełnie zmienia smak po ugrilowaniu lub zapieczeniu i nie pomyliłam się. Prezentuję się równie ekstra i tak samo smakuje. Podajemy np z zieloną soczewicą z fasolka szparagową

Piekielna Kuchnia Pati
Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim 164

polecam i życzę smacznego. Dla tych co lubią ryby… i nie tylko polecam również: - Łososia w maku - Smażone filety z gładzicy - Tartę z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną - Szaszłyki z łososia - Kotlety siekane z łososia - Dorsza w panierce sezamowej - Rybę po grecku - Łososia pieczonego w niskiej temperaturze - Pollocka (dorsza) w cieście piwnym - Dogfish na rukoli, z pesto bazyliowym - Chrupiącego

mojewypiekiinietylko
Szaszłyki warzywne 207

dodatek do mięsa z grilla Składniki 4-5 ziemniaków 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 szalotka sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie przyprawa do grilla olej Sposób … Czytaj dalej Szaszłyki warzywne

czarrna od kuchni
Recencja książki "Kuchnia toskańska" P. Adamczewskiego 167

poznania kuchni toskańskiej.Aż chce się jeść oczami. A na dodatek mój ulubiony papier kredowy.... Autor „ Kuchni Toskańskiej ” przedstawia przepisy m.in. na: bruschettę, florenckie naleśniki, zupę pomidorową z grzankami, szaszłyki z kalmarów, faszerowane cukinie, florencką pieczeń wieprzową, polędwicę w ziołach, ciasto korzenne, tiramisu, czy panna cottę. Oprócz ciekawych przepisów, książka Piotra Adamczewskiego zawiera wykaz podstawowych ziół stosowanych w toskańskiej

Bon Appetit Małgorzaty
Przepis na Chleb Orkiszowy na Drożdżach 254

około 60 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony, Lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Pączki z nadzieniem wg Aleex i Blog Roku 2014 128

Pączki muszą być naprawdę dobrze napuszone. 7. W tym czasie rozgrzać smalec. 8. Wyrośnięte pączki smażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury 175ºC, z obu stron. Przewracać patyczkiem do szaszłyków. Na tłuszcz wkładamy ciastka zlepieniem do góry! 9. Po usmażeniu odkładać na bibułkę do odsączenia. 10. Pączki nadziewać konfiturą lub powidłami przy pomocy przyrządu do dekorowania. 11. Po ostudzeniu posypać

W mojej kuchni
Kofty z wieprzowiny 184

kilka chwil". Całość przygotowanego mięsa dzielę na 7-8 części a z każdej z części formuję w dłoniach wałek średnicy ok 3 cm który nabijam na namoczony patyczek do szaszłyków. Grilluję spokojnie ale na dobrze rozgrzanym grillu co chwilę troszeczkę obracając. W moich koftach niema za dużo przypraw a to za sprawą śliwek suszonych które pięknie aromatyzują mięso podczas grillowania

Mechanik w kuchni
MURZYNEK Z CYNAMONEM I POWIDŁAMI 105

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy  po kolei resztę składników, mieszamy i wylewamy na formę. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto przekłuwamy gęsto patyczkiem do szaszłyków i polewamy polewą czekoladową. Zamiast polewy ciasto można posypać cukrem pudrem. Polewa: masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, wyłączamy gaz, dodajemy kakao i śmietanę, szybko mieszamy do połączenia składników

słodki bratek
MARMURKOWA BABKA Z JAGODAMI 150

dzielimy na 2 części, do 1 dodajemy kakao. W formie układamy na przemian jasne i ciemne ciasto. Każdą warstwę jasnego ciasta posypujemy jagodami. Wyrównujemy ciasto w formie, patyczkiem do szaszłyków delikatnie mieszamy ciasto, aby powstał wzorek. Pieczemy ok. 45-50 min w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

słodki bratek
Przekładaniec ze schabu i indyka 211

nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą, dodajemy paprykę w proszku, kurkumę, sól i pieprz. Można również użyć gotowej mieszanki przypraw do mięs. Na wcześniej namoczone patyczki do szaszłyków (wtedy nam się nie będą przypalały) nadziewamy oliwkę, a nstępnie plastej szynki długodojrzewającej (może to być szynka parmeńska, szwardzwaldzka, lub im podobne). Szynkę nadziewamy na brzegu, by można było przekładać kolejne warstwy

MarcinChef
Puszyste babeczki podwójnie cytrynowe 210

rondelku umieszczamy sok z cytryny, rum oraz cukier cytrynowy, oraz cukier. Gotujemy kilka minut, aż cukier się roztopi i wszystkie składniki utworzą gesty syrop. Babeczki nakłuwamy patyczkiem do szaszłyków (dość gęsto) i nasączamy syropem. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego

DefinicjaSmaku
JADŁOSPIS PIERWSZY DZIEŃ DIETY 1500 KCAL 122

nadzieję ,że to ułatwi Wam odchudzanie i komponowanie posiłków.Zapraszam!. 1 ŚNIADANIE 350 KCAL. -kanapka z owocami 2 ŚNIADANIE 156 KCAL -chrupkie pieczywo z serem Obiad 548 KCAL - Drobiowe szaszłyki z ziemniakami Podwieczorek 139 KCAL -Tost z dżemem niskosłodzonym Kolacja 331 kcal. - Sałatka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Babka Cytrynowa Lukrowana 230

papierem do pieczenia pod sam koniec pieczenia - po około 45 minutach – i nadal piec dzięki przykryciu bardziej nie powinna zbrązowieć. Aby sprawdzić czy babka jest upieczona wbijam patyczek od szaszłyka i jeżeli po wyjęciu jest suchy to znaczy że jest upieczona. Upieczoną babkę wybijam z foremki i odstawiam do wystudzenia – zimną babkę udekoruję lukrem lub polewą czekoladową, można również oprószyć

Uwaga Babcia Gotuje