szaszłyki - 3147 przepisów (strona:148/210)

Szaszłyki warzywne 228

dodatek do mięsa z grilla Składniki 4-5 ziemniaków 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 szalotka sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie przyprawa do grilla olej Sposób … Czytaj dalej Szaszłyki warzywne

czarrna od kuchni
Recencja książki "Kuchnia toskańska" P. Adamczewskiego 180

poznania kuchni toskańskiej.Aż chce się jeść oczami. A na dodatek mój ulubiony papier kredowy.... Autor „ Kuchni Toskańskiej ” przedstawia przepisy m.in. na: bruschettę, florenckie naleśniki, zupę pomidorową z grzankami, szaszłyki z kalmarów, faszerowane cukinie, florencką pieczeń wieprzową, polędwicę w ziołach, ciasto korzenne, tiramisu, czy panna cottę. Oprócz ciekawych przepisów, książka Piotra Adamczewskiego zawiera wykaz podstawowych ziół stosowanych w toskańskiej

Bon Appetit Małgorzaty
Przepis na Chleb Orkiszowy na Drożdżach 264

około 60 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy to znaczy że chlebek jest upieczony, Lub gdy wyjmiemy z foremki i postukamy od spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Pączki z nadzieniem wg Aleex i Blog Roku 2014 136

Pączki muszą być naprawdę dobrze napuszone. 7. W tym czasie rozgrzać smalec. 8. Wyrośnięte pączki smażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury 175ºC, z obu stron. Przewracać patyczkiem do szaszłyków. Na tłuszcz wkładamy ciastka zlepieniem do góry! 9. Po usmażeniu odkładać na bibułkę do odsączenia. 10. Pączki nadziewać konfiturą lub powidłami przy pomocy przyrządu do dekorowania. 11. Po ostudzeniu posypać

W mojej kuchni
Kofty z wieprzowiny 195

kilka chwil". Całość przygotowanego mięsa dzielę na 7-8 części a z każdej z części formuję w dłoniach wałek średnicy ok 3 cm który nabijam na namoczony patyczek do szaszłyków. Grilluję spokojnie ale na dobrze rozgrzanym grillu co chwilę troszeczkę obracając. W moich koftach niema za dużo przypraw a to za sprawą śliwek suszonych które pięknie aromatyzują mięso podczas grillowania

Mechanik w kuchni
MURZYNEK Z CYNAMONEM I POWIDŁAMI 115

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy  po kolei resztę składników, mieszamy i wylewamy na formę. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto przekłuwamy gęsto patyczkiem do szaszłyków i polewamy polewą czekoladową. Zamiast polewy ciasto można posypać cukrem pudrem. Polewa: masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, wyłączamy gaz, dodajemy kakao i śmietanę, szybko mieszamy do połączenia składników

słodki bratek
MARMURKOWA BABKA Z JAGODAMI 157

dzielimy na 2 części, do 1 dodajemy kakao. W formie układamy na przemian jasne i ciemne ciasto. Każdą warstwę jasnego ciasta posypujemy jagodami. Wyrównujemy ciasto w formie, patyczkiem do szaszłyków delikatnie mieszamy ciasto, aby powstał wzorek. Pieczemy ok. 45-50 min w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

słodki bratek
Przekładaniec ze schabu i indyka 223

nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą, dodajemy paprykę w proszku, kurkumę, sól i pieprz. Można również użyć gotowej mieszanki przypraw do mięs. Na wcześniej namoczone patyczki do szaszłyków (wtedy nam się nie będą przypalały) nadziewamy oliwkę, a nstępnie plastej szynki długodojrzewającej (może to być szynka parmeńska, szwardzwaldzka, lub im podobne). Szynkę nadziewamy na brzegu, by można było przekładać kolejne warstwy

MarcinChef
Puszyste babeczki podwójnie cytrynowe 220

rondelku umieszczamy sok z cytryny, rum oraz cukier cytrynowy, oraz cukier. Gotujemy kilka minut, aż cukier się roztopi i wszystkie składniki utworzą gesty syrop. Babeczki nakłuwamy patyczkiem do szaszłyków (dość gęsto) i nasączamy syropem. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego

DefinicjaSmaku
JADŁOSPIS PIERWSZY DZIEŃ DIETY 1500 KCAL 134

nadzieję ,że to ułatwi Wam odchudzanie i komponowanie posiłków.Zapraszam!. 1 ŚNIADANIE 350 KCAL. -kanapka z owocami 2 ŚNIADANIE 156 KCAL -chrupkie pieczywo z serem Obiad 548 KCAL - Drobiowe szaszłyki z ziemniakami Podwieczorek 139 KCAL -Tost z dżemem niskosłodzonym Kolacja 331 kcal. - Sałatka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Babka Cytrynowa Lukrowana 240

papierem do pieczenia pod sam koniec pieczenia - po około 45 minutach – i nadal piec dzięki przykryciu bardziej nie powinna zbrązowieć. Aby sprawdzić czy babka jest upieczona wbijam patyczek od szaszłyka i jeżeli po wyjęciu jest suchy to znaczy że jest upieczona. Upieczoną babkę wybijam z foremki i odstawiam do wystudzenia – zimną babkę udekoruję lukrem lub polewą czekoladową, można również oprószyć

Uwaga Babcia Gotuje
Mazurek czekoladowy 199

Jeśli korzystacie z tak dużej blaszki jak ja czas pieczenia będzie można nieco skrócić. Warto zawsze sprawdzić przed wyciągnięciem czy ciasto nie jest surowe za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Orzechy kroimy na mniejsze kawałki, parzymy kawę na poncz i odstawiamy do ostudzenia. Biszkopt przekrawamy na pół, żeby otrzymać dwa cienkie spody. Nakrapiamy pierwszy z nich ponczem (jeśli ciasto będą

Ciastkozercy
Mazurek 157

Jeśli korzystacie z tak dużej blaszki jak ja czas pieczenia będzie można nieco skrócić. Warto zawsze sprawdzić przed wyciągnięciem czy ciasto nie jest surowe za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Czekoladę kroimy na drobne kawałki, część malin miksujemy na puder w blenderze lub młynku do kawy. Biszkopt przekrawamy na pół, żeby otrzymać dwa cienkie spody. Nakrapiamy pierwszy z nich wodą

Ciastkozercy
Ciasteczkowe lizaki z siemieniem lnianym. 132

łyżka cukru pudru (można więcej) 1 jajko 1 żółtko 10 dag masła pół słoiczka powidła śliwkowego Dodatkowo; około pół tabliczki białej czekolady około pół szklanki siemienia lnianego patyczki do szaszłyków Przygotowanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie zawijamy w folie i wkładamy na około pół godziny do lodówki.  Po tym czasie wałkujemy na placek grubości

Radość kipiąca uśmiechem.
Gulasz pieczony. Pieczone mięso a'la gulasz z piekarnika. 168

przyznaje całkowita rację tytuł idealnie tu pasuje. Mięciutkie mięso, doskonale upieczone w towarzystw boczku, cebuli, papryk, pieczarek, dosłownie rozpływa się w ustach. W smaku przypomina trochę gulasz pieczony, trochę szaszłyki z piekarnika. Składników wydaje się być strasznie dużo, ale potrawa w czasie pieczenia się kurczy. Podana porcja u mnie wystarczyła na dwa dni obiadów dla trzech osób. W pierwszy dzień

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania