dlatego zachęcamy do eksperymentowania. Nasza wersja była bardzo aromatyczna, słodko-gorzkawa z nutami orzechowymi. PODANIE Fondue zajadamy z kawałkami pieczywa lub warzyw, nabitymi na szpikulec czy drewniany patyczek do szaszłyków. Masa z sera bardzo szybko stygnie, więc fondue trzeba podgrzewać podczas konsumpcji, nie ma innego wyjścia. Jeśli nie posiadacie zestawu podgrzewającego do fondue, najlepiej jest zostawić rondelek z masą
Nerds Kitchenktóry łączy w sobie słodycz i orzeźwienie. Skusicie się na takie pychotki ?! Smacznego! SKŁADNIKI: 250 g. truskawek 150 g. gorzkiej lub mlecznej czekolady 60 g. białej czekolady patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Myjemy i osuszamy truskawki- ale nie odcinamy szypułek ! Gorzką lub mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej- tzn. łamiemy i wkładamy czekoladę do szklanej miski, następnie stawiamy miskę na garnku
Domowe Tortybyć wilgotny, ale nie mokry! DODATKOWO: 500 g. truskawek 150 g. gorzkiej lub mlecznej czekolady (do obtoczenia truskawek) 60 g. białej czekolady (do ozdoby truskawek w czekoladzie) patyczki do szaszłyków 200 ml. śmietany kremówki 60 g. kropelek czekoladowych białych 60 g. kropelek czekoladowych mlecznych (czekoladowe kropelki można zastapic posiekaną czekoladą) Wykonanie Tortu: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Czekoladę umieszczamy razem z masłem
Domowe TortyZaczynamy sezon grillowy :) jak Majówki ? Uwielbiam przyprawy, może być ich mnóstwo... a wy ? jakie macie sposoby na grilla Szaszłyki moje ulubione : * papryka * pieczarki *karkówka mmmmm... czy jest coś lepszego? boczek w marynacie wcześniej przygotowanej i biała kiełbaska - niebo dla podniebienia:) kiełbaska i przyprawa do gilla , smak i cudowny aromat :) zapalony grill i jedzenia
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieautorka: nataliapaalac z bloga healthy dreams Ryż z pieczarkami w śmietanie autorka: gaita z bloga Katalog smaków Ziemniaki... szybki obiad z mikrofali autorka: gaita z bloga Katalog smaków Jesienne szaszłyki z borowikiem, maślakiem i aromatycznym kotlecikiem z dynią serwowane z pastą z bakłażana autorka: jednopalnikowa z bloga Jednopalnikowa Makaron penne ze świeżymi borowikami i cukinią autorka: MilionSmakow z bloga Milion
Weekendy w domu i ogrodziecukrem, esencją waniliową i następnie wymieszać z ostudzoną żelatyną. Do szklanek/pucharków przekładać (naprzemiennie) po kilka łyżek musu i masy (aż wszystko zostanie zużyte). Całość delikatnie zamieszać patyczkiem do szaszłyków. (Utworzy się marmurkowy wzór.) Desery schłodzić w lodówce - do stężenia całości. Do ozdobienia użyłam elementów ze SweetBoxa ( SweetBox Kaszubski
Di gotujegodziny pieczenia itd, sami więc obliczacie jaki czas jest potrzebny do Waszego kawałka mięsa. Po drugie po obliczonym czasie pieczenia w najgrubszą część szynki wbijam patyk do szaszłyków, kolor soków jaki wypłyną decyduje o tym czy jeszcze zostawiam ją w piekarniku czy nie. Jeśli po nakłuciu leci jasno różowy płyn zostawiam jeszcze na dodatkowe 15-20 minut, kończę pieczenie jeśli
Apetyczna babeczkakostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę, przetarty czosnek, przyprawę gyros i bułkę tartą wszystko dokładnie wyrobić ze sobą. Na patyczkach od szaszłyków formować podłużne kotleciki które smażyć na malej ilości oleju z każdej strony, cały czas obracając
Pychotkaaadodałam pokrojoną w talarki marchewkę, seler, por, przyprawy, gotowałam przez 15 minut. Pstrągi oczyściłam, umyłam, wyfiletowałam a następnie nadałam kształt w jakim je chciałam podać pomagając sobie patyczkiem do szaszłyków. Gdy wywar się już ugotował wyciągnęłam z niego por i wlałam 4 łyżki octu. Włożyłam pstrągi, ( powinny być całe zakryte) gotowałam na wolnym ogniu przez 30 minut. Ryby wyciągnęłam, wyłożyłam
Darcia w kuchniSkładniki: brokuł 4 jajka 450 ml jogurt naturalny 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku przyprawy:cukier, sól, pieprz, suszona natka pietruszki dodatkowo: patyczki do szaszłyków, gumki recepturki Sposób wykonania: Jajka ugotowałam, ostudziłam i obrałam. Wokół jajka ułożyłam 5 patyczków, na końce patyczków z obu stron nałożyłam recepturki. Pozostawiłam na 0,5 h. aby uformowały się kwiatki.( pomysł zaczerpnięty z Kulinarny
Darcia w kuchnibyć gęsta), przyprawę. Całość dokładnie mieszamy. Kurczaka kroimy w dużą kostkę, mieszamy z kurkumą. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Kawałki kurczaka zanurzamy w cieście, przy pomocy wykałaczki do szaszłyka przekładamy na głęboki olej. Po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
R'n'G KitchenCiasto..z serii ..zamieszać ...i do blaszki...prosto i szybko..tak szybko, że zapomniałam o oleju...ale i tak zostało szybko zjedzone..Po upieczeniu i wystudzeniu patykiem do szaszłyków zrobiłam w cieście dziurki i polałam polewą czekoladową. 5 jaj 3/4 szkl.cukru cukier waniliowy 3/4 szkl.oleju 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Moje domowe kucharzenielepiej. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20 -25 min. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły
Ciastkozercywyglądały apetycznie i zachęcająco. Ja też jako dziecko, czy nawet nastolatek nie przepadałem za marchewką czy kalafiorem, na szczęście mi przeszło :) Warzywa zostały mi, po wykorzystaniu ich połówek w szaszłykach warzywnych , więc są wykorzystane w sumie takie same, inaczej tylko przyprawione :) Składniki : 100g ryżu jaśminowego 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej kilka różyczek romanesco kilka
Parowar Facetasosu Tabasco. Wszystko dobrze wymieszałam przez około 15 minut i odstawiłam na godzinę do lodówki. Z mięsa uformowałam nieduże,podłużne kotleciki, które nadziałam na patyczki do szaszłyków. Układałam na rozgrzanej patelni grillowej i smażyłam około 10 minut często obracając aż przybrały piękną złotobrązową barwę. Te typowo bałkańskie danie jest szybie w wykonaniu. Można je podawać z surówkami
potrawyregionalne