szaszłyki - 3147 przepisów (strona:142/210)

Kurczak satay z grilla 410

paski. Czosnek ścieramy na tarce i mieszamy z pozostałymi składnikami tworząc marynatę w której marynujemy kurczaka minimum 3h do lodówki.  Paski filetu nabijamy (na namoczone patyczki do szaszłyków) tworząc kształt przypominający falę. Grillujemy spokojnie najlepiej na brykiecie unikając ze względu na zawarty miód w marynacie jakichkolwiek płomieni

Mechanik w kuchni
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 256

minut, po tym czasie sprawdzamy, czy ciasto jest gotowe. Samo sprawdzenie wykonujemy tak samo jak w przypadku zwykłych ciast – w najgrubszym miejscu ciasta wbijamy patyczek (najlepiej taki do szaszłyków) do dna i sprawdzamy, czy ciasto się do niego lepi. Ciasto jest gotowe, gdy nie przykleja się już do patyczka. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest zdrowy. Toż

Proste-przepisy.pl
Lunchbox #2 - dwa sposoby na pysznego kurczaka do pracy 182

solą i pieprzem. Studzimy.   Jako dodatek przygotowałam sałatkę z sałaty, pomidorków koktajlowych, papryki i szczypiorku z sosem koperkowo-ziołowym.   Kurczaka i ananasa można ponabijać na patyczki do szaszłyków lub włożyć luzem do pojemnika, co kto woli ;) Ryż może być w formie kuleczek lub nałożony zwyczajnie. Ale wiecie, małe słodkie kuleczki lepiej smakują! ;)   Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
DYNIOWE SERNIKOBROWNIE Z MUSEM ŚLIWKOWYM 423

wyszła za gęsta, można dodać 2-3 łyżki śmietanki 30%. Masę bardzo delikatnie i równomiernie wylewamy na podpieczony spód. Łyżeczką, miejscami wylewamy mus śliwkowy i wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków kreślimy w masie ósemki. Pozostały mus przekładamy do miseczki. Blaszkę z ciastem ustawiamy na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika i wsuwamy, tak by ciasto znajdowało się w środkowej części piekarnika

cool and minty
TOP 50 - Gadżety kuchenne, które chciałabyś mieć! 161

jajek sadzonych (49,90) 45. Osłonka na palce (21,90) 46. Foremki do jajek w koszulce (59,80) 47. Wyciskacz do tubek (5,90) 48.  Zestaw do szaszłyków (14,80) 49. Foremka do naleśników (38,90) 50. Oddzielacz żółtka od białka (27,80) Przedstawione gadżety kuchenne pochodzą ze sklepów

Tradycyjna Kuchnia
Ciastka "Ziarna kawy" (czekoladowo-kawowe) 124

przez około 30 minut. Po tym czasie z ciasta odrywać kawałki o wielkości orzecha włoskiego. Z każdego kawałka uformować owalny kształt, a na środku (wzdłuż) - za pomocą patyczka do szaszłyków zrobić dość głęboki rowek. Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia - pamiętając o zachowaniu sporych odstępów. (Ciastka podczas pieczenia sporo urosną.) Piec około 20 minut w 170 stopniach. Przygotować

Di gotuje
Recenzja książki "Zdrowe i proste gotowanie ze św. Hildegardą z Bingen" 213

Przekąski i smarowidła do chleba (np. Bruschetta z fenkułem, Pasta z owczego sera) * Dania główne : Potrawy warzywne (np. Grecki placek ze szpinakiem) Tarty (np. Tarta warzywna) Potrawy mięsne (np. Szaszłyki ze strusia) Potrawy rybne (np. Sandacz z cukinią) Potrawy z makaronem i szpecle (np. Cannelloni z farszem z ricotty) Inne dania główne (np. Pizza z tuńczykiem) Dania główne na słodko

Z miłości do słodkości
Łosoś atlantycki w cieście piwnym 192

Terrina z łososia w maku Tatar z łososia, z mango, na awokado Łosoś w maku Muszle taco z łososiem wędzonym Nigiri sushi z łososiem Temari sushi Tatar z łososia Szaszłyki z łososia Bliny ziemniaczane z łososiem Kotlety siekane z łososia Najlepszy domowy fishburger Pasta z pieczonego łososia Łosoś pieczony w niskiej temperaturze Chrupiący łosoś Gordona Ramsaya Krakersy z łososiem Łosoś

mojewypiekiinietylko
FOTODIETA - MOŻE WARTO SPRÓBOWAĆ? 133

sobie coś z artysty! Na Twoich zdjęciach wciąż same kanapki? Można się znudzić - może następnym razem, zamiast kanapek wpadną naleśniki, sałatka czy jajka? A może szaszłyki z mięsem i warzywami, koktajl, garść orzechów? Hmm.. pomysłów może być wiele! Dziel się swoimi zdjęciami - z rodziną, znajomymi, na swoim blogu, instagramie, z kimkolwiek, kto wspiera Ciebie

Vroblewska-fitlife
Francuska tarta z szynką, gruszką i serem pleśniowym 361

wstawić do piekarnika na 10 minut (można obciążyć ciasto). Jeśli w trakcie pieczenia ciasto się „zbąbluje”, wystarczy w kilku miejscach jeszcze ja nakłuć widelcem lub patyczkiem do szaszłyków. Na podpieczone ciasto wylewamy masę serową, układamy odsączone i osuszone plastry gruszki. Układamy plastry szynki, całość posypujemy posiekanymi orzechami. Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut, aż ciasto się zarumieni

Pociąg Do Kuchni
Grill - inspiracje i porady 166

skład jest OK!!!). Marynaty przygotowuję z różnych ziół, które łączę z płynem np. sosem sojowym, winem, olejem lub ketchupem. 2. Grillowanie owoców morza - owoce morza najlepiej grillowań w formie szaszłyków (ze względu na ich niewielkie rozmiary) zamarynowane w ulubionych przyprawach z dodatkiem warzyw lub owoców. Owoce morza grillujemy bardzo krótko, aby mieć pewność że będą miękkie i soczyste. 3. Ryby

Kuchnia Bon Appetit
Kolacja rodem z Bliskiego Wschodu 207

sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut do lodówki. Po tym czasie uformuj z mięsa delikatnie spłaszczone „wałeczki” i nadziej je na patyczki do szaszłyków (opcjonalnie). Rozgrzej patelnię do grillowania i grilluj mięso z obu stron. Podawaj z chlebkiem pita i sosem jogurtowym. Szafranowy ryż Składniki: Ryż długoziarnisty – 400g Szafran – szczypta Kumin mielony – 1 łyżeczka

Kuchnia Bon Appetit
Parówkowe spiralki 176

Czasem robię takie śniadanko lub kolację...szybko i smacznie.. parówki Z parówek zdjąć osłonkę i nadziać wzdłuż na patyczek do szaszłyków.  Wbić nóż (lekko pod ukos) w parówkę aż do patyczka i nie odrywając noża przekręcać parówkę zjeżdżając powoli pod ukos w dół aż do samego końca. Następnie ściągnąć  patyczek . Parówkowe spiralki usmażyć

Moje domowe kucharzenie
Burgery z pieczonych buraków i kaszy jaglanej 165

olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Umyte buraki zawinąć w folię aluminiową - każdy osobno. Piec w temperaturze 190 stopni przez ok. 1 godzinę, aż będą miękkie - sprawdzamy czy patyczek do szaszłyków bez trudu w nie wchodzi. Rozwinąć je, zostawić do wystudzenia. Kaszę jaglaną przelać 2 razy wrzątkiem. Włożyć do garnka, zalać szklanką wody i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania