szaszłyki - 3186 przepisów (strona:135/213)

Kurczak zapiekany z ananasem 451

Kurczak w białym winie Makaron cannelloni nadziewany kurczakiem Kurczak barbecue  Kurczak w miodowym sosie  Naleśniki zapiekane z kurczakiem Kurczak w sosie miodowo musztardowym Szybki sos z kurczakiem Szaszłyki na grilla Kurczak zapiekany z brzoskwiniami Kurczak w pomidorowym sosie Składniki 500 g fileta z piersi kurczaka 1/3 ananasa pokrojonego w plasterki  1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki

Delusional Trine
Sałatka z gillowanych warzyw z kuskusem 177

puścił sok. Potem osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokrojoną cukinię i bakłażana skropić delikatnie olejem i oprószyć przyprawa do grillowanych warzyw. Cebulę aby łatwiej było grillować można nadziać na patyczek do szaszłyków. Wszystkie warzywa grillować. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, ja zalałam bulionem. Grillowane warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe jeśli są małe zostawić w całości, większe przekroić na pół

Monia miesza i gotuje
Schab faszerowany papryką 163

sera dodać czosnek. Całość wymieszać. Mięso naciąć wzdłuż, tworząc dwa duże otwory na farsz. Mięso nafaszerować serem i papryką, a następnie spiąć patyczkami do szaszłyków. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i ułożyć na nim plastry masła. Piec 1 godzinę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Krok po kroku: 1. Zamarynować

KuchniaWeDwoje.pl
Pączki Oreo 218

papierka. Smażymy ok, 30-40 sekund, obracamy, kiedy pączki wydają się prawie gotowe – „dojdą” jeszcze smażąc się na drugiej stronie. Wyciągamy za pomocą długiego patyczka do szaszłyków i odsączamy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Jeśli nie mamy pewności czy pączek jest upieczony, można ukłuć go drewnianym patyczkiem i zobaczyć czy na końcu nie ma surowego ciasta

Ciastkozercy
Pączki II 164

wrzucać na rozgrzany tłuszcz, stroną na której leżały do dołu. Smażyć przez około 3 minuty z jednej strony, następnie delikatnie przewrócić na drugą stronę ( np. przy pomocy patyczka do szaszłyków ) i smażyć kolejne 3 minuty. Usmażone pączki wyjmować na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe pączki można polukrować, cukrem pudrem oprószamy gdy całkowicie wystygną. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Schab z żurawiną 203

pomocą wykałaczek. Wmasowujemy marynatę w mięso i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki i nakłuwamy w kilku miejscach od góry patyczkiem do szaszłyków. Jeśli zostało nam trochę żurawiny posypujemy nią mięso lub wkładamy wraz z nim do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem w temp. 200 stopni przez około 1 godzinę 20 minut

Lena Gotuje
Pieczone ziemniaczki 354

Pieczone młode ziemniaczki z dodatkiem przypraw - delikatne i bardzo smaczne. Jako dodatek do mięs. Można zrobić je też na grilu - świetnie smakują z szaszłykami. Podawać z sosem tatarskim Winiary. Składniki: 4 duże młode ziemniaki, sól, pieprz kolorowy, tymianek łyżeczka oleju, 2 łyżeczki masła Sos Taratarski WINIARY Przygtowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy. Nacinamy na około 3-4 mm  plastry nie przecinając

Lena Gotuje
Uczta grillowa piwem popijana, czyli warsztaty z Sokołowem 141

obłędnie pyszne steki z rostbefu i antrykotu, cudownie soczysta polędwiczka, podana z ziemniakami i sosem kurkowym oraz sałatką. Jednak sezonowana wołowina to jest smak! Były też wyśmienite burgery i szaszłyki marynowane w maśle orzechowym. Wszystko oczywiście popijane piwem:)   W międzyczasie Rafał opowiadał i częstował nas piwami w różnych krajów, m.in. belgijskim wiśniowym Kriekem i malinowym Lindemans

Obiad gotowy
Pieczarki z grilla 152

Przygotowanie Grzyby umyć i osuszyć. Przełożyć do miseczki. Wymieszać składniki marynaty, zalać grzyby, obtoczyć w marynacie ze wszystkich stron. Marynować przez minimum 30 minut. Grzyby nadziać na patyki do szaszłyków. Grillować na średnim ogniu aż lekko zmiękną i lekko się przyrumienią - około 2-3 minut z każdej strony. Smacznego

Stare Gary
Warsztaty w ramach Akademii Smaku Sokołów 158

Dominik Moskalenko  wołowinę z Sokołowa na różne sposoby grillował ♨ i świeżych warzyw 🌿🍅🍆 do niej, nie żałował. Blogerzy oczywiście mu pomagali i wspólnie takie oto dania  przygotowali: Orientalne szaszłyki z rostbefu wołowego z sałatką z ogórka i marynowanej białej rzodkwi 🍡; Marynowana w piwie polędwica wołowa z chrupiącymi sałatami 🍴; Burgery z wołowiny sezonowanej na sucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego

Moniki Smakołyki
Szczawnica-Czarda 116

Żeby nie być gołosłowną popatrzcie sami oto kilka zdjęć znad wodospadu. A to już zajazd Czarda: Skusiliśmy się na żurek pieniński z pieczywkiem, kiszkę z kapustą i na wspaniały szaszłyk barani z kartoflem pieczonym z grila z sosem czosnkowym. Było pysznie zdecydowanie polecam!!! Artykuł Szczawnica-Czarda pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
DIPY DO WARZYW LUB MIĘSA - 3 PROPOZYCJE 261

sezonie letnim cieszą się coraz większym powodzeniem i zainteresowaniem.  I bardzo dobrze! 😊  Bo przecież są pyszne i zdrowe.  Wspaniale komponują się z grillowanym mięsem, kiełbasą czy szaszłykami. Są super przekąską w połączeniu z warzywami (surowymi, ugotowanymi na parze lub grillowanymi). Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości wyprą całkowicie wielkie michy chipsów, które często goszczą na stołach jako

Walijskie Pichcenie
Przezroczysty deser arbuzowy 152

rozpuszczam w łyżce gorącej wody, jak przestygnie lekko dodaję śmietany odrobinę i dolewam do reszty śmietany. Wstawiam do lodówki do stężenia. Deser dekoruję śmietaną, malinami, z pozostałych owoców robię szaszłyki.   Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

wesoła kuchnia
Horiatiki – oryginalna sałatka grecka 198

lodówki na godzinę, dwie – tak żeby sałatka zdążyła przejść aromatem przypraw i siebie samej. W lecie sprawdza się do grilla, w upały – jako cały obiad. Świetny dodatek do greckich szaszłyków z kurczaka, pieczonych na chrupko skrzydełek . Bez sałaty, bez glazury z octu balsamicznego, z prawdziwą twardą fetą, z mocną oliwą – sałatka grecka to naprawdę hymn na cześć lata i prostoty

Karo in the Kitchen
Sataye z kurczaka z imbirowym sosem 138

Sataye to nic innego jak orientalne szaszłyki, a te są niezwykle proste do wykonania – paski mięsa z piersi kurczaka nabite na drewniany patyczek. Dopełnieniem dania jest makaron z fasoli Mung, który nie wymaga gotowania, i spaghetti z cukinii. Kropką nad i jest słodko-ostry sos ze świeżego

To co kocham

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję