szaszłyki - 3147 przepisów (strona:132/210)

Tortilla z nuggetsami z indyka 132

wstrząsnąć, aby mięso całe obtoczyło się w mące. Gotowe kawałki mięsa smażyć w dobrze nagrzanym oleju ok 4-5 minut, co jakiś czas przewracając w drugą stronę patyczkiem do szaszłyków. Wyjąć na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i podgrzać jeszcze 5 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. W tym czasie na suchej

Trufelkowo
Ciastka-Lizaki Pieguski 181

cukru brązowego 80 g masła 100 g masła orzechowego (100% orzeszki arachidowe) 1 jajko 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki orzechów włoskich 1 łyżka suszonej żurawiny dodatkowo: patyki do szaszłyków opcjonalnie wiórki kokosowe kokardki do ozdoby patyczków Wykonanie: Orzechy włoskie zblendować na sypką masę. Czekoladę posiekać. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i sól. Masło, masło orzechowe

Trufelkowo
Ciasto z jabłkami – proste i pyszne 350

jabłkami: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 55 minut do suchego patyczka (wbijam w ciasto wykałaczkę lub patyczek do szaszłyka i jeżeli jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone). Piekarnik mam ustawiony na grzane góra dól, bez używania termoobiegu, długość pieczenia ciasta może się różnić w zależności od piekarnika

Uwaga Babcia Gotuje
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ I ŚWIEŻYMI POMIDORAMI 193

każdy oddzielnie zawijamy w folię aluminiową. Układamy w żaroodpornej foremce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 1 godzinę lub do momentu, gdy buraki będą zupełnie miękkie (drewniany patyczek do szaszłyków powinien gładko zanurzyć się w miąższu). Wyjmujemy z folii, studzimy, obieramy ze skóry i kroimy w cienkie plastry, a następnie w drobną kostkę. W szerokim garnku rozgrzewamy masło i olej

cool and minty
Warsztaty Akademii Smaku Sokołów i siedleckiej Brofaktury 140

blogerami kuchennymi, którzy na warsztaty zjechali z całej Polski. Pogoda była jak na zamówienie, mogliśmy, więc także co nieco poleniuchować na zielonej trawce. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: orientalnego szaszłyka z rostbefu wołowego z sałatką z ogórka i marynowanej białej rzodkwi marynowaną w piwie polędwicę wołową z chrupiącymi sałatami burgera  z wołowiny sezonowanej na sucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego

Kulinarne przygody Gatity
Tarta jabłkowa 126

podpieczony spód i rozprowadzamy równomiernie. Na wierzchu układamy usmażone wcześniej jabłka. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut albo aż nadzienie będzie upieczone, co sprawdzamy przy pomocy patyczka do szaszłyków. Podajemy po przestudzeniu i uważamy, żeby nie zjeść całej tarty od razu, a podzielić się z innymi Smacznego! *Przepis pochodzi od PeacefulCuisine . Artykuł Tarta jabłkowa pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Placek z rabarbarem z zasadą sekretariatu w tle i czterema prawami jakimi rządzą się konsultacje na Uniwersytecie 119

Możesz na górę dodać odrobinę marcepanu lub kruszonki. 8. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 50 minut lub więcej. Do tzw. suchego patyczka, Jeśli nie masz patyczka do szaszłyków tę rolę z powodzeniem spełni parasolka do drinków. Smacznego

U Fiolki
Kostka cytrynowa z kokosem 175

połączą wlać śmietankę. Całość wymieszać i odstawić do przestudzenia. Ostudzone ciasto pokroić na kostki. Wiórki kokosowe wsypać do miski. Kawałki ciasta zanurzać w polewie (można wspomóc się patyczkami do szaszłyków) i obtaczać w wiórkach. Smacznego

Zielona Kuchnia
Kurczak zapiekany z ananasem 446

Kurczak w białym winie Makaron cannelloni nadziewany kurczakiem Kurczak barbecue  Kurczak w miodowym sosie  Naleśniki zapiekane z kurczakiem Kurczak w sosie miodowo musztardowym Szybki sos z kurczakiem Szaszłyki na grilla Kurczak zapiekany z brzoskwiniami Kurczak w pomidorowym sosie Składniki 500 g fileta z piersi kurczaka 1/3 ananasa pokrojonego w plasterki  1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki

Delusional Trine
Sałatka z gillowanych warzyw z kuskusem 169

puścił sok. Potem osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokrojoną cukinię i bakłażana skropić delikatnie olejem i oprószyć przyprawa do grillowanych warzyw. Cebulę aby łatwiej było grillować można nadziać na patyczek do szaszłyków. Wszystkie warzywa grillować. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, ja zalałam bulionem. Grillowane warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe jeśli są małe zostawić w całości, większe przekroić na pół

Monia miesza i gotuje
Schab faszerowany papryką 152

sera dodać czosnek. Całość wymieszać. Mięso naciąć wzdłuż, tworząc dwa duże otwory na farsz. Mięso nafaszerować serem i papryką, a następnie spiąć patyczkami do szaszłyków. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i ułożyć na nim plastry masła. Piec 1 godzinę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Krok po kroku: 1. Zamarynować

KuchniaWeDwoje.pl
Pączki Oreo 207

papierka. Smażymy ok, 30-40 sekund, obracamy, kiedy pączki wydają się prawie gotowe – „dojdą” jeszcze smażąc się na drugiej stronie. Wyciągamy za pomocą długiego patyczka do szaszłyków i odsączamy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Jeśli nie mamy pewności czy pączek jest upieczony, można ukłuć go drewnianym patyczkiem i zobaczyć czy na końcu nie ma surowego ciasta

Ciastkozercy
Pączki II 156

wrzucać na rozgrzany tłuszcz, stroną na której leżały do dołu. Smażyć przez około 3 minuty z jednej strony, następnie delikatnie przewrócić na drugą stronę ( np. przy pomocy patyczka do szaszłyków ) i smażyć kolejne 3 minuty. Usmażone pączki wyjmować na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe pączki można polukrować, cukrem pudrem oprószamy gdy całkowicie wystygną. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Schab z żurawiną 194

pomocą wykałaczek. Wmasowujemy marynatę w mięso i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki i nakłuwamy w kilku miejscach od góry patyczkiem do szaszłyków. Jeśli zostało nam trochę żurawiny posypujemy nią mięso lub wkładamy wraz z nim do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem w temp. 200 stopni przez około 1 godzinę 20 minut

Lena Gotuje
Pieczone ziemniaczki 347

Pieczone młode ziemniaczki z dodatkiem przypraw - delikatne i bardzo smaczne. Jako dodatek do mięs. Można zrobić je też na grilu - świetnie smakują z szaszłykami. Podawać z sosem tatarskim Winiary. Składniki: 4 duże młode ziemniaki, sól, pieprz kolorowy, tymianek łyżeczka oleju, 2 łyżeczki masła Sos Taratarski WINIARY Przygtowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy. Nacinamy na około 3-4 mm  plastry nie przecinając

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania