stopni. W tej temperaturze piec mięso przez około 90-120 minut. Pod koniec pieczenia uchylić pokrywkę. Mięso powinno być miękkie, ale sprawdzić to nakłuwając je patykiem do szaszłyków. Jeśli będzie lekko wchodził, wtedy pierś z gęsi jest upieczona. Upieczone mięso wyjąć z piekarnika. Pozostawić pod przykryciem na około 10-15 minut. Następnie wyjąć i pokroić w dowolnej wielkości kawałki. Podawać
Codzienna kuchnia niecodziennapowietrzu bez potraw mięsnych, przyrządzanych na grillu? Nie zawsze jednak muszą to być kiełbaski czy kotlety z karkówki. Pokażę Wam jak przyrządzić na grillu m.in. smakowite żeberka, kolorowe mięsne szaszłyki czy stek z kością z warzywami. Mam nadzieję, że przepisy spodobają się Wam ;) Polecam! MARYNOWANY STEK Z KOŚCIĄ Z WARZYWAMI Czas marynowania
Moja Książka Kucharskaciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut. Ciasto sprawdzam czy jest upieczone, wbijam w nie patyczek od szaszłyka lub wykałaczkę i jeżeli po wyjęciu patyczek jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone. Jeżeli góra ciasta zbytnio ściemnieje, to można nakryć ciasto folią aluminiową i nadal piec. Upieczoną babkę
Uwaga Babcia Gotujepiekarnika i dodajemy ulubione dodatki - u mnie to: listek sałaty, plaster mango, plaster pomidora, 2-3 plasterki ogórka świeżego oraz ketchup i majonez. Całość możemy przekłuć patyczkiem do szaszłyków, wtedy nie rozpadnie się podczas jedzenia
Kuchnia MagdaLenypodzielić na 2 części, do 1 dodać kakao. Blaszkę wyłożyć papierem i wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Każdą warstwę jasnego ciasta posypywać jagodami. Wyrównać ciasto, patyczkiem do szaszłyków delikatnie wymieszać,aby powstał wzorek. Piec ok. 45-50 min w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Moje domowe kucharzeniedelikatnie wmieszać do masy serowej. Formę kwadratową o boku 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto czekoladowe, na to wyłożyć masę serową i przy pomocy patyczka do szaszłyków porobić "mazaje". Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Ciasto przestudzić. Smakuje dobrze zarówno zimne, z lodówki, jak i podgrzane w mikrofalówce. źródło: na podstawie klik
Słodkie inspiracjeprzełożyć serkiem. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać z wierzchu ciasto, odczekać aż czekolada zastygnie, kroić na kawałki i podawać. Smacznego! * patyczek drewniany (np. do szaszłyków) wbity w środek ciasta po wyciągnięciu powinien być suchy, nieoblepiony ciastem
Słodkie inspiracjerodzynki i orzechy, wymieszać łyżką. Przełożyć do przygotowanej formy i piec przez 25-30 min. Aby sprawdzić, czy ciasto jest upieczone, należy wbić w jego środek patyczek np. od szaszłyków. Ciasto jest gotowe, gdy wbity w ten sposób patyczek jest po wyciągnięciu suchy. Ostudzić i przygotować krem. Krem 100 g miękkiego masła 450 g tłustego twarożku (używam serka 'Mój ulubiony
Słodkie inspiracjekoniec delikatnie połączyć z przesianą mąką. Masę wylać do przygotowanej blaszki. Krem wymieszać z mlekiem, aby był bardziej płynny, wylać na wierzch ciasta i zrobić za pomocą patyczka do szaszłyków "esy-floresy" ;) Piec przez 20-25 minut
Słodkie inspiracjePrzelać ciasto do podłużnej foremki o wym. 28x8 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 40 min. Sprawdzić, czy ciasto jest upieczone, wbijając patyczek do szaszłyków w środek. Wystudzić. Smacznego! źródło: Weranda Country 12/2016
Słodkie inspiracjejednej części dodać kakao i mleko, wymieszać. Przełożyć do foremek wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości (trochę jasnego ciasta, trochę ciemnego). Zrobić w babeczkach "mazaje" przy użyciu drewnianego patyczka do szaszłyków. Piec 20-25 min. w 180 st. C. Wystudzić. Smacznego
Słodkie inspiracjeciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na drugą od dołu półkę i piekę około 45 minut. Ciasto sprawdzam czy jest upieczone wbijam w nie patyczek od szaszłyka lub wykałaczkę i jeżeli po wyjęciu patyczek jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone. Jeżeli góra ciasta zbytnio ściemnieje, to można nakryć ciasto folią aluminiową i nadal piec. Upieczoną babkę
Uwaga Babcia Gotujeczekoladową w wersji wegańskiej. Olej kokosowy, mleko kokosowe, cukier kokosowy, wodę i kakao podgrzewam w garnku i mieszam dokładnie by uzyskać jednolitą masę. Kiedy polewa stanie się gładka na szaszłyk nabijam suszoną śliwkę i moczę w polewie. Następnie odkładam śliwki na kratkę aby polewa zastygła. Pozostałą polewą oblewam wierzch sernika. Sernik chłodzę w lodówce przez godzinę lub dwie
Mango Papajawyłożyć papierowe papilotki. Przygotowane foremki wypełniamy ciastem (najlepiej do wysokości ok. 1 cm od brzegu). Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 20-25 minut. Szypułką lub patyczkiem do szaszłyków możemy sprawdzić czy babeczki nie są surowe w środku. Najlepiej zjadać ciepłe, po upieczeniu
Ciastka i ciasta