szaszłyki - 3147 przepisów (strona:130/210)

Szaszłyki z tofu czosnkowego i z karmelizowanego ananasa 159

Szaszłyki z tofu i z karmelizowanym ananasem. Wszystko robimy na jednej patelni. opakowanie czosnkowego tofu pół ananasa 3 cebulki dymki czerwone olej sezam świeży imbir (ok 2 cm) sos teriyaki marynata: 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka miodu szczypiorek sezam łyżka octu ryżowego papryczka chili Tofu pokroiłam w kostkę ( wyszło 6 sporych sześcianów), Ananasa pokroiłam w takie same kostki jak tofu

AZgotuj!
Domowy kebab z piersi kurczaka 469

przepisie. Domowy kebab z piersi kurczaka przypadnie do gustu dzieciom, ale także dorosłym na imprezie. Musicie go wypróbować w swojej kuchni. Do przygotowania potrawy przydadzą się wam patyczki na szaszłyki do grilla, by ustabilizować nasz kebab w piekarniku. Możecie spróbować inne moje przepisy – zobaczcie kanapkę nowojorską a’la reuben a także kanapkę z zapiekanym boczkiem . Zobacz mój film

Kuchennyviral.pl
Kurczak z mango i limonką 116

Kurczak z mango i limonką to efekt przerobienia przepisu na szaszłyki z kurczaka w dipie majonezowym z mango i limonką – w zimowe popołudnie nie mam nastroju na zimny dip majonezowy, dlatego też z pomocą mojego najstarszego mężczyzny przerobiliśmy podstawowy przepis – fajna zabawa pełna niespodzianek. Składniki na: Kurczak z mango i limonką trzy pojedyncze... Więcej The post Kurczak

Magiczny Garnek
Pączki na śmietanie kremówce 142

wrzucać na rozgrzany tłuszcz, stroną na której leżały do dołu. Smażyć przez około 3 minuty z jednej strony, następnie delikatnie przewrócić na drugą stronę ( np. przy pomocy patyczka do szaszłyków ) i smażyć kolejne 3 minuty. Usmażone pączki wyjmować na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe pączki można polukrować. Cukrem pudrem należy oprószać kiedy pączki całkowicie

Opowieści z piekarnika
Krem z kalafiora z dodatkiem curry 120

pieprzem. 4. Grzanki: Chleb tostowy pokroić w kostkę, posypać ziołami prowansalskimi, i usmażyć na oliwie aż się zrumienią. 5.  Filet pociąć na paski, nabić na patyki do szaszłyków, posypać solą, pieprzem i curry. Usmażyć na rozgrzanej oliwie. 6.  Krem podawać z grzankami i mięsem z indyka

Szalona Kuchnia Eweliny
PYSZNE PĄCZKI Z MARMOLADĄ + FILMIK 139

Należy je teraz dokładnie skleić, odkładamy je na deskę i pozostawiamy do wyrośnięcia. Na rozgrzanym oleju smażymy partiami pączki, z jednej i drugiej strony na złoto.  Patyczkiem do szaszłyków sprawdzamy czy nie są surowe w środku. Wyjmujemy na talerz wyłożony papierem w celu odsączenia z tłuszczu.  Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Figa z makiem w czekoladzie 128

być płynna, ale gęsta. Miseczkę odstawić na stół, dodać pozostałe 70g czekolady, poczekać aż się rozpuści, wymieszać. Figi zanurzać w czekoladzie (najłatwiej to robić nadziewając figi na patyczek do szaszłyków lub pomagając sobie dwoma widelcami), wykładać na silikonową matę lub papier do pieczenia. Póki czekolada nie zastygła, z wierzchu posypać makiem i pistacjami. Wstawić od lodówki, żeby szybciej zastygły

Obiad gotowy
Rozetki karnawałowe 1030

gazowaną – należy też strząsać nadmiar oleju z formy przed zanurzeniem w cieście. Jeśli rozetka nie chce zejść z formy po potrząsaniu, można pomóc jej widelcem lub patyczkiem do szaszłyków.   Zobacz także: Trufle o smaku tiramisu i ślubne zdjęcia To taki przepis, który chciało się zrobić natychmiast. Zobac... Sernik kajmakowy Śnił mi się sernik. To był chyba mój pierwszy

Poezja smaku
Faworki orkiszowe bez cukru. Zdrowsza wersja 167

smażyć jednocześnie po kilka faworków z obu stron na złoty kolor. Smażą się bardzo szybko, dosłownie można liczyć po kilkadziesiąt sekund na jedną stronę. Wyławiać (użyłam długich patyczków do szaszłyków) i układać na papierowych ręcznikach do odsączenia nadmiaru tłuszczu  wystudzone faworki posypać przez sitko cukrem pudrem faworki są najlepsze zaraz po upieczeniu lub dopiero po 2 dniach. Drugiej opcji

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Róże z ciasta francuskiego i kiełbasy 99

ciasta i kiełbasy odstawiamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy je przez około 12 minut w temperaturze 200 stopni C. Lekko przestygnięte nabijamy na patyczki do szaszłyków i wkładamy do wazonu.  Wioleta Gargula

MamaOskarka
Pieczone nuggetsy na patyku 186

foliowego, kładziemy na płaskiej powierzchni i kruszymy za pomocą wałka. 2. W misce mieszamy ze sobą jogurt, jajko, paprykę, sos sojowy, sól i pieprz. Filety nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Każdy z kawałków moczymy w marynacie a następnie obtaczamy w płatkach. 3. Kurczaka układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut. Podajemy

Szefowa kuchni
Sałata masłowa 121

Dziś prosta sałata masłowa podana ze śmietaną na słodko. Taką sałatę serwuję do drobiu, szaszłyków warzywnych, dań z grilla. Najczęściej w towarzystwie pieczonych ziołowych ziemniaków lub puree. Jest delikatna i słodka. Śmietanę możemy zastąpić samym jogurtem naturalnym, np. gęstym albo podawać ze słodką śmietanką 18%. Sałatę przygotowuję w naszym domu także na bardziej wytrawnie, czyli z dodatkiem soli i pieprzu

Zasmakuj Kuchni
Kokosanki. 119

polewy rozpuścić w garnku, cały czas mieszając. Wiórki kokosowe wsypać do miski. W gotującej polewie moczyć ciastka. Uważajcie żeby się nie oparzyć. Ja pomagam sobie łyżką i patyczkiem do szaszłyków :) Prosto z polewy ciastko przałożyć do miski z wiórkami kokosowymi. Dokładnie obtoczyć, żeby okleiło się wiórkami. Odłożyć do wystudzenia. Ja przeważnie w jeden dzień piekę ciasto, a na drugi dzień

Agusiowe smakołyki
Domowy kebab z kurczaka 239

przykryj ręcznikiem. Krok 4 Wyciągnij mięso z lodówki, żeby się ogrzało. Przygotuj ruszt. Z bulwy selera odkrój dwa plastry centymetrowej grubości. Obierz je. Weź dwa drewniane patyczki do szaszłyków, oba wbij w jeden z krążków selera. Nadziewaj na nie mięso, dość mocno dociskając, żeby powstał zwarty kebab. Krok 5 Ułóż kebab w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem i wstaw do piekarnika

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Domowy kebab z kurczaka 104

przykryj ręcznikiem. Krok 4 Wyciągnij mięso z lodówki, żeby się ogrzało. Przygotuj ruszt. Z bulwy selera odkrój dwa plastry centymetrowej grubości. Obierz je. Weź dwa drewniane patyczki do szaszłyków, oba wbij w jeden z krążków selera. Nadziewaj na nie mięso, dość mocno dociskając, żeby powstał zwarty kebab. Krok 5 Ułóż kebab w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem i wstaw do piekarnika

Niedzielny kucharz