szybko wypłynie, tłuszcz jest odpowiednio gorący do smażenia. Wyrośnięte pączki kładziemy na tłuszczu tak, by swobodnie w nim pływały. Po zarumienieniu części zanurzonej, obracamy za pomocą np. patyczka do szaszłyków i dosmażamy (ja piekę pączki z każdej strony przez około 2 minuty). Jeżeli ciasto za szybko się rumieni oznacza to, że tłuszcz jest za gorący. PRO TIP: Temperaturę można obniżyć
Mała Cukierenkaobiadu. Surówka najlepiej smakuje z kotletami mielonymi, schabowymi lub pieczonym mięsem oraz tłuczonymi ziemniakami z koperkiem. Surówka z kapusty pasuje do mięs z grilla, jako dodatek do szaszłyków lub burgerów. Smacznego :) Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka do obiadu fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharskanacięcie. Przewlekamy końcówkę paska przez nacięcie, żeby zrobić pętelkę faworka. Faworki smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor (wystarczy około 1 minuty z każdej strony), przewracamy drewnianym patyczkiem do szaszłyków. Mniej więcej w połowie pieczenia dobrze jest wymienić olej na nowy. Usmażone faworki wyciągamy na papierowy (lub normalny) ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Gotowe faworki przekładamy na talerz i posypujemy
Ciastkozercyprzez praskę 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: W dużej misce wymieszać mięso ze wszystkimi składnikami. Następnie uformować podłużne wałki w które nalezy nadziać patyczek od szaszłyka. Obsmażamy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym około 3 minuty z każdej strony. (uwaga! nie przeciągajcie czasu obsmażania bo staną się twarde i mało soczyste). Smacznego
Smaki Nataliiużyłam okrągłej foremki i tylki. Oponki smażymy na rozgrzanym oleju po klika minut z każdej strony aż się zarumienią. Przewracamy na drugą stronę za pomocą długiego drewnianego patyczka do szaszłyków. Ja smażyłam pączki nie w garnu, ale na dużej głębokiej patelni. Usmażone pączki odkładamy na papierowy ręcznik lub ściereczkę, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Jeszcze ciepłe oponki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Ciastkozercypieprzem, posmarować ze wszystkich stron oliwą. Piekarnik nagrzać do 200 st C . Z ziemniaków i trzech lub czterech patyczków ( np z chińskich pałeczek lub patyczków do szaszłyków) zrobić ruszt - na końce pałeczek nabić obrane ziemniaki. położyć na dnie naczynia do pieczenia. Na ruszcie położyć mięso, dodać przekrojoną na pół główkę czosnku, gałązkę rozmarynu, wlać bulion, wstawić
Stare Garyjest pyszne :) SKŁADNIKI: MARYNATA: pół jogurtu greckiego (200 g) 2 łyżki przyprawy do kebaba szczypta soli trochę pieprzu MIĘSO: ok. 70 dag piersi z kurczaka patyczki do szaszłyków ok. 8 szt WYKONANIE: Marynatę mieszamy. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w dużą kostkę, mieszamy dokładnie z marynatą przykrywamy i chowamy do lodówki na ok. 2 godziny (lub całą noc) Patyczki
Pani na deserskładniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 200 g oliwek nadziewanych (ze słoika) 1 jajko patyczki do szaszłyków opcjonalnie parówki pokrojone na wielkość oliwki wykonanie: Z ciasta francuskiego, wzdłuż krótszego boku wycinamy paseczki szerokości oliwki. W połowie każdego paseczka układamy oliwkę, oplatamy ją paseczkami. Tuż obok kładziemy następną i znów oplatamy. Na każdy pasek potrzebujemy 4 oliwki. Zaplecione nadziewamy na szaszłykowy
Domowy Smak JedzeniaSałatka z komosą ryżową, cukinią, groszkiem i fetą (Insalata di quinoa con zucchine, piselli e feta) Pieczone nuggets z kurczaka z domowym ketchupem (Nuggets di pollo con ketchup artigianale) Szaszłyki z pulpecikami z kurczaka, grillowaną cukinią i dipem jogurtowo-ziołowym (Spiedini di polpettine di pollo con zucchine grigliate e salsa di yogurt alle erbe aromatiche) Pulpeciki z ciecierzycy i buraka
La grande e la piccola cuocaefekt wzorków, musimy w drugim garnuszku rozpuścić pół tabliczki białej czekolady z mlekiem. Następnie na ciemnej czekoladzie rozprowadzamy łyżką jasną polewę w tzw. szlaczek *** *** Za pomocą patyczka (takiego do szaszłyków) zaciągamy przez całą długość aby rozmazać trochę położony już zygzak. Całą „operacje” trzeba wykonać gdy czekolady są jeszcze ciepłe gdyż polewa dość szybko zastyga i wówczas już wzorek
Blog z Apetytemumyj i wyszoruj. Ponacinaj bulwę w poprzek co 2-3 milimetry, uważaj aby nie przeciąć do końca. Można sobie ułatwić życie wbijając patyczek do szaszłyków, przez całą długość ziemniaka. Patyczek będzie tworzył coś w rodzaju ogranicznika. Następnie ziemniaki ułóż w naczyniu do zapiekania. Posmaruj połową roztopionego masła, dopraw szczodrze solą
kuron.com.plciasta francuskiego Zawijana tortilla z łososiem, pomidorami i papryką Tortilla z łososiem i rukolą Tortilla z mozzarellą, kurczakiem i suszonymi pomidorami Zawijana tortilla z sałatą, twarożkiem i papryką Szaszłyki z łososiem i ananasem Szybkie zapiekanki na bułkach lub chlebie Rożki tortilli z szynką. Śliwki w boczku Tortilla z szynką i serkiem Tortilla z łososiem i serkiem Papryka w cieście piwnym
Kulinarne Przebojesię do stolnicy czy wałka. Rozwałkować je na grubość około 4-5 mm. Wykrawać kształty foremkami. Jeśli zostanie ciasta a część ma wisieć na choince, patykiem do szaszłyka robimy dziurkę. W elementach domu także wycinamy okna, drzwi itd. Układać na wyłożonej papierem blaszce w niewielkich odstępach od siebie. Piec około 8- 10 min w temp. 180C. Czas pieczenia
Radość kipiąca uśmiechem.efekt wzorków, musimy w drugim garnuszku rozpuścić pół tabliczki białej czekolady z mlekiem. Następnie na ciemnej czekoladzie rozprowadzamy łyżką jasną polewę w tzw. szlaczek *** *** Za pomocą patyczka (takiego do szaszłyków) zaciągamy przez całą długość aby rozmazać trochę położony już zygzak. Całą „operacje” trzeba wykonać gdy czekolady są jeszcze ciepłe gdyż polewa dość szybko zastyga i wówczas już wzorek
Blog z Apetytem