szaszłyki - 3147 przepisów (strona:114/210)

Babeczki czekoladowo-serowe 85

wysokości foremki *** *** Przygotowujemy masę serową: ser ucieramy z cukrami, jajkiem i solą na jednolitą masę *** *** Na środku każdej babeczki układamy łyżkę masy serowej *** *** Za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków delikatnie mieszamy masę serową z ciastem czekoladowym *** *** W ten sposób uzyskamy piękny wzorek na wierzchu babeczek *** *** Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez

Blog z Apetytem
Tabbouleh 131

sokiem z cytryny i oliwa z oliwek. Tabbouleh Tabbouleh serwuje się na zimno głównie jako dodatek do mięs. Dla mnie najlepiej smakuje z mięsem z grilla, sznyclami i z szaszłykami. Dzięki obecności świeżej mięty oraz cytryny danie to jest niezwykle aromatyczne. Kaszę bulgur bez problemu można kupić w większości sklepów dlatego też skuście się i zróbcie w domu to danie

mecooks
GLAZUROWANE PIECZONE BURACZKI 90

dodatek do dań.  Średnie buraczki piekę zwykle 60 -90 minut, w temperaturze 200 st. C, zawinięte w folię aluminiową, aż wbity w nie widelec lub patyczek do szaszłyka, gładko zagłębi się w miąższu. Małe buraczki upieką się szybciej - nie trzeba ich oddzielnie zawijać, wystarczy ułożyć je luźno, w formie do pieczenia i przykryć arkuszem folii aluminiowej.   Zamiast miodu

cool and minty
Sałatka z zielonych pomidorów 144

Składniki zalewy mieszamy i gotujemy. Gorącą zalewą zalewamy warzywa i odstawiamy  na 2 godziny.  Po 2h sałatkę nakładamy do wcześniej przygotowanych słoików, zalewamy zalewą.  Patyczkiem od szaszłyka uwalniamy pęcherzyki powietrza, dolewamy zalewy do pełna, zakręcamy.  Pasteryzujemy

Życie zaczyna się w kuchni
Kurczak z grilla w sosie satay 75

orzechowe, cukier i sos sojowy – gotować ok 10 minut. Zmiksować na gładko, dodać orzeszki i sok z limonki – chwilę pogotować i zestawić z ognia. Kurczaka nadziać na patyczki do szaszłyków, piec na mocno rozgrzanym grillu aż się zarumienią, przewracając na każdą stronę. Podawać z sosem, pokropione sokiem z limonki

Smaczny zeszyt
Ciasto pomarańczowe nasączone sokiem z pomarańczy 79

przez ok. 50 min. Podczas gdy ciasto się piecze wyciskamy sok z pomarańczy, tak żeby uzyskać ok. szklankę płynu. Po upieczeniu nakłuwamy gęsto ciasto drewnianym patyczkiem do szaszłyków, a następnie polewamy jeszcze gorące sokiem. Pozostawiamy do wchłonięcia a następnie wyciągamy ciasto z formy. Przed podaniem polewamy lukrem, polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:) Moje wskazówki i uwagi: Ciasto jest

Słodki Blog
Choinki z ciasta francuskiego z Nutellą na gruszkach 85

obrać i przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, Każdą gruszkę nadziewać np. kawałkami gorzkiej czekolady z rodzynkami, można też dodać odrobinę dżemu Gruszki złożyć, trzeba je spiąć patyczkami do szaszłyków, żeby się nie otwierały podczas pieczenia. Ale przede wszystkim patyczki trzeba umieścić w gruszkach żeby ciasto francuskie nie ześlizgiwało się podczas pieczenia. Rozłożyć pierwszy płat ciasta francuskiego i posmarować

tyfranbox
Parówki w cieście francuskim – zębatki 479

dzielimy na pół a następnie każdą połowę na 3 części. Tak powstaje 6 prostokątów, Każdą parówkę zawijamy ciastem, Zawinięte parówki nacinamy, (można podłożyć na spód 2 patyczki do szaszłyków aby całkiem nie przeciąć parówki) , Usuwamy patyczki i zwijamy ciasto w zębatkę sklejając jego końce, Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 20-25 minut do zarumienienia. Artykuł Parówki w cieście

tyfranbox
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 87

SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI  I ORZECHAMI 5) SZASZŁYKI Z ROLADKAMI INDYCZYMI

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 87

SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI  I ORZECHAMI 5) SZASZŁYKI Z ROLADKAMI INDYCZYMI

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 90

minut, po tym czasie sprawdzamy, czy ciasto jest gotowe. Samo sprawdzenie wykonujemy tak samo jak w przypadku zwykłych ciast – w najgrubszym miejscu ciasta wbijamy patyczek (najlepiej taki do szaszłyków) do dna i sprawdzamy, czy ciasto się do niego lepi. Ciasto jest gotowe, gdy nie przykleja się już do patyczka. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest zdrowy. Toż

Proste-przepisy.pl