szaszłyki - 3147 przepisów (strona:105/210)

Ziemniaki z gzikiem 68

postne dni lub ciekawy bezmięsny obiad. Zajrzyj także do moich propozycji obiadowych: – pieczone ziemniaki – ziemniaki zapiekane ze śmietaną – ziemniaki nakrajane – ziemniaki w mundurkach – kotlet schabowy – ragu z kaczki – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – polędwiczki z kurkami – królik w winie – polędwiczki z szynką parmeńską – żeberka barbeue – pulled pork – kotlet de volailee – kurczak na butelce piwa ZIMNIAKI Z GZIKIEM Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Kotlety z ryby i orkiszu 73

żurawiny, bo słodycz dobrze służy karpiowi, rybom morskim mniej, za to dodaliśmy chrzan no i kaszę. Kasza w naszym domu to stały dodatek do burgerów, kotletów, pulpetów i szaszłyków. Zamiast faszerować kotlety bułką tartą dajemy kaszę. Nie dość, że jest zdrowsza, to jeszcze dzięki niej nie trzeba do masy dodawać jajka, gdyż kasza świetnie sprawdza się w roli spoiwa wiążącego

Niedzielny kucharz
Hamburgery z grillowanym kurczakiem i domowymi frytkami z piekarnika 94

hamburgera: dolną część bułki smarujemy majonezem, następnie układamy liście sałaty, pomidora, cebulę, ogórka zielonego, kurczaka. Górną część bułki smarujemy ketchupem i przykrywamy hamburgera. Wbijamy patyczek od szaszłyka, aby całość dobrze się trzymała. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy albo w słupki albo w ćwiartki (wg uznania).  Pokrojone ziemniaki jeszcze raz płuczemy pod wodą

Smaki Natalii
Gyros - grecki street food 99

Mięso można smażyć na patelni, piec w piekarniku lub zgrillować.  Smażenie na patelni po kilka minut obracając mięso co jakiś czas. Grillownie - grillować mięso nadziane na szpadki do szaszłyków po kilak minut z każdej strony. Pieczenie w piekarniku - mięso piec przez 15-20 minut aż będzie rumiane. Gyros - jak podać? Gyrosa podawać w przypieczonym/zgrillowanym chlebku pita z dodatkiem plastrów

Codzienne Gotowanie
Chinkali 2877

pierwszy raz jadłem jeszcze za czasów ZSRR. Ówczesną podróż w rejony Kaukazu zapamiętałem z wielu powodów, z których jednym była właśnie fenomenalna regionalna kuchnia. A jedzone na zboczu Elbrusa szaszłyk i chinkali nie tylko miłym wspomnieniem. Jako że specjały Zakaukazia przygotowywane są w Polsce w wielu przypadkach przez osoby, które te rejony znają jedynie z książek – niekoniecznie kucharskich – to chaczapuri

Kulinarna Pokusa
CIASTO DYNIOWO CZEKOLADOWE 107

dwie części. Do jednej dodajemy pozostałe 2 łyżki jogurtu i kakao. Krótko mieszamy, do połączenia. Na spód formy na przemian wykładamy łyżkę masy jasnej i ciemnej. Patyczkiem do szaszłyków zakreślamy w cieście ósemki, by uzyskać efekt marmurka. Pieczemy  około 45 minut , do suchego patyczka. Zostawiamy w formie do lekkiego przestygnięcia.  Boki obkrajamy nożykiem, odpinamy obręcz i ostrożnie wyjmujemy

cool and minty
Przegrzebki zawijane w boczku 82

Składniki:         10 plastrów grubo krojonego boczku   10 przegrzebków   2 łyżki mieszanki przypraw   pół łyżeczki soli   10 szpikulców do szaszłyków ( moczonych w wodzie przez 30 minut   świeżo zmielony czarny pieprz   2 łyżki nie solonego masła o temperaturze pokojowej          Przygotowanie:       Piekarnik rozgrzałem do temperatury

R'n'G Kitchen
Ziemniaki jak z ogniska! 344

Zajrzyj także do moich propozycji obiadowych: –  pieczone ziemniaki –  ziemniaki zapiekane ze śmietaną –  ziemniaki nakrajane –  ziemniaki w mundurkach –  kotlet schabowy –  ragu z kaczki –  szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym –  polędwiczki z kurkami –  królik w winie –  polędwiczki z szynką parmeńską –  żeberka barbeue –  pulled pork –  kotlet de volailee

nietylkopasta.pl
Piczone ziemniaki jak z ogniska 84

skórki) Mąkę wymieszać z solą i słodką papryką. Każdy ziemniak zamoczyć w zimnej wodzie i dokładnie obtoczyć z każdej strony w panierce z mąki. Widelcem lub patykiem np. do szaszłyków nakłóć ziemniaczki w kilku miejscach Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Ziemniaki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 40 minut. Długość pieczenia zależy od wielkości ziemniaków. Większe

Andzia Pichci
Sałatka z serem halloumi i winogronami 109

zwartej strukturze, więc świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Ma słonawy smak i jest pyszny, ale niestety należy on do produktów dość kalorycznych. Idealnie pasuje do sałatek, szaszłyków, burgerów, zapiekanek i innych potraw. Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g sera halloumi ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 7-8 szt. winogron czerwonych garść orzechów włoskich Sos: 3 łyżki

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z serem halloumi i winogronami 109

zwartej strukturze, więc świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Ma słonawy smak i jest pyszny, ale niestety należy on do produktów dość kalorycznych. Idealnie pasuje do sałatek, szaszłyków, burgerów, zapiekanek i innych potraw. Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g sera halloumi ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 7-8 szt. winogron czerwonych garść orzechów włoskich Sos: 3 łyżki

Kuchnia MagdaLeny
Domowy sos słodko-kwaśny (do ryżu lub makaronu) 65

ryżu lub makaronu)[/caption] Zobacz inne przepisy na obiad z mięsem indyka: Kotlety Mielone Z Indyka – Najlepszy Przepis Zupa Gulaszowa Z Indykiem – Pyszne Danie Jednogarnkowe Kofty Drobiowe – Przepyszne Szaszłyki Z Mięsa Mielonego Soczyste Kotlety Mielone – Sprawdzony Przepis Pieczeń Z Pieczarkami I Serem Żółtym Chińszczyzna Na Szybko   [caption id="attachment_9478" align="aligncenter" width="901"] Domowy sos słodko-kwaśny

e-PrzepisyKulinarne
Cukinia z grilla 51

Szukacie pomysłów na warzywne danie z grilla? Albo warzywo jako dodatek do kiełbaski lub szaszłyków? Cukinia z grilla będzie idealnym pomysłem. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/cukinia-z-grilla-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/cukinia-z-grilla-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/cukinia-z-grilla-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["cukinia\r","czosnek granulowany,\r","s\u0142odka papryka,\r","zio\u0142a

Bardzo Gruby Smok
Sałatka z mozzarellą i octem balsamicznym 83

piórka cebulkę, pomidorki , dodać oliwki, posypać pestkami, lekko posolić. Całość dość obficie polać octem balsamicznym, który doskonale odświeży smak sałatki, udekorować świeżą bazylią. Ja dodatkowo przygotowałam pomidorowo -   serowe szaszłyki z oliwkami J Świetnie smakuje podana z grzankami, maślanym pieczywem. #ponti #wloskakuchnia #wloskiesmakiponti Gdzie kupić Ponti: sklepy tradycyjne w całej Polsce (i sieci lokalne np. Sklepy Doroty) Makro

W garach u Gosi
Choinki bezowe. 55

jego wymieszania. Jeśli uważacie, że jest go mało można dodać jeszcze odrobinę. Białka przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy patyki od szaszłyków i wyciskamy bezy w kształcie choinki. U mnie wyszło 5 choinek i kilka drobnych bezików. Gotowe choinki posypujemy ozdobami. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni z termoobiegiem

To co lubię - gotuję i polecam