szaszłyki - 3147 przepisów (strona:104/210)

Świąteczne koreczki 87

Świąteczne koreczki to szybka i smaczna przystawka, która dodatkowo pięknie będzie wyglądać na świątecznym stole! Składniki oraz sposób przygotowania: Choinka z ogórka na patyku W jajko wbij patyczek do szaszłyka, a następnie nabij plaster ogórka zwijając go na kształt choinki. Faszerowany pomidor Pomidor napełnić posiekanym czosnkiem, startym serkiem (np. mozzarella), na wierzch ciapka majonezu oraz szczypiorek. Autor przepisu: Jola Czarna

Wasze Przepisy
Lukier królewski i poradnik lukrowania pierniczków 63

taką z Ikei) to jest ona idealną podstawką do malowania pierników. Bez dotykania pierniczka mogę go obracać w każdą stronę. Dodatkowo przyda się Wam wykałaczka lub patyczek do szaszłyków , wtedy kiedy linia się wykrzywi, nie pójdzie tak jak chcecie możecie jeszcze dokonać bardzo szybkiej korekty Wzory: nie ukrywajmy, większość z nas nie ma zdolności na tyle, aby samodzielnie z głowy

nietylkopasta.pl
Kurczak sataye z sosem orzechowym na sałatce 95

pastę curry,olej, sos sojowy, czosnek drobno posiekany i całość mieszam dokładnie. Odstawiam na noc do lodówki żeby mięso przeszło marynatą.  Na drugi dzień nadziewam na patyczki do szaszłyków paski mięsa. Mięso smażę na rozgrzanej patelni grillowej na oleju. Posypuję sezamem. Sos orzechowy: Orzechy nerkowca prażę na suchej patelni. Przekładam do kielicha od blendera i miksuję. Cebulę i czosnek

wesoła kuchnia
Czekoladowe ciasto z cukinii i banana – bez cukru 72

masę, wyrównaj wierzch, stuknij foremką o stół, żeby pozbyć się powietrza w cieście. Wstaw do piekarnika. Piecz 50-60 minut. Wyjmuj ciasto z piekarnika i przy pomocy szpadelka do szaszłyków, sprawdź, czy ciasto jest gotowe. Wbij w środek, jeśli po wyciągnięciu patyczek ma na sobie dużo przyklejonych grudek ciasta, wstaw jeszcze do piekarnika. Pamiętaj, że ciasto z cukinii i banana

Niedzielny kucharz
Sis kebab, czyli kebab z mielonej jagnięciny 53

mojej podróży kulinarnej #w80dnidookolaswiata po Turcji nie mogło zabraknąć dania, które nieodzownie kojarzy się z tym krajem - kebaba. Kebab to nic innego jak mięso grillowane na szaszłyku, a wywodzi się od ludów wędrownych i wojowników, którzy piekli mięso na ogniskach nadziewając je na miecze. Moja dzisiejsza propozycja to sis kebab, czyli kebab z mielonej jagnięciny podany na płaskim chlebku

Codzienne Gotowanie
Domowe burgery drobiowe. 81

pół. Jedną część posmarować keczupem, a drugą majonezem.  Następnie na jednej połowie ułożyć sałatę, mięso i resztę warzyw. Przykryć drugą połową bułki. Następnie od góry przebić patyczkiem do szaszłyków

Agusiowe smakołyki
TORT CZAPKA 67

się połączy z kremem. Przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciągamy tort z lodówki i dekorujemy go kremem maślanym (patrz zdjęcia lub video ) Pompon stabilizujemy na torcie za pomocą patyczka do szaszłyków i też dekorujemy kremem maślanym. Uwagi:  | TUTAJ   znajdziesz inne moje przepisy na  t orty . A jeżeli chcesz zobaczyć moje przepisy na święta to kliknij w zakładkę przepisy

RITA food channel
Wędlina śniadaniowa z karkówki wieprzowej 69

marynatę z oleju rzepakowego, słodkiej i ostrej papryki, czosnku przeciśniętego przez praskę oraz suszonego majeranku. Roztarte przyprawy oddadzą najwięcej aromatu do oleju. Marynatą natrzyj karkówkę, mięso podziurkuj patyczkiem do szaszłyków i ponownie wmasuj marynatę. Umieść mięso w naczyniu żaroodpornym, okryj przezroczystą folią spożywczą i wstaw do lodówki na 12 godzin dla jak najlepszego przeniknięcia smaków. Następnego dnia wstaw karkówkę

ProstePesto.pl
Zupa z pulpetami i kładzionymi kluskami 59

kurczaka i niepalonej kaszy gryczanej. Kto czyta naszego bloga wie, że takie hybrydy mięsno-warzywne to u nas standard. Z mieszanki kaszy i mięsa robimy pulpety, kotlety, burgery i szaszłyki. Teraz też zupy. Zupa z pulpetami zawiera pulpeciki z kaszy gryczanej niepalonej. Nie ma ona tak intensywnego smaku jak siostrzana kasza palona, który jednym się podoba innym przeciwnie i właściwie

Niedzielny kucharz
Bułeczki drożdżowe z kwaśnym dżemem 94

Przykrywamy drugim plackiem, zlepiamy brzegi, a następnie za pomocą radełka kroimy na 3 cm paski. 4. Każdy pasek składamy na pół, przez środek robimy wgłębienie za pomocą patyczka do szaszłyków. Następnie każdy element dwu – trzykrotnie skręcamy wokół własnej osi. 5. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. Przed wstawieniem

Kuchnia Na Wypasie
ŚLEDZIE W OLEJU Z KOLOROWYM PIEPRZEM 68

ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU     PIKANTNO SŁODKIE SZASZŁYKI Z KREWETEK    TATAR Z WĘDZONEJ MAKRELI     BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI   Śledzie w oleju z kolorowym pieprzem: – Aromatyczne i pyszne – Idealne na święta

globuskulinarny
SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ 71

wszystkie smaki, słodką brzoskwinię, słone śledzie, neutralne ziemniaki, gorzkość oliwy, pikantność świeżo mielonego pieprzu i delikatny smak roszponki. Smaczna i zdrowa nieoczywistość. INNE PYSZNE SAŁATKI TU NA BLOGU:   SZASZŁYKI CAPRESE Z OLIWKAMI     SMAŻONA FETA Z SYROPEM KLONOWYM RUKOLĄ I OLIWKAMI     SAŁATKA ARBUZOWA Z MIĘTĄ I HALLOUMI     SAŁATKA WARZYWNA W MUSZLACH MAKARONOWYCH

globuskulinarny
Cong you bing i xiāngcháng 59

pojechać, dlatego jeśli się tam wybierzecie, bo w moim przypadku się nie zanosi, możecie trafić na ulicy własnie na takie coś. Składniki: - mąka - szalotka - jakieś parówki - patyczki na szaszłyki - olej Wykonanie: Mąkę ugniatamy z wodą i odrobiną oleju. Ugniatamy to słowo klucz, bo daje nam pojęcie jakiej konsystencji ma to być ciasto. Dodajemy pokrojonej szalotki i ugniatamy, aż się dobrze

Kryzysowa Książka Kucharska
Tęczowa babka z kisielem, makiem i gorzkim kakao 68

owocowym. Każdą z mas wymieszaj dokładnie z dodatkami. Przełóż je do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksówki w podanej powyżej kolejności, zaczynając od białej masy bez dodatków. Patyczkiem do szaszłyków zamieszaj masy w keksówce, tworząc zygzaki (po upieczeniu babka będzie ładnie prezentowała się w przekroju). Blaszkę z ciastem wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 40 minut

ProstePesto.pl
Paluchy wiedźmy. 86

mniejsze części.  Z każdej części ukulać dłonią mniejszy wałeczek.  Z jednej strony końcówkę posmarować białkiem. W to miejsce wcisnąć migdał.  Zaraz za migdałem zrobić patyczkiem do szaszłyków 3 wgłębienia, tak samo  zrobić na drugim końcu.  Gotowe paluchy układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około

Agusiowe smakołyki