Sałatka ziemniaczana to świetne uzupełnienie śniadania lub kolacji. Podasz ją do dań z grilla, szaszłyków, śledzika w oleju, a także jako samodzielne danie. Jest prosta w przygotowaniu, szybka i bardzo smaczna. Możesz ją dowolnie modyfikować dodając wszelakie dodatki, o których opowiem poniżej. Sałatka ziemniaczana jest idealna na różne okazje, także święta. Przygotujesz ją przez cały rok, z kilku podstawowych składników
Zasmakuj Kuchnitalerzu i wkładamy je do lodówki co najmniej na 30 minut. Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śliwkowe kulki nabijamy na drewniany patyczek, na przykład na patyczek do szaszłyków. Następnie zanurzamy w czekoladzie, później w wiórkach kokosowych zmieszanych z sezamem. Trufle odkładamy na talerz i schładzamy w lodówce, aż czekolada zastygnie. Polecam również przepis na czekoladowe trufle z żurawiną Inspiracja
Tajemnice Smakurozgrzewamy olej. Ostrożnie wkładamy po kilka pączków (4-5) górą pączka do dołu. Jeżeli mamy to przykrywamy pokrywką garnek. Gdy 1 strona się zarumieni przewracamy pączki np. patyczkiem do szaszłyków. Dosmażamy już bez przykrycia. 11. Gotowe pączki odsączamy na ręczniku papierowym. Idealnie pasuje do nich solony karmel i posypka z suszonych jabłek. Przepis na słony karmel: 100 g cukru/erytrolu/ksylitolu
Czarnawisienkaciasto przełóż do przygotowanej wcześniej formy, wyrównaj wierzch. Po czym wyłóż na nią w rożnych miejscach około 9 -10 łyżeczek masła orzechowego. Za pomocą patyczka do szaszłyków, wykałaczki lub widelca zrób "esy - floresy" z masła. Im mocniej wymieszasz je ciastem, tym masło będzie głębiej w brownie, a nie tylko na powierzchni. Wierzch leciutko posyp solą. 6. Na koniec
Słodko-Słony Świat IlonyMANGO ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA SZASZŁYKI Z ŁOSOSIA MARYNOWANEGO W POMARAŃCZY Sushi California Sake Yaki z grillowanym łososiem i karmelizowanymi orzeszkami: – to aromatyczne pełne smaku rolki – z karmelizowanymi orzeszkami – przekąska od której nie można się
globuskulinarnysuchego patyczka (opcja pieczenia góra/dół na środkowej półce w piekarniku). Po ok. 40 minutach polecam ostrożnie uchylić drzwi piekarnika i sprawdzić drewnianym patyczkiem do szaszłyków czy ciasto jest już upieczone. Jeśli po wyjęciu patyczek jest suchy, to znaczy, że ciasto jest już gotowe. Nie polecam piec ciasto dłużej „dla tzw. pewności”, aby nie przesuszyć ciasta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię