mięs, także z grilla. Jest niezwykle szybka w przygotowaniu. Dodaje ostrości i wyrazistości potrawom. Podasz ją do gulaszy mięsnych, np. delikatnego gulaszu z piersi kurczaka lub puree ziemniaczanego , szaszłyków, grzanek, kanapek z wędliną. Możesz wzbogacić jej smak dodając posiekane marynowane warzywa, np. paprykę lub cebulkę. Surówka z kiszonych ogórków smakuje także z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Zapraszam po mój sprawdzony
Zasmakuj Kuchniświeżą bagietką. Świetnie smakują jako składnik obiadu, podaj je zatem z kremowym puree ziemniaczanym, surówką i grillowaną kiełbasą. Smakują także z delikatnymi sznyclami z piersi kurczaka lub mięsno-warzywnymi szaszłykami. A teraz szybki przepis na boczniaki smażone bez panierki z dodatkiem chili, czosnku i oliwy. Boczniaki smażone z chili i czosnkiem przepis. 250 g boczników umyj, posiekaj w paski. Podsmaż
Zasmakuj Kuchnizrobienie sałatki nie musi być ani praco ani czasochłonne. Sałatka hawajska idealnie sprawdzi się, kiedy macie mało czasu lub goście zapowiedzą się na ostatnią chwilę. 2. Souvlaki – greckie szaszłyki Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. A może masz ochotę na zabawę w greckim stylu? Dzięki przepisowi na souvlaki poczujesz się jak na sylwestrze w Atenach. 3. Faszerowane jajk
okolicepalnika.plbarszcz zielony oraz juszkę z ryby. Pieczony karp w dwóch odsłonach, śledź pod szubą i gotowane raki. Kilka sałatek, kiszone pomidory i glazunia. Nie zabraknie przepisów mięsnych i warzywnych. Szaszłyki, kotlet po kijowsku, wątróbka z jabłkiem, pieczone i smażone ziemniaki czy kapusta. Jeśli chodzi o kapustę, a konkretnie kiszoną, moją uwagę przykuły fuczki, czyli placki z kiszonej kapusty, które przygotowałam
Tajemnice SmakuSałatka ziemniaczana to świetne uzupełnienie śniadania lub kolacji. Podasz ją do dań z grilla, szaszłyków, śledzika w oleju, a także jako samodzielne danie. Jest prosta w przygotowaniu, szybka i bardzo smaczna. Możesz ją dowolnie modyfikować dodając wszelakie dodatki, o których opowiem poniżej. Sałatka ziemniaczana jest idealna na różne okazje, także święta. Przygotujesz ją przez cały rok, z kilku podstawowych składników
Zasmakuj Kuchnitalerzu i wkładamy je do lodówki co najmniej na 30 minut. Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śliwkowe kulki nabijamy na drewniany patyczek, na przykład na patyczek do szaszłyków. Następnie zanurzamy w czekoladzie, później w wiórkach kokosowych zmieszanych z sezamem. Trufle odkładamy na talerz i schładzamy w lodówce, aż czekolada zastygnie. Polecam również przepis na czekoladowe trufle z żurawiną Inspiracja
Tajemnice Smakurozgrzewamy olej. Ostrożnie wkładamy po kilka pączków (4-5) górą pączka do dołu. Jeżeli mamy to przykrywamy pokrywką garnek. Gdy 1 strona się zarumieni przewracamy pączki np. patyczkiem do szaszłyków. Dosmażamy już bez przykrycia. 11. Gotowe pączki odsączamy na ręczniku papierowym. Idealnie pasuje do nich solony karmel i posypka z suszonych jabłek. Przepis na słony karmel: 100 g cukru/erytrolu/ksylitolu
Czarnawisienka