Hiszpańskie pączki, czyli gniazdka

Hiszpańskie pączki, czyli gniazdka

  Hiszpańskie pączki, czyli gniazdka to idealna słodka propozycja na Karnawał. Co roku goszczą na naszym stole w towarzystwie tych klasycznych pączków z nadzieniem różanym i lukrem. Robi się je z parzonego ciasta, takiego jak na ptysie, a następnie smaży w głębokim tłuszczu. Możesz użyć smalcu lub oleju. Podpowiadam też, że dobrym sposobem na sprawdzenie czy temperatura tłuszczu jest już odpowiednia, jest włożenie do gorącego tłuszczu drewnianego trzonka od łyżki. Jeśli bąbelkuje, to można już zacząć smażyć pą...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję