szaszłyki - 3147 przepisów (strona:89/210)

Choinki na patyku z kremem czekoladowym 54

choinek:   2 opakowania ciasta francuskiego XXL 200 g kremu czekoladowego np. Nutella 2 żółtka + 1 łyżka mleka (do posmarowania) Dodatkowo: 9 drewnianych patyczków (np. takich jak do szaszłyków) Przygotować ciasto francuskie. Ja wykorzystałam duże opakowania XXL o rozmiarze 47 x 26 cm każdy. Rozwinąć jeden blat ciasta francuskiego. Posmarować go cienko kremem czekoladowym (fot.1) . Przykryć drugim blatem ciasta

Świat Ciasta
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką 379

masz pomysłu na obiad, na coś nowego na imprezy oto danie dla Ciebie. Szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznym boczkiem, który sprawia, że potrawa jest smaczna i soczysta. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Sernikomakowiec w czekoladzie 555

małej miseczce mieszamy cukier puder ze śmietanką tworząc dość gęsty, ale lejący lukier *** *** Ciasto pokrywamy polewą czekoladową *** *** Na wierzchu wylewamy łyżeczką lukier tworząc okręgi *** *** Za pomocą patyczka do szaszłyków lub wykałaczki przeciągamy po białych okręgach tworząc wzorki *** *** Patyczkiem przeciągamy raz do środka, a raz w dół do brzegu ciasta *** *** Seromakowiec wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Domowy "kebeb" z kurczaka 101

godzinę - a najlepiej na całą noc. Dużą cebulę obieramy, kroimy na pół - będzie to podstawa i góra naszego kebaba. W dolną część wbijamy 2-3 patyczki jak do szaszłyków - ostrą stroną w góry. Następnie nabijamy na nie mięso, przykrywamy połówką cebuli, którą dobrze jest owinąć folią aluminiową, aby się nie spaliła przy pieczeniu. Mięso przekładamy do okrągłego naczynia żaroodpornego

Lena Gotuje
Chrupiące pieczone ziemniaki w parmezanie 46

form").hide()} Zajrzyj także do moich propozycji obiadowych: –  ziemniaki zapiekane ze śmietaną –  ziemniaki nakrajane –  ziemniaki w mundurkach –  kotlet schabowy –  ragu z kaczki –  szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym –  polędwiczki z kurkami –  królik w winie –  polędwiczki z szynką parmeńską –  żeberka barbeue –  pulled pork –  kotlet de volailee –  kurczak

nietylkopasta.pl
Surówka z ogórków konserwowych i cebuli 159

pyszna surówka, która za pierwszym razem pojawiła się na naszym stole nieco z przypadku. Miałam duży słoik ogórków konserwowych, których część planowałam wykorzystać do roladek drobiowych z kiełbasiano-ogórkowym szaszłykiem . Jako, że na etykiecie słoika widniała informacja żeby po otwarciu ogórki spożyć w ciągu 3 dni, szukałam pomysłu na dalsze ich wykorzystanie. Wybawieniem okazał się przepis na surówkę z ogórków

Smaki Na Talerzu
Szybkie ciasto dyniowe 356

minut w 170 stopniach z termoobiegiem . Czas pieczenia zależy przede wszystkim od piekarnika. Najlepiej pod koniec pieczenia wykonać test suchego patyczka . Do tego wystarczy nam zwykły patyczek do szaszłyków. Jeśli po wbiciu i wyjęciu z ciasta, patyczek jest suchy, ciasto jest gotowe. Jeśli natomiast jest wilgotny, musimy wydłużyć czas pieczenia. Po upieczeniu, ciasto wyjmuję z blaszki i studzę. Koniecznie sprawdź

Ania gotuje
DROŻDŻOWE PASZTECIKI Z MIĘSEM + FILMIK 40

minut aby lekko wyrosły. Olej rozgrzać w garnku, (ja piekłam w frytkownicy) wkłada ć  partiami paszteciki, piec na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Patyczkiem do szaszłyków sprawdzi ć  czy się już upiekły, wyciągną ć  na papierowy ręcznik, odsączy ć  z nadmiaru tłuszczu. Podawać   ciepłe z barszczem czerwonym. Również pyszne zimne lub lekko

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z serem halloumi 44

jest gumowaty i niezbyt smaczny, ale grillowany ser halloumi zyskuje chrupiącą skórkę i pyszne, miękkie wnętrze. W Grecji ser halloumi podaje się najczęściej jako przekąskę lub składnik sałatek i szaszłyków. Smażony marynowany ser halloumi polany melasą z granatów może stanowić także samodzielne danie albo dodatek do mięsa i warzyw z grilla.  Jeśli wolisz sery o bardziej miękkiej konsystencji, poszukaj

Cztery Fajery
Szaszłyki z kurczakiem i ziemniakami 47

masz pomysłu na obiad, na coś nowego na imprezy oto danie dla Ciebie. Szaszłyki z kurczaka z aromatycznym boczkiem, który sprawia, że potrawa jest smaczna i soczysta. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
CIASTO DYNIOWO CZEKOLADOWE 52

Ciasto podzielić na dwie części ¼ i ¾. Do mniejszej części dodać kakao i wymieszać. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wylać jasne ciasto na to wylać ciemne i patyczkiem do szaszłyków, przez środek ciasta zrobić kresę, wtedy ciasto ładnie się wymiesza, lub zostawić bez mieszania wówczas ciasto będzie mieć dwie warstwy.  Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 C około

RAROSSA
Pop cakes – reniferki 33

się skończyły :-p Wyglądem ciasteczkowe lizaki nie powalają na kolana, bo bardziej niż na wizualnych pięknościach skupiłam się na tym, by babkowe kulki nie spadały z patyczków do szaszłyków… Może w przyszłości będzie lepiej, jak zaopatrzę się w specjalne patyki do pop cakes Składniki na około 20 sztuk: podstawowe ciasto na pop cakes mleczna czekolada, około 200 g czerwone

Olcia gotuje!
Karkówka i kopytka 57

sprawia, że szybciej i na dłużej zaspokaja głód. Moje ulubiona karkówka to ta zwana szarpaną wieprzowiną. Mięso karkówki. świetnie się nadaje na grilla. Grillowana karkówka z całości lub szaszłyki z marynowanej karkówki to pyszne dania obiadowe o każdej porze. Karkówka w warzywach w sosie 4-6 porcji Składniki: 1 kg karkówki bez kości 2 łyżki mąki pszennej 1 duża cebula

codojedzenia
Greckie kofty z mielonej wołowiny 45

Grecka kofta to nic innego jak kotlety z mięsa wołowego nadziane na patyczki do szaszłyków, doprawione charakterystycznymi dla Grecji przyprawami. Koniecznie dodajmy do nich dużą ilość ziół, dzięki temu zyskają niepowtarzalny smak.  1/2 kg mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka suszonej mięty po szczypcie: papryka słodka, gorczyca, czosnek suszony, sól, pieprz

Szefowa kuchni
Suszenie grzybów 39

wilgotność powietrza. Może być też tak, że grzyby szybciej nam się zepsują niż wyschną. Zamiast układać grzyby na papierze, możemy je nawlec na nitkę (6) lub na kij od szaszłyka(7) . Pamiętajmy, aby między grzybami zostawić odstępy tak, aby do każdej części grzyba docierało powietrze. Tak nawleczone grzyby możemy powiesić przy kaloryferze lub innym źródle ciepła. Kiedyś była to najczęściej

Ania gotuje