ciasto przełóż do przygotowanej wcześniej formy, wyrównaj wierzch. Po czym wyłóż na nią w rożnych miejscach około 9 -10 łyżeczek masła orzechowego. Za pomocą patyczka do szaszłyków, wykałaczki lub widelca zrób "esy - floresy" z masła. Im mocniej wymieszasz je ciastem, tym masło będzie głębiej w brownie, a nie tylko na powierzchni. Wierzch leciutko posyp solą. 6. Na koniec
Słodko-Słony Świat IlonyMANGO ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA SZASZŁYKI Z ŁOSOSIA MARYNOWANEGO W POMARAŃCZY Sushi California Sake Yaki z grillowanym łososiem i karmelizowanymi orzeszkami: – to aromatyczne pełne smaku rolki – z karmelizowanymi orzeszkami – przekąska od której nie można się
globuskulinarnysuchego patyczka (opcja pieczenia góra/dół na środkowej półce w piekarniku). Po ok. 40 minutach polecam ostrożnie uchylić drzwi piekarnika i sprawdzić drewnianym patyczkiem do szaszłyków czy ciasto jest już upieczone. Jeśli po wyjęciu patyczek jest suchy, to znaczy, że ciasto jest już gotowe. Nie polecam piec ciasto dłużej „dla tzw. pewności”, aby nie przesuszyć ciasta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsuchego patyczka (opcja pieczenia góra/dół na środkowej półce w piekarniku). Po ok. 40 minutach polecam ostrożnie uchylić drzwi piekarnika i sprawdzić drewnianym patyczkiem do szaszłyków czy ciasto jest już upieczone. Jeśli po wyjęciu patyczek jest suchy, to znaczy, że ciasto jest już gotowe. Nie polecam piec ciasto dłużej „dla tzw. pewności”, aby nie przesuszyć ciasta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękolorowych liści zebranych na długim spacerze. Można je przygotować jako ozdobę okna lub do ogródka. Liście sortujemy według wielkości. Wbijamy na drewniany patyk z ostrym końcem( lub patyczek do szaszłyka) od największych po mniejsze. Kończymy małym jabłuszkiem. Do doniczki wkładamy jabłko i wbijamy naszą dekorację. Wolną przestrzen wypełniamy orzechami, pigwą lub kamykami. Stawiamy na okno. W wersji ogrodowej, kolorowe liście
dolcevitainmykitchenSataje (szaszłyki) z tofu z sosem orzechowym czyli moja kolejna (już nie wiem która) propozycja obiadowa z tofu! I mam nadzieję w końcu którąś przekonam sceptyków do zrobienia tofu! Tym razem tofu zamarynowałam w gotowej, pysznej Paście Bulgogi House of Asia , która zdecydowanie ułatwia gotowanie bo nie trzeba kombinować z przyprawami - wszystko jest gotowe i idealnie skomponowane. Sypnęłam do tofu
Czarnawisienkaserową: w misie miksera umieszczamy wszystkie wymienione składniki. Całość miksujemy do momentu połączenia się składników *** *** Na środku każdej babeczki układamy łyżkę masy serowej. Za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków delikatnie mieszamy masę serową z ciastem czekoladowym *** *** Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez ok 30 minut *** *** Z podanych składników wychodzi około 20 babeczek *** *** SMACZNEGO
Blog z Apetytem