szaszłyki - 3147 przepisów (strona:88/210)

Faszerowane pieczarki w cieście piwnym 38

obie mąki i dokładnie roztrzepać. Przyprawić solą. Ciasto ma być dość gęste. – Rozgrzać ok. 3/4 litra oleju w misce lub garnku. – Pieczarkę nabić na drewniany patyk od szaszłyka i zamoczyć całą w cieście, osączyć z nadmiaru ciasta i włożyć do gorącego oleju. – Smażyć po kilka sztuk przez ok. 5 minut. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym

To co kocham
Sataye z kurczaka z imbirowym sosem 39

Sataye to nic innego jak orientalne szaszłyki, a te są niezwykle proste do wykonania – paski mięsa z piersi kurczaka nabite na drewniany patyczek. Dopełnieniem dania jest makaron z fasoli Mung, który nie wymaga gotowania, i spaghetti z cukinii. Kropką nad i jest słodko-ostry sos ze świeżego imbiru i żółtych śliwek. Składniki: – 2 piersi z kurczaka – sól

To co kocham
Christmas cake II 38

formie. – Masę przełożyć do przygotowanych foremek i wygładzić wierzch. – Piec 2 godziny w temp. 150 st.C. – Wyjąć gorące ciasto z piekarnika, nakłuć w kilkunastu miejscach drewnianym patyczkiem do szaszłyków i polać każde 2-3 łyżkami brandy. – Następnie szczelnie zawinąć w wystający pergamin i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. U mnie tak leżakowało przez całą noc. – Następnego dnia wyjąć ciasto z keksówek

To co kocham
Sernik gotowany 48

połowie do czekolady. Dokładnie mieszamy czekoladę, aż całkowicie się rozpuści i będzie jednolita. Na zmianę ciasto polewamy mleczną i białą czekoladę. Na sam koniec przy pomocy patyczka do szaszłyków możemy wymieszać polewę robią „esy floresy”. Jak sernik przestygnie umieszczamy go w lodówce na kilka godzin, najlepiej aby spędził tam całą noc. To ciasto najlepiej smakuje następnego dnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka majonezowa 44

dół. Ciasto pieczemy przez 35 minut. Czy ciasto jest upieczone sprawdzamy tzw. „suchym patyczkiem”. W tym celu uchylamy drzwi i wbijamy w ciasto długi, cienki patyczek od szaszłyków. Po wyjęciu z ciasta powinien być suchy, a to znaczy, że ciasto jest upieczone. Po upieczeniu lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy tak ciasto przez 5 minut, następnie uchylamy jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babeczki jabłkowe bez cukru 127

gałki lodów nakładamy ciasto do foremek na muffiny, mozna posypać odrobiną orzechów i pieczemy muffiny w piekarniku przez około 25-30 minut. Możesz również wykonać test patyczkiem do szaszłyków jeśli nie jesteś pewien, czy babeczki są już gotowe. Jeśli po wyciągnięciu na patyczku nadal pozostanie ciasto, muffiny należy jeszcze dopiec w piekarniku. Oczywiście czas pieczenia będzie się różnił, jeśli użyjesz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Co można zrobić z udka kurczaka na szybko? 25 pomysłów na tani obiad z kurczaka! 45

pomidorami. – smażone kotleciki z kurczaka i cukinii – Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką. – faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami. – klops drobiowy faszerowany papryką – Szaszłyki z kurczaka i warzyw – Kurczak pieczony w ziołach prowansalskich – Kurczak w sosie czosnkowym – Kotlet pożarski light z piekarnika – Kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą – Pulpety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pączki na 8 żółtkach 161

minut do napuszenia. W tym czasie rozgrzewamy tłuszcz (olej lub smalec). Pączki smażymy na tłuszczu rozgrzanym do 170 stopni, po około 2-3 minuty na stronę (przewracamy patyczkiem do szaszłyków). Gotowe pączki wyławiamy łyżką cedzakową, odstawiamy na ręcznik papierowy. Krem ajerkoniakowy: Mleko podgrzewamy wraz z cukrem. Ajerkoniak łączymy z mąką oraz proszkiem budyniowym, mieszamy rózgą do połączenia. Wlewamy na gotujące

Smaki Na Talerzu
Fit pączki owsiane. 146

kuvings rozgrzej i do każdego otworu nalej odrobinę oleju. Kuleczki wsadź do otworów i piecz do momentu aż będą lekko brązowe, następnie delikatnie je przekręć za pomocą patyczka do szaszłyków. Gotowe pączki obtocz w posypce. Smacznego. Szybkie pączki w 10 minut! Tego jeszcze nie było! Zdrowe, smaczne pączki bez drożdży, które przygotujesz z wielką łatwością. Stanowią pyszną i łatwą, słodką

Zdrowy Styl Joanny
Szybki biszkopt z jabłkami 42

trakcie pieczenia nie otwieram piekarnika. Dopiero pod koniec, gdy biszkopt się zarumieni, uchylam lekko drzwiczki i sprawdzam metodą „suchego patyczka”. Wbijam w środek biszkoptu patyczek do szaszłyków. Jeśli po wyjęciu jest suchy, biszkopt jest już upieczony. Wówczas wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i zostawiam ciasto z jabłkami na 5 – 10 minut. Dzięki temu środek biszkoptu nie opadnie . Następnie

Ania gotuje
Królewski deser, pieczone jabłka w cieście francuskim z syropem jabłkowym 93

naprawdę lepiej aby były lekko twardawe, niż miałby się z nich zrobić kleks na blasze. Przez te 10 minut obserwowałam je w piekarniku i sprawdzałam patyczkiem do szaszłyków. Upilnowałam, w sumie 30 minut pieczenia powinno być OK! ale czas pieczenia zależy od wielkości jabłek i Waszych piekarników. xx) syrop jabłkowy Do garnka wlewamy naturalny sok jabłkowy, zrobiony w domu

Leśny Zakątek
Sałatki na Sylwestra 660

zielonym groszkiem . Sałatka ziemniaczana Sałatka ziemniaczana to świetna propozycja na imprezową sałatkę wege. Sałatka ziemniaczana z ogórkiem konserwowym, zielonym groszkiem i świeżo posiekanym koperkiem smakuje wybornie. Podasz ją do szaszłyków, mięs pieczonych, śledzika w oleju, a także jako samodzielne danie. Jest prosta w przygotowaniu, szybka i bardzo smaczna. Zapraszam po przepis na pyszną, domową i bardzo prostą sałatkę ziemniaczaną

Zasmakuj Kuchni
Sylwestrowe menu najlepsze 506

blogu po poprzednim wpisie. Na sylwestrowym stole nie powinno zabraknąć dań na jeden kęs, pomysły na sylwestrowe sałatki, przystawki. Sylwestrowe menu – top lista : Koreczki z sera i pomidora . Szaszłyki z melona, ​​szynki i sera Tartinki ze śledziem i konfiturą z czerwonej cebuli . Rybne klopsiki w zalewie pomidorowej . Roladki z daktyli i boczku. Daktyle z boczkiem Koreczki z buraka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepisy Świąteczne 52

Świateczny-śliwkowy-piernik. Fale-Atlantyku Szaszłyki-z-mięsa-mielonego-ze-śliwką Rogaliki-z-makiem. Meksykańskie-śledzie. Ciasto-Rafaello. Kotlety-pożarskie. Kuleczki-ryżowe Ciasto-Misiałek. Śledz-w-zalewie-octowej. Roladki-z-wątróbką-w-sosie-śliwkowym. Wafelki-Tabalugi. Kiszpsuja. Kajzerki-paszteciki. Karnawałowe-pączki. Orzeszki-francuskie. Roladki-salami. Świąteczne-ślimaczki-makowiec. Kuleczki-surmii

Kulinarna Chwila
Makowiec japoński 60

opcją grzania góra i dół . Pod koniec pieczenia, delikatnie uchylam drzwiczki piekarnika i sprawdzam metodą „suchego patyczka”. Jeśli po wbiciu w środek ciasta, drewniany patyczek od szaszłyków jest suchy, makowiec jest już upieczony. Po upieczeniu wyjmuje ciasto z piekarnika i odstawiam z blaszką do całkowitego ostudzenia na około 45 – 60 minut. Po tym czasie ciasto będzie zwarte

Ania gotuje